Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Zâmbet și Emoție! – proiect pentru copiii de 6-14 ani

0

Asociația pentru Educație, Formare Profesională și Leadership (Ed4Lead)  lanseaza  proiectul „Zâmbet  şi  emoţie” destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-14 ani.

Acesta se  constituie  dintr-o  serie  de tehnici mixte de educaţie non-formala (jocuri de rol, jocuri de observaţie, analiza şi  constrast,  metode  de  stimulare  a  spiritului  de  echipă,  a  iniţiativei  şi  a participării  active)  şi  de  psihoterapie  (prin  muzică,  dans,  arta  picturii  şi  a desenului).

Proiectul pentru dezvoltare emoţională şi personală “Zâmbet şi Emoţie” se adresează copiilor defavorizaţi din Centrul de zi pentru copii “Sfânta Sofia”. Pentru a putea asigura aplicarea coerentă şi cu success a tehnicilor de educaţie alternativă şi pentru a putea observa şi evalua sistematic şi cu precizie rezultatele, voluntarii vor organiza activităţi şi jocuri cu grupe mici, a câte 6 copii.

zambet si emotie

Sesiunile de dezvoltare personală vor fi realizate săptămânal şi vor aborda jocuri şi tehnici potrivite nevoilor grupului de copii. Aceste şedinţe vor avea o durată  de 1-2 ore în funcţie de complexitatea jocurilor şi a tehnicilor abordate la şedinţe.

În  urma  sesiunilor  de  dezvoltare  emoţională  ne  propunem  să  atingem  tematici precum:

– cum “să fii”, nu oricum, ci empatic;

– cum “să devii”, nu orice/oricine, ci tu însuţi/însăţi;

– cum  “să  crezi”,  dar  nu  în  orice/oricine,  ci  mai  ales  în  tine  și  în  idealurile tale;

–  cum “să cunoşti”, dar mai ales să te cunoşti;

– cum “să comunici”, dar nu oricum, ci asertiv;

– cum să-ţi împlineşti visele, propriile vise, nu ale celorlalţi.

Pentru a finaliza cu succes iniţiativa voluntarilor, este nevoie de sprijin.

În consecinţă, asociaţia Ed4Lead face un apel către persoanele sau companiile care pot susţine acest proiect cu material de birotică şi papetărie precum: plastilina, carioci, acuarele, blocuri de desen, creioane colorate, cartoane colorate, top de hartie, carton.

Orice sprijin va contribui la desfăşurarea în parametri optimi a proiectului.

Membrii asociaţiei pentru Educaţie, Formare Profesională şi Leadership – Ed4Lead – privesc cu pragmatism statusul educaţiei în spaţiul mioritic şi se angajează responsabil şi cu dedicaţie în jocul schimbării pozitive pe care o putem crea atât în beneficiul nostru, cât şi al societăţii.Tineri ambiţioşi şi cu gândire coerentă, voluntarii Ed4Lead militează pentru valorificarea strategică şi completă a potenţialului tinerilor din România. Aceştia propun frecvent proiecte de dezvoltare personală şi profesională în cadrul cărora folosesc şi promovează metode alternative de educaţie.

Obiectivele asociaţiei se referă la dezvoltarea personală a indivizilor, orientarea profesională şi consilierea tinerilor, învăţarea prin experienţă şi joc, dezvoltarea spiritului de echipă, leadership şi antreprenorial al copiilor şi tinerilor.

Ed4Lead-Educatie pentru Viitorul Tau!

Despre Asociația pentru Educație, Formare Profesională și Leadership (Ed4Lead) 

Misiune: Ed4Lead realizează activităţi în sfera educaţionala pentru a îmbunătăţi procesele de educaţie şi pentru a stimula formarea şi dezvoltarea continuă a copiilor şi a tinerilor. Asociația pentru Educație, Formare Profesională și Leadership se adreseaza copiilor și tinerilor de orice etnie, rasă cu sau fară dizabilități, grupurilor vulnerabile, profesorilor si parintilor.

Viziune: Ed4Lead  îşi propune să devină un întreprinzător social ce oferă  acces la un mediu cultural şi educaţional de transformare prin care oamenii pot crea o schimbare pozitivă în beneficiul lor şi al societăţii.

Activităţi:

– organizarea de activităţi pentru prezentarea valorilor istorice, culturale, spirituale româneşti în contextul european, cursuri de pregătire, seminarii, conferinţe, dezbateri publice, tabere, şcoli de vară destinate copiilor şi tinerilor;

– iniţierea de activităţi pentru promovarea sportului în rândul copiilor şi al tinerilor;

– initierea de proiecte sau programe destinate copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi sau a celor aflaţi în dificultate/risc;

– publicarea de materiale de specialitate.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.