Zilele Filmului LUX la București: 16-17 noiembrie 2012, Cinema Studio

0

 Biroul de Informare al Parlamentului European în România organizează în zilele de 16 și 17 noiembrie 2012, la Cinema Studio, Zilele filmului LUX. În cadrul acestui eveniment vor fi vizionate cele trei filme finaliste în cursa pentru Premiul LUX al  Parlamentului European, “Io Sono Li” (Shun Li și poetul), “Csak a Szel” (Numai vântul) și “Tabu”.

Cele trei filme vor putea fi vizionate la Cinema Studio din București, potrivit următorului program:

Vineri, 16 noiembrie 2012:

17:30 – 19:10 “Io Sono Li” (Shun Li și poetul ) – Italia – Franța. 2011. 100 min

19:30 – 21:01 “Csak a Szel” (Numai vântul) – Ungaria, Germania, Franța. 2012. 91 min

Sâmbătă, 17 noiembrie 2012:

18:00 – 19:50 “Tabu”Portugalia. 2012. 110 min

20:00 – Dezbatere privind temele aduse în atenția publicului de filmul “Tabu”, cu participarea criticului Irina Margareta Nistor și a jurnalistului Cristian Tudor Popescu.

Biletele se pot procura de la casa de bilete a cinematografului.

Proiectate în toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene în cadrul evenimentului „Zilele Filmului LUX”, în perioada 15 octombrie – 20 noiembrie, filmele finaliste sunt subtitrate, cu finanțare europeană, în cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene.

Premiul LUX va fi acordat într-o ceremonie oficială pe 21 noiembrie 2012, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, în prezenţa realizatorilor filmelor.

Inițiat în anul 2007, Premiul LUX al Parlamentului European urmărește, pe de o parte, să stimuleze dezbaterile pe tema valorilor europene şi a problemelor sociale actuale și, pe de altă parte, să faciliteze circulația filmelor europene cu scopul de a îmbogăți patrimoniul cinematografic și cultural al Europei.

www.europarl.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează