Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ZIUA A PATRA LA FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM BUCUREȘTI

0

Competiția Bucharest IFF continuă și azi, de la ora 19.00, la Cinema Studio, cu cel mai nou film în care joacă Viggo Mortensen, Loin des hommes/ Departe de oameni (Franța, regia David Oelhoffen). Inspirat de o povestire de Albert Camus și cu muzică originală semnată Nick Cave și Warren Ellis, filmul spune povestea unui profesor din creierii munților care primește misiunea de a escorta un ucigaș până la garnizoana din cel mai apropiat oraș. Loin des hommes a luat trei premii la Veneția 2014.

De la ora 21.00, tot la Cinema Studio, va rula în cadrul competiției Cold in July/ Iulie însângerat, filmul americanului Jim Mickle, cu Michael C. Hall, Sam Shepard și Don Johnson drept protagoniști ai acestui western modern (în sensul violent-deranjant).

Cold in July

Vineri, 24 aprilie, la Cinema Studio, de la ora 19.00, va fi proiectat în cadrul competiției A Girl Walks Home Alone at Night/ O fată merge acasă singură în noapte (SUA, regia Ana Lily Amirpour) un formidabil debut alb-negru scris și jucat într-un dialect Farsi dar filmat în California de o fată de 34 de ani născută la Londra din părinți iranieni (și care tocmai pregătește un film cu canibali). Cel mai bun thriller de la Sitges 2014, Hyena/ Hiena (Marea Britanie, regia Gerard Johnson), va rula de la ora 21.00, la Cinema Studio.

Invitatul special al festivalului, iconicul actor italian Franco Nero, va fi prezent la București IFF vineri, 24 aprilie, la Cinema Elvira Popescu, începând cu ora 18.30, unde vor rula filmele Nymph/ Sirena, regizat de Milan Todorovic, și Jonathan Degli Orsi (regia Enzo G. Castellari).

Sâmbătă, 25 aprilie, de la ora 17.00, la Cinema Studio va fi proiectat un film surpriză, iar de la ora 19.30 va avea loc Gala de Închidere a festivalului, urmată de proiecția (în avanpremieră europeană) a filmului lui Thomas Vinterberg, Departe de lumea dezlănțuită.

La Cinema Elvira Popescu, de la ora 11.30, cei mai mici dintre spectatori – dar nu numai ei – se vor bucura de ultimul film al lui Isao Takahata, animația Povestea prințesei Kaguya, nominalizată în 2015 la Oscarul pentru Cel mai bun film de animație și prezentată la festival prin amabilitatea distribuitorului Independența Film.

Alain Resnais ne-a părăsit pe 1 martie 2014, la vârsta de 91 de ani. In memoriam, Festivalul Internațional de Film București are onoarea să vă prezinte, în parteneriat cu Institutul Francez, patru scurtmetraje inedite (Guernica, Toute la mémoire du monde, Van Gogh și Le chant du Styrène), prezentate în variantă originală și nesubtitrate, și clasicul Mélo, laureat cu două premii Cesar în 1987, sâmbătă, începând cu ora 14.30.

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film București, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lungmetraj, va avea loc în perioada 20 – 26 aprilie 2015 la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu și Club Control.

—————————————————————————————————————-

Festivalul Internațional de Film București este organizat de Fundația Charta și se desfășoară cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), al Institutului Cultural Român, al Uniunii Cineaștilor din România și al Consiliului General al Municipiului București prin AMPT, sub Înaltul Patronaj al Alteței sale Regale Principele Radu al României.

Parteneri: Hotel Moxa, DHL

Parteneri tradiționali: Independența Film, Institut Francais de Bucarest, Odeon, British Council, American Cultural Center

Enjoyed with Jameson

Mașina oficială a Festivalului este oferită de Țiriac Auto

Clubul festivalului: Control

 

Parteneri de ospitalitate: Cramele Rotenberg, Peroni, Journey Pub, Ludic, La Copac, Caru’ cu Bere, City Grill

 

Eveniment recomandat de: Europa FM

Eveniment prezentat de Antena 3

 

Parteneri media: Zile și Nopți, Elle, Glamour, Vice, Cațavencii, Gândul, Apropo TV, Cinemagia.ro, Filmreporter.ro, CinemaRx.ro, Orasulm.eu, LiterNet.ro, Urban.ro, Stereobeasts.com, Ziare.com, Sub25.ro, 121.ro, AaRc.ro, Movienews.ro, Revista @Film

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.