Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

World Vision România sprijină educaţia non-formală pentru sute de copii prin activităţi prilejuite de “Şcoala Altfel”

0

An de an, în săptămâna ,,Şcoala Altfel” din cadrul programului naţional „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, World Vision România sprijină şcolile partenere din comunităţile rurale în care desfăşoară proiecte pentru a implica elevii în cât mai multe activităţi menite să le dezvolte cunoştinţele, abilităţile şi talentul.

Educatie nonformala

Anul acesta, sute de copiii din 13 şcoli partenere din judeţul Dolj participă la concursuri, competiţii, ateliere de pictură şi handmade, exerciţii de simulare în caz de dezastru, activităţi de educaţie ecologică sau rutieră, lectură, spectacole de teatru, educaţie pentru sănătate sau proiecte caritabile. Astfel, copiii învaţă sa fie mai buni, să strângă fonduri pentru cei mai vulnerabili, să lucreze în echipă, să fie mai încrezători în forţele proprii.

Concursul intercomunitar pe teme creştine ,,Bun Creştin”, organizat de Şcoala Gimnazială Bucovăţ şi  ajuns la ediţia a XII-a, aduce împreună 104 copii. Simultan, sub îndrumarea Inspectoratului pentru situaţii de urgenţă Oltenia – Dolj, copiii din comunităţile Vârvorul de Jos şi Predeşti vor învăţa principalele reguli de protecţie in caz de dezastru, când şi în ce mod trebuie să se apeleze serviciul unic de urgenţa 112.

In judeţele Braşov şi Covasna, 150 de elevi de gimnaziu din patru comune, participanţi la proiectul “Elevul de azi, fermierul de mâine”, vor vizita ferma Agrovision din comuna Buneşti şi Colegiul Ţara Bârsei din localitatea Prejmer. Ne propunem ca, oferindu-le o perspectivă realistă asupra oportunităţilor, să îi stimulăm să aleagă meseria potrivită propriilor aptitudini şi contextului economic local.

În parteneriat cu organizaţia ,,Viitor Plus”, în judeţul Ialomiţa, aproximativ 350 de copii din unsprezece sate ialomiţene şi două oraşe vor lua parte la sesiuni de informare asupra dezastrelor ecologice, prezentări despre refolosirea materialelor reciclabile şi seminarii pro-natură. Proiectul se va închide prin ecologizarea pădurii din comuna Dridu.

Iniţiativele de tipul ,,Şcoala Altfel” sunt susţinute de World Vision Romania pentru a oferi copiilor şanse de dezvoltare şi educare. Ele fac parte din proiecte complexe de dezvoltare comunitară, centrate pe bunăstarea copilului în care sunt incluşi copiii alături de familiile lor şi comunităţile din care fac parte.

Despre World Vision România

World Vision Romania este o organizaţie creştină, care desfaşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspirată de valorile creştine, fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume.  În 25 de ani de prezenţă în România, am ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi, în aproape 400 de comunităţi din 8 judeţe.

World Vision România crede în dreptul la şanse egale pentru copiii de la sate şi de la oraş şi de aceea în comunităţile rurale unde este prezentă desfăşoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung cu focus pe educaţie şi reducera abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală, angajament civic şi creştin. Copiilor li se facilitează astfel accesul la condiţii de viaţă mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunităţii în care trăiesc. Prin proiectele noastre, ne concentrăm pe transformarea comunităţilor şi membrilor acestora pentru a realiza o viaţa implinită pentru fiecare copil.

www.worldvision.ro, http://www.facebook.com/WorldVisionRomania, http://blog.worldvision.ro/

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.