Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

YouthBank finanţează proiectele liceenilor bucureşteni

0

YouthBank Bucureşti lansează cel de-al treilea apel de proiecte adresat liceenilor bucureşteni. Concursul de proiecte se adresează liceenilor bucureşteni care studiază în sectoarele 1 şi 2, iar proiectele propuse pentru finanţare trebuie să aibă un impact în comunitate şi să reprezinte o soluţie la o nevoie identificată. Începând cu această rundă de finanţare, odată cu implicarea Băncii Comerciale Române ca partener naţional, programul se îndreaptă în special către acele iniţiative de antreprenoriat social care îşi propun un impact pe termen lung şi care sunt concepute având în vedere sustenabilitatea acestor proiecte.

În perioada 5 martie – 23 martie 2012, echipa YouthBank Bucureşti invită elevii liceelor din sectoarele 1 şi 2 să aplice cu un proiect în cadrul concursului de finanţare YouthBank. Proiectele trebuie să aibă un impact în comunitate şi să reprezinte o soluţie la o nevoie identificată de ei. Sunt încurajate proiectele care dezvoltă activităţi de antreprenoriat social, respectiv care folosesc finanţarea obţinută din fondul YouthBank pentru a crea produse sau servicii inovatoare care răspund unei nevoi a comunităţii, asigurând continuarea iniţiativei şi un impact pe termen lung, inclusiv prin identificarea şi mobilizarea altor resurse din comunitate.

Pentru a aplica la aceasta rundă de finanţare a programului:

  • liceenii trebuie să facă parte dintr-o echipă (minim 3 persoane);
  • proiectele propuse trebuie să se desfăşoare în Bucureşti;
  • proiectele propuse pot răspunde unor nevoi identificate la nivelul comunităţii şi pot acoperi orice domeniu, de la activităţi sportive, artă sau ecologie, la sănătate, muzică sau IT etc.;
  • sunt încurajate proiectele inovatoare care pot genera resurse (vând produse / servicii) pentru a creşte impactul pe termen lung;
  • suma solicitată poate fi de minim 2.000 lei şi maxim 3.000 lei pentru un proiect;
  • perioada de implementare a proiectelor va fi de maxim 2 luni (9 aprilie – 3 iunie 2012).

Ana Ilinca Macri, Şef Departament Comunicare Internă şi Comunitate, Banca Comercială Română, declară: „Credem că antreprenoriatul social este o soluţie reală la problemele comunităţii şi ne bucurăm să îi susţinem pe aceşti tineri care investesc creativitate şi energie pentru dezvoltarea comunităţii locale. Susţinerea YouthBank face parte dintr-o platformă mai largă de încurajare a antreprenoriatului de către BCR, inclusiv a antreprenoriatului social: Antrenor de Antreprenor. Platforma reuneşte proiecte sinergice, adaptate fiecărui grup ţintă, prin care BCR catalizează resurse (cunoştinţe financiare, modele de succes, oportunităţi de networking şi finanţare) în beneficiul tinerilor care vor să schimbe în bine comunităţile printr-o abordare inovatoare de business sau care vor să îşi deschidă o afacere clasică.”


YouthBank este un program de educaţie si antreprenoriat social, coordonat la nivel local de Fundaţia Comunitară Bucureşti şi la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare în parteneriat cu Banca Comercială Română.

În România, YouthBank are o tradiţie de 5 ani, fiind lansat în Cluj-Napoca în 2006. În prezent, programul este implementat în 6 oraşe: Alba-Iulia, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Tîrgu Mureş. Premiat la Gala Premiilor în Educaţie (Cel mai bun proiect educaţional, 2010), Gala Societăţii Civile (Cel mai bun proiect de tineret, 2011), Gala Voluntariatului (Cel mai bun proiect de voluntariat în domeniul tineret, 2011), programul YouthBank este o excelentă şcoală de dezvoltare personală pentru tineri.

Echipa YouthBank Bucureşti, formată din 19 liceeni, a reuşit în cele două ediţii ale programului să creeze un fond de investiţii în valoare de 15.000 de euro din care au fost finanţate 24 proiecte iniţiate de elevii bucureşteni. 

La nivel local, programul este sprijinit de: Coca-Cola Hellenic, Jerry’s Pizza, granturi.ro, eurodesk, zelist, Cluburile de Film – One World, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, TPU.ro, Gala Societăţii Civile, stiriong.ro, ANBCC, reper 21, Societal, CLTB 1, Fundaţia Leaders, Teen Press, tilllate.com, B365.ro, lumebuna.ro, amdoar18ani.ro, Metropotam şi calificativ.ro.

Mai multe detalii despre concursul de finanţare YouthBank găsiţi pe site-ul programului: www.bucuresti.youthbankromania.ro.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.