Zestre – Veșminte dichisite. Cusături tradiționale lucrate manual

0

O bucată de element tradițional românesc inserată într-o bucată de material se îmbină în cele mai dichisite veșminte urbane

Zestre lansează prima colecție de haine ce prezintă tradiția reinterpretată într-o lume globalizată și aducerea în cotidian a unor tradiții românești care sunt pe cale de dispariție, mai ales în mediul urban, unde industrializarea a preluat cârma.

fetenegru1

„Am decis să explorez motivele tradițional deoarece simt că trăim într-o lume din ce în ce mai industrializată și tehnologizată și uităm să ne mai aplecăm asupra tradițiilor și implicit asupra lucrului manual. Zestre inseamnă efectiv cusături tradiționale românești lucrate manual pe etamină, așa cum poate mulți din generația mea au făcut în scoală la lucru manual, apoi aplicate pe veșminte urbane.”, a declarat Diana Goantă în calitate de fondator Zestre.

Una dintre valorile cheie ale brandului este respectul față de tehnica punctelor folosită în broderiile tradiționale, o tehnică de lucru manual popular specifică în România. Frumusețea din spatele produselor Zestre este reprezentată de amestecul de materiale moderne, textile tradiționale și povestea pe care fiecăre produs o poartă.

Gama de produse oferită de Zestre este alcătuită din haine pentru copii, femei și bărbați: tricouri, maiouri, bluze și rochii si accesorii din alama si lemn de stejar cu motive tradiționale gravate.

final21

Noutatea adusa de Zestre este aceea ca fiecare client isi poate personaliza cusaturile pornind de la 20 de variante prezente pe web-site-ul www.zestre.ro. Mai mult, Zestre realizează și cusături tradiționale pe comandă, clientul putând veni cu imagini care ar dori să fie cusute manual și mai apoi aplicate pe haine.

Pentru comenzi online, informații și detalii suplimentare, vă rugăm acesati web-site-ul oficial Zestre www.zestre.ro

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.