Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Zilele Bandanei în sprijinul celor care luptă împotriva cancerului

0

Asociația Little People a pregătit pentru al doilea an consecutiv campania de conștientizare ,,Zilele Bandanei”, care se va desfășura în perioada 4-15 februarie și care va marca, 2 zile importante în calendarul mondial și anume Ziua Mondială de Luptă Împotriva cancerului (4 februarie) și Ziua Internațională a Copilului cu Cancer(15 februarie). În acest an pe toată perioada campaniei, vom organiza o serie de acțiuni și evenimente la nivel național cu scopul de a invita publicul larg să își exprime solidaritatea față de cei care trec prin experiența luptei impotriva cancerului, prin purtarea unei bandane.

2

Inițiativa este un îndemn la acțiune și solidaritate: ,,Port bandana, pentru că îmi pasă!”. Semnificația eșarfei purtată de pacienți atunci când trec prin tratamentul oncologic poate fi transformată într-un simbol al încurajării și solidarității. Purtată pe cap, la gât, la încheietura mâinii, bandana va reprezenta mesajul nostru comun pentru cei care trec prin această luptă: ,,Nu e rușinos să purtați bandana, suntem alături de voi!”

Bandanele special pregătite pot fi comandate în schimbul unei donații simbolice de 10 lei, pe pagina de Facebook Asociația Little People România sau la oana@thelittlepeople.ro.

Totodată, cei care doresc să fie solidari cauzei, pot trimite fotografii purtând propriile bandane, la adresa de email menționată sau pot posta direct pe pagina social media a asociației. Așteptăm fotografii din toate colțurile lumii. Invitația de a purta bandana va fi transmisă și unui număr considerabil de personalități publice, vedete, bloggeri, formatori de opinie, tineri supraviețuitori de cancer. Prima ediție a campaniei, din 2014, s-a desfășurat cu implicarea activă a mai mult de zece mii de oameni.

În 4-15 februarie vom încerca să fim în mijlocul publicului larg, în malluri, școli, grădinițe, facultăți, pe secțiile de oncopediatrie din întreaga țară. De asemenea, acțiunile propuse se înscriu în seria de evenimente și întâlniri strategice, organizate la nivel european cu ocazia acestei zile. Din anul 2011, SIOPE – The European Society of Paediatric Oncology (Societatea Europeană de Oncologie Pediatrică) celebrează Ziua Internațională de Luptă Împotriva Cancerului și organizează campanii de conștientizare în Parlamentul European cu scopul de a atrage atenția asupra celor mai importante nevoi și provocări ale copiilor și famiiile acestora, care se confruntă cu cancerul.

3

Despre Asociația Little People România:

Cu o experiență de peste 19 ani în programe de suport psihosocial, asociația oferă o serie de servicii de înaltă calitate, evenimente complexe pentru tinerii supraviețuitori de cancer, profesionalism în coordonarea voluntarilor, sprijin material al secțiilor din spital, grijă și implicare constantă din partea unei echipe dedicate. Programul de suport al pacienţilor a fost elaborat pentru a crea un standard de calitate a intervențiilor psiho-sociale oferite în sprijinul copiilor și tinerilor bolnavi de cancer și a familiilor acestora. Dorim ca acest program să devină o parte integrantă a strategiei de tratament în unităţile de oncopediatrie din România, fiind deja implementat cu succes în 8 secţii de oncopediatrie din țară, din 5 orașe: Cluj, București, Timișoara, Iași și Târgu-Mureș.

Începând cu luna februarie 2013, activitatea asociației s-a extins și în două centre de oncopediatrie din Chișinău, Republica Moldova. În 2006, Asociația Little People a înființat Clubul Temerarii – comunitatea adolescenților români, care au învins cancerul – ce numără astăzi, aproape 400 de membri din 123 de localități, devenind prin urmare cel mai mare grup activ de sprijin reciproc în rândul adolescenților și al tinerilor adulți afectați de cancer și totodată una dintre cele mai active comunități de acest gen din Europa.

Prin intermediul Clubului Temerarii, Asociația Little People oferă suport atât tinerilor care au finalizat tratamentul cât și fraților și surorilor acestora, asigurând susţinere reciprocă şi facilitând reintegrarea lor reuşită în viaţa de adolescent sau tânăr adult după tratament. Grupul pune la dispoziția membrilor oportunități de autodezvoltare, socializare, prietenie, focus-grupuri, orientare în carieră, precum și o serie de evenimente extraordinare organizate anual: Tabăra de Vară Temerarii și Gala de Crăciun. Acest lucru le oferă un puternic sentiment de apartenență și suport real din partea unor tineri care au trecut prin aceeași experiență ca și ei.

Mai multe detalii: www.thelittlepeople.ro sau https://www.facebook.com/LittlePeopleRomania

Activități realizate de Asociația Little People pe orașe în perioada 4-15 februarie 2015

 • 4 februarie – Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului, debutul campanie i,,Zilele Bandanei!”
 • 4 februarie, Bake Sale ,,Zilele Bandanei” eveniment caritabil, orele 17:00-22:00, Seneca Anticafe, str. Arhitect Ion Mincu, Nr. 1, București
 • 4 februarie, Licitație spectacol Teatru de Improvizație Idiot, Club Oxford, ora 20.00, Iași
 • 8 februarie, Licitație spectacol Teatru de Improvizație, Arte Bar, ora 19.00, Iași
 • 9-15 februarie, vânzare bandane personalizate Voila Cafe, Iași
 • 10-15 februarie, expoziție pictură a Liceului Alexandru Ioan Cuza Iași, Librarium Palas, Iași
 • 10-11 februarie, Atelier pictură susținut de artiști plastici Cărturești Palas, Iași
 • 12 februarie, Atelier pictură susținut de artiști plastici, orele 17.00-19.00, Librarium Palas, Iași
 • 13 februarie, flash mob elevii Liceului Alexandru Ioan Cuza Iași, ora 16:00, Palas, Iași
 • Activități zilnice pe tema bandanelor realizate în secțiile de oncopediatrie din țară (Cluj-Napoca, Timișoara, București, Iași, Târgu-Mureș) și din Republica Moldova, perioada 4-15 februarie
 • 12 februarie, Licitație de tablouri eveniment caritabil, ora 18:30, Chios Events Hall, Cluj-Napoca,
 • 13 februarie, ,,Dare to care” concert caritabil, ora 19:00, Casa Boema, Cluj-Napoca,
 • 15 februarie, Concert caritabil, Carrefour Felicia Iași
 • Întâlniri în spital cu tinerii supraviețuitori, membrii Clubului Temerarii
  •  februarie, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii  ,,Sfânta Maria”, Iași
  •  februarie, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Pediatrie  II, Cluj-Napoca
  •  februarie, Spitalul de Urgență pentru Copii ,,Louis Țurcanu”, Timișoara
  •  februarie, Institul Oncologic ,,Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ,,Marie Curie”, Institutul Clinic Fundeni, Pediatrie I și Pediatrie II
  •  februarie, Institutul Oncologic ,,Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca
 • Campanii de strângere de fonduri ,,Cumpără o bandana. Arată că ești solidar!”:
 • 7 februarie, între 10:00-21:30, Cora Lujerului, București
 • 7 februarie, între 10:00-21:30, Polus Center Cluj, Cluj-Napoca
 • 7 februarie, între 10:00-21:30, Promenada Mall, Târgu-Mureș
 • 8 februarie, între 10:00-21:30, Sun Plaza, București
 • 13 februarie, între 10:00-21:30, Cora, Cluj-Napoca
 • 13 februarie, între 10:00-21:30, Iulius Mall, Timișoara
 • 13 februarie, între 10.00-20.00, Palas Mall, Iași
 • 15 februarie, între 10.00-20.00, Palas Mall, Iași
 • 15 februarie, între 10:00-21:30, Băneasa Shopping City, București
 • 15 februarie, între 10:00-21:30, Iulius Mall, Cluj-Napoca
 • 15 februarie, între 10:00-21:30, Iulius Mall, Timișoara
 • 15 februarie, între 10:00-21:30, Metro Stăuceni, Chișinău, Republica Moldova

Toate evenimentele care urmează să fie confirmate for fi transmise publicului larg prin intermediul paginii de facebook a Asociației Little People: https://www.facebook.com/LittlePeopleRomania

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.