Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Zeci de copii nevăzători din toată țara vin să demonstreze că se poate, la singurul festival de escaladă din România

0

Peste 60 de copii de la Școlile Speciale pentru Deficienți de Vedere din România vor participa, sâmbătă, 06 aprilie, la cel mai mare eveniment de incluziune socială prin escaladă, Festivalul Climb Again – Puternici Împreună. Evenimentul este organizat de Asociația Sportivă Climb Again, alături de Kaufland România, pentru a oferi copiilor cu dizabilități acces la terapie prin sport și oportunități de interacțiune și socializare.

Copiii vor experimenta pe 3 circuite diferite, se vor distra având la dispoziție escaladă pe perete vertical, tiroliană și vor participa la diverse activități specifice unui parc de aventură. La eveniment participă și copii voluntari, pentru a forma echipe mixte cu cei nevăzători. Participanții sunt supravegheați de instructori din Lotul Național de Paraclimbing.

Am hotărât să organizăm cea de-a doua ediție a festivalului de escaladă, pentru că am văzut rezultatele bune pe care le-am avut la prima ediție. Facem astfel posibil accesul copiilor nevăzători la evenimente de cățărat și suntem convinși că prin escaladă reușim să schimbăm percepții și să construim un cadru perfect de interacțiune”, a declarat Claudiu Miu, fondator și președinte al Asociației Climb Again.

Expunerea la activități sportive de escaladă și interacțiunea cu tineri și copii tipici îi face pe tinerii cu diverse tipuri de deficiențe de vedere să fie mai încrezători în forțele proprii, le sporește gradul de independență, devin mai mobili și mai descurcăreți. Acestea sunt rezultatele obținute cu ajutorul primului studiu de impact al terapiei prin escalda pentru copii și tineri cu deficiențe de vedere. Studiul a fost realizat de Asociația Climb Again, pe un eșantion de 60 de copii și tineri care provin din cele 7 școli speciale din România și care au participat, alături de copii și tineri tipici, la primul eveniment de incluziune prin escaladă organizat în România.

Ne bucurăm că suntem alături de copiii cu dizabilități de vedere din România și că prin intermediul «Festivalului Climb Again» putem crea pentru ei un spațiu unde să se simtă bine și să facă sport în voie. Le facilităm astfel accesul la un tip aparte de terapie, acela prin escaladă și la interacțiunea socială de care au nevoie pentru evoluția lor fizică și emoțională. Sportul este una dintre cele mai bune metode prin care să construim un cadru perfect de socializare și mișcare în egală măsură”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România.

Copiii nevăzători vin să escaladeze la Festivalul Climb Again din București

Îmi place să mă cațăr și atunci când sunt pe peretele de escaladă simt că urc până la cer. Abia aștept să ajung la festivalul din București”, a spus Robert, participant la Festivalul Climb Again – Puternici împreună.

Pe mine acest sport mă ajută să îmi dezvolt foarte bine mâinile, picioarele, gâtul, efectiv tot corpul. Mă ajută să mă dezvolt și simt că am multă forță în membre”, a spus Tobi, participant la Festivalul Climb Again – Puternici împreună.

Asociația Climb Again oferă sesiuni gratuite de terapie prin escaladă, kinetoterapie și consiliere psihologică pentru copii și tineri cu deficiențe. Primii beneficiari ai acestor sesiuni au înregistrat deja rezultate precum îmbunătățirea stilul de viață, găsirea unui loc de muncă sau participarea la competiții sportive.

Despre Climb Again

Asociația Climb Again este o organizație non-guvernamentală afiliată la Federația Română de Alpinism și Escaladă (FRAE). Din anul 2014, Climb Again oferă sesiuni gratuite de terapie prin escaladă, kinetoterapie și consiliere psihologică pentru copii și tineri cu deficiențe, iar rezultatele sunt impresionante.

Misiunea Climb Again este să ofere o viață normală persoanelor cu dizabilități. O viață normală înseamnă o viață în care oricine are șansa să își atingă propriul potențial. Echipa de profesionoști – antrenori, instructor, terapeuți, pune foarte mare accent pe abilitățile care îi ajută pe copii să aibă o viață independentă și să se integreze cu normă întreagă în societate.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.200 magazine în 7 țări și o rețea de 121 magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Cea mai mare parte a proiectelor CSR sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații vizitați www.kaufland.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.