Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Zece proiecte readuc bucuria de a trăi împreună pentru bucureșteni: câștigătorii Fondului Mega Image pentru Comunitate!

0

Zece proiecte readuc bucuria de a trăi împreună pentru bucureșteni

Au fost desemnați câștigătorii Fondului Mega Image pentru Comunitate

Fondul Mega Image pentru Comunitate și-a desemnat cei zece câștigători, în urma analizei a peste 100 de proiecte înscrise în concurs. Printre ideile finanțate se numără o competiție sportivă organizată de locuitorii cartierului Costeasca, un atelier de reparat biciclete pentru tinerii din zona Carol, un festival de teatru de apartament și sprijin pentru locuitorii din Ferentari să își rezolve singuri, împreună, problemele comune din cartier. Fondul Mega Image pentru Comunitate este finanțat de Delhaize Group și gestionat de Fundația Comunitară București.

Cele zece idei câștigătoare surprind teme diferite, relevante pentru comunitățile din București:

Jocurile Cartierului, Asociația Corporeanima: închide strada și reunește comunitatea în cadrul unui eveniment sportiv dedicat copiilor din cartierul Costeasca, organizat chiar de locuitori.

Schimbarea începe de la noi, Fundația Policy Center for Roma and Minorities: aduce împreună locuitorii de pe două străzi din cartierul Ferentari, pentru a găsi problemele din comunitate și soluții concrete pentru acestea.

Edu_Cult_Berceni. De la cartier la comunitate, Asociația Traslucid: invită locuitorii cartierului Berceni să interacționeze pentru a descoperi identitatea istorică și culturală a acestui loc, dincolo de blocuri.

Împreună îmbrățișăm copiii cu autism, Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată-ATCA: susține integrarea copiilor cu autism din Otopeni și Voluntari, aducându-i împreună cu alți copii de vârsta lor.

HomeFest, Jean-Lorin Sterian: un festival de teatru de apartament oferă bucureștenilor ocazia de a deveni organizatori de evenimente culturale în propriile locuințe, în beneficiul vecinilor de bloc.

Învață-mă să învăț, Asociația Desenăm Viitorul Tău: ajută bucureștenii să conștientizeze că în blocul lor există locuințe sociale pentru copii dezinstituționalizați și îi încurajează să se implice în viața lor.

Școala de mecanică de biciclete pentru tineri, Bița Color: deschide prima școală de mecanici pentru copiii și tinerii dezavantajați și îi ajută să devină mecanici, vopsitori sau curieri pe bicicletă.

Vreau să fiu parte din comunitate!, Fundația Motivation România: aduce împreună copii cu dizabilități instituționalizați și copii din familii obișnuite din Bragadiru prin intermediul sportului, al gătitului sau al atelierelor de creație.

Istorie și tradiție in Lacul Tei, Grupul de Inițiativă Civică Lacul Tei: redescoperă istoria și tradiția cartierului Lacul Tei, prin organizarea unei expoziții cu fotografii vechi din cartier, strânse chiar de la locuitori.

E timp pentru noi, SolidDar: contribuie la dezvoltarea unui centru comunitar pentru locuitorii din Otopeni.

Procesul de selecție a fost realizat de un juriu independent, format din persoane cu experiență în domenii legate de implicare socială, CSR sau organizații non-guvernamentale. Membrii juriului sunt: Adina Ionescu, Coordonator PR & Branding la MOL România, Andrei Borțun, CEO Millenium People & The Institute, Președintele Fundației Gala Societății Civile, Oana Preda, Director Executiv la Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe), Roxana Colisniuc, CSR Officer la ING Bank și Roxana Sofica, Coordonator programe ONG, Asociația pentru Relații Comunitare (ARC România).

Fondul Mega Image pentru Comunitate se adresează locuitorilor și organizațiilor bucureștene și oferă finanțări în valoare totală de 100.000 lei, pentru 10 proiecte din Bucureşti şi Ilfov care reactivează spiritul de comunitate al locuitorilor. La această ediție, mai mult de 100 de aplicații s-au înscris pentru finanțare. Pentru detalii, vizitați www.mega-image.fundatiacomunitarabucuresti.ro.

Proiectul este dezvoltat de Fundația Comunitară București, cu sprijinul Asociației pentru Relații Comunitare. Aceasta oferă consultanță în dezvoltarea conceptului și evaluare și pune la dispoziție propriul program online pentru înregistrarea aplicațiilor, Grant Wizard.

Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde 296 magazine în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe, sub mărcile Mega Image (168),  Shop&Go (127), AB COOL FOOD (1). Parte din Delhaize Group, Mega Image îşi propune să ofere, în fiecare zi, servicii de calitate şi o sortimentaţie de produse hrănitoare, sănătoase şi sigure, la preţuri accesibile. Pentru mai multe detalii, vizitați www.mega-image.ro.

Fundaţia Comunitară Bucureşti investeşte timpul, banii şi energia bucureştenilor pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă. Organizaţia colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Fundaţia Comunitară Bucureşti s-a înfiinţat în 2011 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte unsprezece fundaţii comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitați www.fundatiacomunitarabucuresti.ro.

De 11 ani, Asociația pentru Relații Comunitare construiește împreună cu cele mai bune organizaţii, companii cu viziune și donatori individuali o lume în care problemele pot fi rezolvate prin mobilizarea resurselor private. Organizația crede că filantropia este o cale de crea schimbare socială și dezvoltă mecanisme care să susțină orice persoană, organizație sau companie să se implice cu impact maxim. Pentru mai multe detalii, vizitați www.arcromania.ro.

fondul mega image pentru comunitate

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.