Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Cartierului în Lacul Tei, sâmbătă 9 mai

0

Grupul de Iniţiativă Civică Lacul Tei organizează o întâlnire cu locuitorii cartierului şi cu prietenii acestuia sâmbătă, 9 mai 2015, între orele 11 şi 15, în zona scărilor mari din Parcul Circului.

Bucureştenii sunt invitaţi să participe la ateliere de lucru manual şi face painting pentru copii şi adulţi, o expoziţie de fotografii din cartier, panouri de consultare privind problemele din cartier (parcări, sensuri unice, siguranţa locuitorilor, transport public etc.).

Grupul de Iniţiativă va lansa primul număr al ziarului de cartier „Foaia de Tei” şi va fi prezentat publicului doritor bugetul Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti – A.L.P.A.B. pe 2014, buget obţinut de Grup după multe demersuri la adresa instituţiei.

Afis 9 mai_v2

Grupul de Iniţiativă Civică Lacul Tei a fost înfiinţat în 2010, în cadrul Programului de organizare comunitară derulat de Centrul de Resurse pentru Participare Publică – CeRe, când câţiva locuitori din cartier s-au hotărât să rezolve probleme comune. De atunci, Grupul a reuşit să convingă autorităţile locale să permită parcarea maşinilor pe bulevardul Lacul Tei între orele 19:30 şi 7:30 dimineaţa, au obţinut reabilitarea Aleii Judeţului, cu asigurarea unei zone pietonale, rezolvarea problemei îngrădirii accesului într-un perimetru de 11.050 mp din Parcul Circului, organizarea expoziţiei de fotografie „Istorie şi tradiţie în Lacul Tei”, convingerea ALPAB-ului să demareze un studiu hidrogeologic pentru a determina cauzele reducerii nivelului lacului din Parcul Circului şi să furnizeze datele privind bugetul pentru Parcul Circului pe 2013 şi 2014.

Pentru toate acestea, Grupul de Iniţiativă Civică Lacul Tei  a primit în 2014, la Gala Societăţii Civile, premiul întâi la secţiunea „Proiecte şi campanii de voluntariat”, pentru campania derulată sub numele „Locuitorii din Lacul Tei luptă pentru Parcul Circului”, iar în 2015, premiul special CeRe pentru personajul colectiv – Eroii CeRe, la Gala Premiilor Participării Publice.

“Ziua cartierului” este organizată în cadrul proiectului „Lideri pentru comunitate” derulat de Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe și finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009 – 2014. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi  norvegiene accesaţi  www.eeagrants.org

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.