Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

YouthBank București finanțează proiectele liceenilor

0

YouthBank Bucureşti lansează cel de-al cincilea apel de proiecte adresat liceenilor bucureşteni. Concursul de proiecte se adresează liceenilor bucureşteni care studiază în sectoarele 1 şi 2, iar proiectele propuse pentru finanţare trebuie să aibă un impact în comunitate şi să reprezinte o soluţie la o nevoie identificată. Cele mai bune proiecte vor primi până la 2.500 lei pentru a fi implementate.

În perioada octombrie 2013 – februarie 2014, echipa YouthBank București formată din 13 liceeni, a creat un fond în valoare de 23.000 lei. Fondul a fost creat prin intermediul unor mecanisme de atragere de resurse precum vânzarea de felicitări, organizarea unui concert caritabil si a unei petreceri tematice. Banii mobilizați de echipa YouthBank au fost dublați de partenerul național al programului, BRD – Groupe Societe Generale.

Până la 28 martie 2014, liceenii care studiază în sectoarele 1 și 2 pot să acceseze fondul YouthBank pentru a obține o finanțare de până la 2.500 lei pentru proiectele prin care doresc să producă o schimbare în comunitate și care reprezintă o soluție la o nevoie identificată de ei. Sunt încurajate proiectele care dezvoltă activități de antreprenoriat social, asigurând continuarea inițiativei și un impact pe termen lung, inclusiv prin identificarea și mobilizarea altor resurse din comunitate.

Pentru a aplica la această rundă de finanțare a programului:

  • Echipa trebuie să fie formată din minim 3 liceeni care studiază în Sectorul 1 sau 2;
  • proiectele propuse trebuie să se desfășoare în București;
  • proiectele pot răspunde unor nevoi identificate la nivelul comunității și pot acoperi orice domeniu, de la activități sportive, artă sau ecologie, la sănătate, muzică sau IT etc.;
  • suma solicitată poate fi de maxim 2.500 lei pentru un proiect;
  • perioada de implementare a proiectelor 11 aprilie – 2 iunie 2014.

Aplicațiile pot fi trimise până la adresa bucuresti@youthbank.ro până la data de 28 martie 2014. Înscrierea se face pe baza formularului-tip de aplicare și a formularului de buget care pot fi descărcate, împreună cu ghidul de finanțare al concursului, de pe site-ul www.bucuresti.youthbank.ro.

Macheta YouthBank

YouthBank este un program de educaţie si antreprenoriat social, coordonat în București de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare și are ca partener național BRD – Groupe Societe Generale. În București programul a oferit sub formă de finanțare în primele 4 ediții (2009-2013) peste 105.000 lei pentru susținerea a 43 de proiecte inițiate și implementate de către liceenii din București. Peste 60 de liceeni au făcut parte din echipa YB până în prezent, iar peste 160 de tineri au făcut parte din echipele proiectelor susținute. Premiat la Gala Premiilor în Educație (Cel mai bun proiect educațional, 2010), Gala Societății Civile (Proiecte de tineret – 2011 și Comportament Civic și Participare Publică – 2012), Gala Voluntariatului (Cel mai bun proiect de voluntariat în domeniul tineret, 2011), programul YouthBank este o excelentă școală de dezvoltare personală pentru tineri.

Mai multe detalii despre concursul de finanțare YouthBank găsiți pe site-ul programului: www.bucuresti.youthbank.ro.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.