Workshopuri educaționale și o expoziție despre sustenabilitate la Mega Mall: „Alice în Țara Minunilor – O Poveste Reciclată”

0

Mega Mall pregătește în perioada 22 mai – 9 iunie o serie de surprize interactive, de la expoziția „Alice în Țara Minunilor – O Poveste Reciclată” , până la proiecții imersive și workshopuri interactive care aduc în discuție subiecte de valoare, precum sustenabilitatea și metodele creative de protejare a mediului. 

Expoziția „Alice în Țara Minunilor – O Poveste Reciclată” va avea loc între 22 mai și 9 iunie, la etajul 1, zona Douglas. Organizată în colaborare cu Asociația Escu, inițiativa aduce la viață celebra poveste a lui Lewis Carroll printr-o abordare inovatoare, care promovează sustenabilitatea. Expoziția transformă universul magic al personajului principal, prin folosirea materialelor reciclate. Astfel, organizatorii promovează mesajul puternic al rolului ecologiei, îmbinate cu ideile creative. Vizitatorii au șansa unică de a pătrunde în lumea magică a poveștii și vor putea descoperi cum deșeurile pot fi transformate în opere de artă captivante, explorând instalațiile artistice, toate realizate din materiale colectate.

Mai mult decât atât, începând cu 1 iunie, ISPACE, primul spațiu imersiv dintr-un centru comercial, aflat în Mega Mall la nivelul 2, celebrează Ziua Copilului printr-o proiecție surpriză cu tematica Jurassic imersiv – Era dinozaurilor. Această nouă experiență la ISPACE, va explora în spațiul video 360 cum arăta lumea când dinozaurii dominau planeta. De la marii ierbivori până la cei mai feroce carnivori, de la sprinteni alergători în echipă până la zburători solitari. De la liniștea aparentă a pădurilor de ferigi la catastrofele care le-au adus dispariția.

Tot în cinstea sărbătoririi celor mici, Asociația Escu va organiza workshopuri pline de voie bună și culoare, în perioada 1 și 2 iunie. Vor avea loc timp de 4 ore, în a doua parte a zile și se vor axa pe activități educative și distractive care promovează reciclarea și protecția mediului. Realizate în apropierea expozitiei, acestea vor oferi ateliere creative pentru cei mici, mergând pe urmele Iepurelui Alb, rezolvând ghicitorile uluitoare ale Domnului Omidă, învingând Regina Inimilor într-un joc de șah și multe alte surprize fascinante.

Evenimentele continuă la Mega Mall și între 6 – 8 iunie, de data aceasta în colaborare cu Fundația Calea Victoriei, oferind workshop-uri destinate adolescenților. Organizatorii sunt nerăbdători să dea startul celor trei întâlniri cu specialiștii care le vor povesti despre misterele cosmosului, despre lumea plină de viață a oceanelor, precum și despre modul în care arta poate transforma sustenabilitatea din ceva util în ceva spectaculos, care să înfrumusețeze fiecare aspect al vieții.

  1. Spațiul Cosmic: Lectorul Adrian Șonka, coordonatorul Observatorului Astronomic, va susține atelierul „Este sistemul nostru solar unic sau nu?” Participanții au șansa a de explora tainele sistemului solar și importanța sa în Univers, folosind date astronomice reale.

  2. Oceanul: Lectorul Dana Hogea va conduce atelierul „Este oceanul lor sau este oceanul nostru?” Sesiunea pune în evidență importanța oceanelor în susținerea vieții pe Pământ și impactul negativ pe care îl au deșeurile asupra ecosistemelor marine.

  3. Arta: Lectorul Raluca Mocanu va vorbi de arta sustenabila, de la clădiri superbe, moderne, care se încălzesc și se răcesc singure, fara a consuma nimic din exterior, până la obiecte mici și utile care facilitează cursul vieții prin designul lor.

Pentru workshopurile din ISPACE dedicate adolescenților, înscrierile se fac pe adresa contact@victoriei.ro.

Mai multe informații despre expoziție și workshopurile găzduite de Mega Mall pot fi găsite pe site-ul oficial, pe paginile de Instagram și Facebook sau aici https://www.asociatiaescu.ro/.

***

Despre Mega Mall București 

Mega Mall București este unul dintre cele mai moderne centre comerciale din București, inaugurat în urma unei investiții de 165 de milioane de euro. Centrul acoperă în total cca. 200.000 metri pătrați și face parte din portofoliul NEPI Rockcastle. Mall-ul dispune de un spațiu închiriabil de aproximativ 76.000 de metri pătrați, dispuși pe 5 niveluri, și găzduiește peste 200 de magazine, dar și o parcare cu o capacitate de aproximativ 3.000 de locuri dispuse pe 7 niveluri, dintre care 1.000 sunt situate pe acoperiș. 

 

Centrul comercial propune un mix complet de branduri de renume național și internațional pentru toate nevoile și interesele, precum și diverse opțiuni de relaxare și petrecere a timpului liber: un food court de 10.000 mp cu o varietate de restaurante, fast food-uri și cafenele pentru toate gusturile, o sală de fitness WorldClass, de 2.500 de metri pătrați, dotată cu o piscină semi olimpică, un cinematograf Cinema City cu 14 săli ultra moderne și tehnologia 4Dx, un concept modern de spații de distracții, operat de TrickShot Mega Mall, sală de jocuri deschisa non-stop, dar și un loc de joacă, adus de Gymboland, pentru copiii de toate vârstele.

 

Aici sunt prezente unele dintre cele mai mari reprezentanțe ale magazinelor de fashion, încălţăminte, îngrijire şi accesorii din țară, printre care H&M, Zara, Mango, Peek & Cloppenburg, Guess, POEMA, DIKA, New Yorker, Pull&Bear, C&A, LC Waikiki, Bershka, Notino, Sephora, Mayoral, Stradivarius, Bigotti,  Adidas, Nike, JD Sports, Foot Locker, Lee Cooper, Douglas, Nala, NEXT, Tommy Jeans, Hervis, ECCO, HUMANIC, Benvenuti, Sportisimo, Intersport, MAC,  Aldo, B&B Collection, Kultho sau iStyle. Oferta de foodcourt cuprinde  cafenele precum Manufaktura și, din 2017, restaurante ca Taco Bell, McDonalds și Trickshot Mega Mall, care include și o zonă de petrecere a timpului liber, cu biliard și bowling. Tot la Mega Mall Bucuresti au fost deschise primele magazine Reserved Man, Pupa, Sport Vision, Buzz și Burger King din România. În decembrie 2019, a fost inaugurată cafeneaua-concept Starbucks, amenajată sub formă de insulă. Începând cu noiembrie 2022, vizitatorii Mega Mall București pot descoperi primul magazin fizic epantofi.ro la parter cu zonă Modivo la nivelul 1.

Mega Mall a lansat SPOT, o aplicație mobilă ce recompensează utilizatorii cu puncte de loialitate pentru fiecare sesiune de cumpărături, oferindu-le astfel acces la oferte și beneficii exclusive, în funcție de statutul atins în program. Aplicația mobilă de recompensare a clienților loiali este disponibilă în 17 centre comerciale ale grupului NEPI Rockcastle din România: Promenada Mall, Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu, Shopping City Timișoara, City Park Mall Constanța, Brăila Mall, Shopping City Galați, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva, Shopping City Piatra Neamț, Shopping City Satu Mare, Shopping City Târgu Mureș, Ploiești Shopping City, Shopping City Râmnicu Vâlcea, Vulcan Value Centre.

Aplicația SPOT este gratuită și poate fi descărcată atât din Google Play, cât și din App Store.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.