Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Zeci de tineri dezbat în engleză zilele acestea la FIAT!Debate

0

Peste 60 de tineri din România se vor întâlni zilele acestea la București pentru a concura la campionatul de dezbateri în limba engleză Fiat!Debate 2.0, ediția a X-a, organizată cu sprijinul casei de avocatură Țuca Zbârcea și Asociații.

300x250

Fiat!Debate – www.fiatdebate.ro, este campionatul anual de dezbateri în limba engleză, unul dintre primele cu participare internațională a unor echipe din Marea Britanie, Cehia, Slovenia, Slovacia, Moldova, Zimbabwe și Belarus. A zecea ediție a campionatului aduce două schimbări importante: Fiat!Debate 2.0 oferă posibilitatea atât începătorilor cât și avansaților să se înfrunte în discursuri convingătoare susținute în limba engleză. A doua noutate este formatul de dezbateri – British Parliamentary, inspirat de tradiția dezbaterilor academice din Marea Britanie și formatul de elită practicat la Campionatul Mondial de Dezbateri Universitare și la majoritatea competițiilor de studenți din lume.

Print

            Spre deosebire de edițiile anterioare, formatul de dezbateri ales pentru anul acesta impune dezbaterea între 4 echipe de câte doi membri, două de partea „guvernului”, două de partea „opoziției”. Simularea dezbaterilor parlamentare și exersarea discursurilor într-un timp limitat în limba engleză îi ajută pe tineri să se pregătească pentru argumentarea unor proiecte concrete și găsirea unor soluții în echipă, ambele atuuri importante în orice carieră. În cluburile de debate ale comunității ARDOR încercăm să practicăm educația pentru democrație și să pregătim viitori cetățeni activi, toleranți și implicați, dar mai ales oameni care să gândească independent., spune Emanuel Beteringhe, președinte ARDOR.

Temele fiecărei runde din cele 4 preliminarii și semifinale ale Fiat!Debate 2.0 se anunță cu doar 15 minute înainte, tinerii elevi și studenți fiind astfel încurajați să se bazeze pe cunoștințe generale, citit constant și raționamente logice. La dezbaterea finală, publicul din sală are rol decisiv în stabilirea câștigătorilor, ei având la dispoziție aparate de vot electronic pentru a-și exprima opțiunea legată de echipa care i-a convins mai mult.

Cele mai bune două echipe vor juca un meci demonstrativ de debate alături de echipe formate din avocați și cărturari pe tema „Ar trebui ca exercitarea votului să fie obligatorie indiferent de tipul de alegeri.Echipa avocaților este formată din Mihaela Alexandrescu și Bogdan Halcu, ambii fiind Managing Associate la Țuca Zbârcea și Asociații, iar din echipa cărturarilor fac parte doi poeți: Sorin Staicu și Miruna Troncotă. Echipa ARDOR caută prilejuri de a scoate debate-ul din forma organizată a clubului și a campionatelor naționale și internaționale, și a-l aduce mai aproape de public.

            Prin acest eveniment public am dorit să arătăm că dezbaterea argumentată poate fi parte a unei discuții între avocați, poeți și tineri, argumentul și persuasiunea sunt instrumente de exprimare a ideilor în mod convingător. Ne bucurăm că am găsit parteneri și invitați care au fost entuziasmați să intre în „jocul” nostru, a adăugat Emanuel Beteringhe.

            Sunt foarte încântat că avem posibilitatea de a susține activitatea de dezbateri în rândul studenților. Am convingerea că Fiat!Debate este un turneu care va rămâne de referință și că tinerii competitori din acest concurs vor proba, prin talent oratoric, elocință și șarm, că retorica este o formidabilă artă a expresiei umane, declară Florentin Țuca, Managing Partner al Țuca Zbârcea și Asociații.

Confruntarea finală și meciul demonstrativ între echipa cărturarilor și echipa avocaților au loc luni, 23 februarie, de la ora 19:00 la Impact Hub București (zona Piața Unirii). Intrarea este liberă.

posterFIATDebate-dezbateri-tineri

Campionatul Fiat!Debate 2.0 este organizat de Asociația de Educație Socială (AES – membru ARDOR) alături de Asociația Regională de Dezbateri, Oratorie și Retorică – ARDOR Muntenia și Universitatea Româno-Americană sub egida ARDOR. Partener principal al evenimentului este Țuca Zbârcea și Asociații, cu susținerea Educativa, TVR, RFI, Radio România Cultural, ThinkOutsideTheBox.ro, RomâniaPozitivă, IQool, Edu-news.ro, Avocatura.com și Revista Profesiilor Liberale.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.