Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ZILELE FILMULUI LUX 2015

0

Biroul de Informare al Parlamentului European în România organizează în perioada 26-27 noiembrie 2015 Zilele Filmului LUX – București. Manifestarea, ajunsă la cea de a patra ediție în România, prilejuiește proiecția filmelor finaliste pentru Premiul LUX al Parlamentului European – ediția 2015 la Cinema Elvira Popescu, conform următorului program:

Joi, 26 noiembrie

18.30 Proiecție „Mustang”, regia Deniz Gamze Ergüven, producție Franța-Germania-Turcia
20.30 Proiecție „Urok” (Lecția), regia Petar Valchanov, producție Bulgaria-Grecia

Vineri, 27 noiembrie

18.00 Proiecție „Mediterranea”, regia Jonas Carpignano, producție Franța-Germania

Intrarea este liberă, pe bază de bilet. Biletele pot fi procurate de la casa de bilete Elvira Popescu (Bd. Dacia, nr.77), în timpul programului de lucru al cinematografului. De asemenea, se pot rezerva bilete la adresa de e-mail cinema.bucarest@institutfrancais.ro; în acest caz biletele se pot ridica de la casa de bilete cel mai târziu cu 15 minute înainte de începerea proiecției (biletele neridicate vor fi redistribuite persoanelor prezente la casa de bilete). Persoanele care au bilet dar sosesc după începerea proiecției filmului nu vor mai avea acces în sală deoarece locurile vor fi redistribuite.
***
Evenimentul din Bucureşti este ultimul dintr-o serie de acțiuni organizate în perioada 9-27 noiembrie 2015 în Bucureşti şi Cluj-Napoca sub egida Zilelor Filmului LUX 2015.

În zilele de 9 și 10 noiembrie Biroul de Informare al Parlamentului European a organizat Zilele filmului LUX pentru prima oară la Cluj, la Cinema Victoria. La proiecția celor trei filme finaliste pentru Premiul LUX s-a adăugat luni, 9 noiembrie, dezbaterea „Provocările filmului european: între artă și audiență”, organizată în parteneriat cu Asociația Film și Cultură Urbană. La eveniment au participat alături de spectatori: Tudor Giurgiu, regizor, Radu Bazavan, scenarist și producător de film independent, Mihnea Măruță, jurnalist, Doru Pop, jurnalist/critic de film și conferentiar la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca și Ștefan Agănencei, participant la proiectul „De 28 de ori Cinema”, ediția 2013.

Vineri, 13 noiembrie, Biroul de Informare al Parlamentului European în România a organizat la București dezbaterea „Diversitatea culturală în filmul european: realitatea din spatele ficțiunii”. Evenimentul a reunit profesioniști din domeniul cinematografiei, jurnalisti și bloggeri. Invitatii speciali au fost: Dana Duma, Secretar Asociația Criticilor de Film (UCIN), redactor-șef revista FILM, Ileana Bîrsan, jurnalist, critic de film, Ileana Dănălache, critic de film, jurnalist, scriitor, Alexandru Papadopol, actor, Oana Ghera, critic de film.
Cu aceeași ocazie a fost lansată, cu sprijinul Asociației Artiștilor Fotografi din România, expoziția de fotografie pe tema migrației „În așteptarea libertății”. Au expus artiștii fotografi Ioana Moldovan, Ovi D. P și Teodor Radu Pantea. Expoziţia este deschisă publicului în mod gratuit până pe 2 decembrie la Spaţiul Public European (Bucureşti, str. Vasile Lascăr, nr. 31) de luni până joi între 10.00 şi 18.00 şi vineri între 10.00 şi 17.00.
***
Inițiat în anul 2007 de Parlamentul European, Premiul LUX pentru film european urmărește stimularea dezbaterilor pe tema valorilor europene şi a problemelor sociale actuale și sprijină circulația filmelor europene. Premiul LUX contribuie, astfel, la îmbogățirea patrimoniului cinematografic și cultural al Europei.
1

Câștigătorul Premiului LUX, ediția 2015, va fi anunțat în data de 24 noiembrie, la sesiunea plenară a Parlamentului European, la Strasbourg. Mai multe informații se găsesc pe website-ul proiectului: www.luxprize.eu.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.