Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Zilele Bucureștiului animă orașul: SOUND & VISION, primul festival de muzică alternativă 100% românească și Noaptea Albă a Bucureștiului, noaptea în care inima orașului se activează

0

Zilele Bucureștiului fac orașul să pulseze. Între 18-20 septembrie, te invităm să descoperi și să te bucuri de un București plin de viață, unde iubitorii de cultură urbană se vor delecta cu primul festival de muzică alternativă din oraș – SOUND & VISION, iar noaptea de 19 spre 20 septembrie va radia de energie datorită unui eveniment unic în care arta și tehnologia se unesc spre delectarea publicului – Noaptea Albă a Bucureștiului. Cele două evenimente sunt organizate de Primăria Municipiului București prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Sound&Vision-festival de muzica alternativa

SOUND & VISION – Festival de muzică alternativă

Aflat la prima ediție, SOUND & VISION este primul festival de muzică alternativă 100% românească și se va desfășura între 18-20 septembrie la Gara Regală Băneasa. Reunite sub semnul pasiunii pentru viața urbană și beat-urile indie rock, synth-urile electro sau freestyle rap combinate cu ultimele trenduri în artă vizuală, 15 trupe din scena underground românească vor face scena din Băneasa să vibreze. Fiecare zi de festival va fi dedicată unui curent muzical.

• Vineri 18 septembrie – Hip Hop Alternativ și Urban Grooves alături de Kaya Foundation feat. El Negro on Kogaion Sound System, Jurjak, Frații Grime, Cred că sunt extraterestru, Silent Strike și ROA.
• Sâmbătă 19 septembrie – Rock alternativ cu Dj Leo, The Noise, We Singing Colors, Sophisticated Lemos, Toulouse Lautrec și The Mono Jacks.
• Duminică 20 septembrie – Electro-pop Alternativ alături de Călin, Hot Casandra, Temple Invisible, Lucia, Golan și Moonlight Breakfast.
Trei zile de festival, două scene pentru concerte live şi DJ seturi, ultimele trenduri în arta vizuală urbană, 15 trupe alternative, artişti cu pedigree sau newcomers, aşa arată SOUND & VISION, cel mai nou festival muzical din Bucureşti!

NOAPTEA ALBĂ A BUCUREȘTIULUI

Cea de-a cincea ediție Noaptea Albă a Bucureştiului va însufleți străzile Centrului Vechi în noaptea de 19 spre 20 septembrie, Bucureștiul devenind o rețea de instalații interactive și instrumente audio vizuale ale unor artiști internaționali și români. Este noaptea în care inima orașului se activează la o simplă atingere sau mișcare și te prinde într-o lume virtuală în care trecătorii devin participanți.

Noaptea Alba a Bucurestiului

Cele 15 instalații care vor împânzi Centrul Vechi sunt:

• Hartă Interactivă (România, Intouch Media)
În fața Hanului Gabroveni, Strada Lipscani 84-90
Descoperă principalele atracții ale Nopții Albe într-un mod distractiv!
• Urban Lights Contacts (Franța, Scenocosme)
Pe Strada Stavropoleus
Atingi și dezlănțui sunete și lumini tehnicolore.
• Lumineolele (Franța, Porte par el vent)
În Piața Sf. Anton
Cerul orașului animat de meduze colorate.
• Tonomatul de poezie (România, Mitoș Micleușanu)
Pe Strada Covaci
Poezii recitate direct din tonomat.
• Simona Strungaru Symphonics meets Pisica Pătrată (România, Simona Strungaru)
Intersecția Străzii Carada cu Strada Lipscani
Pentru ochi și urechi: muzică și grafică live.
• Kaleidopolis (România, Aural Eye)
Intersecție Strada Gabroveni cu Strada Șepcari
Privește orașul prin ochii unui caleidoscop gigantic.
• Șezatoare cu cântec (România, Mindscape Studio și ELEVATOR Art Group)
Pe Strada Franceză, lângă Muzeul Curtea Veche
Așază-te și creează cântec și culoare.
• București. Strat cu strat (România, Mindscape Studio)
Strada Franceză, Hanul lui Manuc
Vopsește virtual pereții cu un trafalet tehnologic.
• Cosmic Rain (România, Mindscape Studio)
Pe Strada Lipscani, la Hanul Gabroveni
O ploaie de stele chiar pe ferestrele Hanului Gabroveni.
• Street Sound (România, Modulab)
Pe Strada Covaci
Soundtrack-ul vieții tale creat live prin mișcările trupului.
• Pixelart (România, Modulab)
Intersecția Străzii Carada cu Strada Doamnei
Atingi și desenezi în pixeli.
• Laser Grid (România, Modulab)
În Pasajul Latin, Piața Roma
Evită razele laser ca să nu declanșezi alarma.
• Big Bob Band (România, Les Ateliers Nomad)
În Piața Roma
Mișcă-te și dă viață unui alter-ego 8 BIT.
• Trigger Fun (România, Les Ateliers Nomad)
Intersecția Străzii Poștei cu Strada Mandinești
Pedalezi neîncetat și activezi o super animație pe clădire.
• Aquatic Harp (România, Intouch Media)
Intersecția Străzii Lipscani cu Străda Smârdan
Atinge undele de lumină și apă și activează sunete minunate.

Accesul la evenimente este gratuit.

În cadrul Nopții Albe a Bucureștiului se va lansa aplicația mobilă ARCUB, disponibilă în iOS şi Android, care îi va ține la curent pe bucureşteni cu ultimele noutăți din teatru, film, muzică, expoziții şi evenimente marca ARCUB.

SOUND & VISION și Noaptea Albă a Bucureștiului sunt evenimente organizate sub umbrela Zilelor Bucureștiului și fac parte din proiectul București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului, ce lansează candidatura independentă a orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.
Urmăriţi-ne pe:

ARCUB — Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, al festivalului de muzică clasică, Bucharest Music Film Festival, al Festivalul Internațional al Luminii Spotlight on Bucharest și al Zilelor Bucureștiului.

Sponsori: ApaNova, Aqua Carpatica

Parteneri media: TV CITY, RFI România, Radio România Cultural, Radio București FM, Radio România Internațional, mediaTRUST.

Parteneri media online: port.ro, iconcert.ro, 4arte.ro, orasulm.eu, inoras.ro, bigcitylife.ro, goingout.ro, urban.ro, ziarulmetropolis.ro, getlokal.ro, psnews.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.