Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Zilele Filmului LUX la București: Dezbatere despre diversitatea culturală europeană pe marile ecrane

0

Dezbatere despre diversitatea culturală europeană pe marile ecrane

Biroul de Informare al Parlamentului European în România a organizat vineri, 21 noiembrie 2014, la Spațiul Public European, o dezbatere despre diversitatea culturală europeană și rolul Parlamentului European în promovarea acesteia prin intermediul Premiului LUX pentru film european. La dezbatere au participat experți din domeniul cinematografiei, jurnaliști și bloggeri pasionați de film.

Evenimentul a fost moderat de Irina Margareta Nistor, critic de film și comentator radio – TV și i-a avut ca vorbitori pe Mădălina Mihalache, Șeful Biroului de Informare al Parlamentului European în România, Cristian Tudor Popescu, critic de film (UNATC), Sorin Ilieșiu, vicepreședinte al Uniunii Cineaștilor din România (UCIN), Dana Duma, Secretar al Asociației Criticilor de Film din cadrul UCIN și Călin Nahaiciuc, ambasadorul LUX pentru România în anul 2014. Eurodeputatul Mircea Diaconu a transmis, de asemenea, un mesaj înregistrat participanților la dezbatere.

Inițiat în anul 2007 de Parlamentul European, Premiul LUX pentru film european urmărește stimularea dezbaterilor pe tema valorilor europene şi a problemelor sociale actuale și sprijină circulația filmelor europene. Premiul LUX contribuie, astfel, la îmbogățirea patrimoniului cinematografic și cultural al Europei.

Zilele Filmului LUX_2014

Cele trei filme finaliste de anul acesta pentru Premiul LUX sunt proiectate în toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene în cadrul evenimentului „Zilele Filmului LUX”. Parlamentul European finanțează subtitrarea acestor filme în cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene și adaptarea filmului câștigător, versiunea originală, pentru persoanele cu deficiențe de vedere și de auz.

Câștigătorul Premiului LUX, ediția 2014, va fi anunțat în data de 17 decembrie, la sesiunea plenară a Parlamentului European, la Strasbourg. Mai multe informații se găsesc pe website-ul proiectului: www.luxprize.eu.

Cele trei producții aflate în competiția pentru Premiul LUX în acest an sunt „Bande de filles” (Gașca de fete), „Ida” și „Class Enemy” (Dușmanul clasei) și vor putea fi urmărite la Cinema Studio (Bd. Magheru nr.29, sector 1), în zilele de 7 și 8 decembrie 2014, conform următorului program:

7 decembrie (duminică)

Ora 18:00    Gașca de fete (producție Franța, 112 min): http://bit.ly/1xsahq4

Ora 20.30    Ida (producție Polonia, 82 min): http://bit.ly/1yVOOnF

8   decembrie (luni)

Ora 20:00    Dușmanul clasei (producție Slovenia, 112 min): http://bit.ly/1AlP97j

Proiecția de filme este organizată în București de Biroul de Informare al Parlamentului European în România  în parteneriat cu Uniunea Cineaștilor din România, iar intrarea este liberă.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.