Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

World Vision România va ajuta aproape 1900 de oameni să dobândească o calificare sau să deschidă mici afaceri în domeniile meşteşugurilor şi turismului rural

0

Fundaţia World Vision România a lansat astăzi, la Clubul Ţăranului Român din Bucureşti, proiectul „MADE IN RURAL. Dezvoltare economică rurală prin revitalizarea tradiţiilor populare şi exploatarea potenţialului economic non-agricol”.

DSC_0099

Ne-au onorat cu prezenţa la eveniment organizaţiile partenere în proiect – Asociaţia pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale ASDR Dezmir şi Ascendo S.R.L., reprezentanţi ai autorităţilor din comunităţile rurale vizate, ai A.J.O.F.M Ilfov şi mass-media.

„Scopul demersului nostru este să reducem dependenţa de agricultura de subzistenţă a familiilor din mediul rural şi să le  sprijinim să îşi diversifice veniturile. Proiectul MADE IN RURAL valorifică potenţialul identificat prin desfăşurarea în ultimii doi ani a programelor Atelierul de meşteşuguri. Am suplimentat activităţile de formare profesională cu un curs în domeniul turismului şi am adăugat o campanie de conştientizare, consiliere şi mediere, astfel încât să ajutăm cât mai mulţi oameni să îşi găsească mai uşor de lucru.” a declarat Adrian Secal, managerul proiectului.

Proiectul MADE IN RURAL se desfăşoară în perioada 1 aprilie 2014 – 31 septembrie 2015 în  judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Constanţa, Cluj, Dolj, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Sibiu, Vaslui şi Vâlcea. Aproape 1900 de persoane din mediul rural vor participa gratuit la sesiuni de informare, conştientizare, calificare, consiliere şi mediere profesională.

Campaniile de informare şi consiliere vor debuta în luna iunie 2014 în cele nouă judeţe vizate prin proiect şi, în funcţie de rezultatele procesului de mediere, participanţii vor fi înscrişi la cursuri de formare în ţesătorie manuală sau lucrător în pensiune turistică.

In partea a doua a proiectului, oamenii instruiţi în prima etapă vor putea urma cursuri de competenţe antreprenoriale şi apoi concura într-un concurs de planuri de afaceri. Cele mai reuşite 200 de proiecte create de ei vor fi premiate, astfel încât să poată fi transformate în realitate.

In etapa finală a proiectului, vom crea şase ateliere meşteşugăreşti în care beneficiarii dornici să înceapă o mică afacere îşi vor continua activitatea dispunând gratuit de toate resursele necesare. Sustenabilitatea acestor eforturi va fi asigurată şi prin înfiinţarea unei reţele de cooperare şi bune practici prin intermediul căreia micii întreprinzători vor putea să facă schimb de experienţă şi să contureze o strategie comună de dezvoltare.

Fundaţia World Vision România desfăşoară iniţiativa „MADE IN RURAL” în cadrul Programului pentru agricultură şi dezvoltare economică care promovează investiţiile în capitalul uman din mediul rural cu scopul dezvoltării economiei locale competitive, sustenabile pe termen lung şi în acord cu valorile şi tradiţiile locale. Prosperitatea familiilor este esenţială pentru bunăstarea copiilor, întrucât le oferă acestora şanse egale la educaţie şi dezvoltare, iar copiii se află în centrul tuturor programelor noastre.

Despre World Vision România

World Vision este o organizaţie creştină, care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare comunitară şi advocacy punând în centrul activităţii bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile rurale, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspiraţi de valori creştine, lucrăm cu persoanele cele mai vulnerabile indiferent de religie, rasă, etnie sau gen. Ȋn 23 de ani de prezenţă în România am ajutat peste 350.000 de copii şi adulţi, în 200 de comunităţi din 8 judeţe.

World Vision România crede în şanse egale pentru copii de la sate şi de la oraş. De aceea derulează în comunităţile rurale programe de lungă durată pentru educaţie şi reducerea abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală. Copiilor li se facilitează astfel accesul la educaţie formală şi informală şi la condiţii de viaţă mai bune prin dezvoltarea comunităţilor în care trăiesc.

Suntem partenerii comunităţilor în scopul de a le împuternici să se autosusţină, să ofere bunăstare copiilor şi familiilor. Susţinem asociaţiile comunitare şi grupurile de iniţiativă să crească şi să se implice în dezvoltarea comunităţilor lor. Lucrăm cu asociaţii constituite legal, şi, de asemenea, cu grupuri informale de copii, tineri şi adulţi cu iniţiativă şi entuziasm.

www.worldvision.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.