Workshop Sessions continuă cu o ediţie specială „Enterprise You”. Participarea la eveniment este gratuită!

0

25 de tineri talentaţi selectaţi din peste 100 de aplicaţii au participat săptămâna trecută la Workshop Sessions – Project Management 101, proiect al organizaţiei Akcees dezvoltat cu sprijinul BRD Groupe Societe Generale. Seria de evenimente continuă pe 24 şi 25 noiembrie cu o ediţie specială Enterprise You, program de training pan-european în cadrul căruia participanţii îşi descoperă pasiunile şi potenţialul antreprenorial. Şi de această dată participarea la eveniment este gratuită, iar înscrierile se realizează online la http://akcees.com/workshop

WS PM_Participanti

Săptămâna trecută, finaliştii Workshop Sessions – Project Management 101 au învăţat de la profesionişti în domeniu cum să îşi coordoneze oamenii, timpul şi resursele pe care le au la dispoziţie pentru a gestiona cu succes un proiect. Noţiunile teoretice despre procesele de project management au fost puse în aplicare prin studii de caz şi exerciţii interactive şi au fost completate de exemple concrete de bune practici în domeniu.

Pe parcursul celor două zile, tinerii au lucrat sub atenta îndrumare a Irinei Scarlat, Co-Fondator al organizaţiei Akcees şi trainer profesionist cu peste 8 ani de experienţă în domeniu. Andrei Proca (Supervizor Regional Reţea BRD Groupe Societe Generale) şi Dana Manolescu (Project Manager Okapi Studio) au fost invitaţii speciali ai ediţiei şi au oferit tinerilor perspective practice şi sfaturi învăţate din propria experienţă.

„Felicitări pentru tot ceea ce faceţi pentru tinerii aflaţi la început de drum! A fost un eveniment minunat căruia nu i-a lipsit nimic: am avut parte de lucru în echipă, un trainer foarte bine pregătit, colegi cu care am interacţionat pe parcursul celor două zile, o atmosferă plăcută şi, nu în ultimul rând, invitaţi de calitate care au împărtăşit cu deschidere propriile experienţe”, a declarat unul dintre participanţii la eveniment.

Seria de evenimente Workshop Sessions continuă pe 24 şi 25 noiembrie cu o ediţie specială „Enterprise You”, program de training pan-european dezvoltat de Akcees în colaborare cu alte 6 organizaţii europene, care îi ajută pe tinerii participanţi să îşi descopere pasiunile şi să înveţe cum îşi pot construi parcursul profesional pe care şi-l doresc.

Ajuns la cea de a cincea ediţie în România, programul este implementat în prezent în ţări precum Marea Britanie, Italia, Franţa, Spania sau Slovacia şi ajută participanţii să îşi descopere potenţialul antreprenorial şi să afle care sunt paşii pe care trebuie să îi parcurgă pentru a porni propria afacere. Toate aceste lucruri folosind o abordare interactivă care acoperă 11 module diferite printre care branding personal, leadership, comunicare, creativitate, generare de idei de afaceri, finanţare sau pitching. La final, absolvenţii sesiunii de training devin parte a comunităţii internaţionale Enterprise You şi au acces la mentorat şi resurse de învăţare pentru dezvoltarea lor ulterioară.

 „Pe parcursul colaborării noastre cu Akcees, am reuşit până în prezent, prin numeroase acţiuni, să transmitem studenţilor şi tinerilor absolvenţi importanţa dezvoltării personale în concordanţă cu traseul profesional dorit. Având ca obiectiv imediat dezvoltarea tinerilor prin acumularea de noi competenţe, BRD a organizat diferite training-uri dedicate studenţilor, axate pe nevoile acestora. Feedback-ul participanţilor, precum şi numărul mare de aplicaţii primite la fiecare eveniment, ne confirmă că, împreună cu Akcees, facem „treabă bună”. Acesta este şi motivul pentru care continuăm să ne implicăm în educaţia non formală a tinerilor, ce completează studiile academice”, a declarat Adela Jansen, Director Executiv Resurse Umane BRD Groupe Societe Generale.

Workshop Sessions este un proiect Akcees care urmăreşte dezvoltarea de competenţe şi abilităţi prin metode de educaţie non-formală. Următoarea ediţie Workshop Sessions: Enterprise You se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani şi va avea loc în Bucureşti pe 24 şi 25 noiembrie. Tinerii care îşi doresc să îşi transforme pasiunea în carieră şi să îşi descopere potenţialul antreprenorial lucrând alături de un trainer şi invitaţi speciali de excepţie sunt invitaţi să aplice până sâmbătă, 15 noiembrie, completând formularul disponibil online la http://akcees.com/workshop. Cu sprijinul BRD Groupe Societe Generale, participarea la eveniment este gratuită, iar rezultatele finale ale procesului de selecţie vor fi comunicate marţi, 18 noiembrie.

Workshop Sessions este un eveniment organizat cu sprijinul sponsorului principal BRD Groupe Société Générale şi al partenerilor Romanian American Foundation şi Tipografie Xpress. Mediatizarea proiectului este asigurată de Radio Lynx, Radio România Internaţional, Forbes România, Cariere, Business Woman, România Liberă, Comunicatedepresa.ro, IQAds, eJobs, Startups.ro, România Pozitivă, Femei în Afaceri, Business Live, Online Student, Edu-TIM, Academic Link, Smart Financial, Bancherul.ro, Studenţie.ro, Studentul.info, Desprejoburi.ro, Best Resource şi Online Student.

Susţinem şi ne susţin: Senatul Studenţilor ASE Bucureşti, Student din Provincie, Edmundo, Educativa, Clubul Liderii Mileniului Trei, Business Club, AIESEC România, Advice, Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP), Business Organization for Students (BOS), Asociaţia Studenţilor la Contabilitate şi Informatică de Gestiune (ASCIG), DA Afaceri, Incubator 107, Sindicatul Studenţilor din Cibernetică (SisC), Inspire Business, VWI Estiem, Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), Softbinator, Romanian Business Leaders, Fundaţia Post-Privatizare şi Junior Achievement România.

Despre Akcees

Akcees este o organizaţie non-profit ce îşi propune să devină cel mai puternic catalizator al aspiraţiilor antreprenoriale ale tinerilor. Proiectele şi iniţiativele organizaţiei oferă tinerilor cu potenţial antreprenorial akcees la educaţie şi experienţă profesională de cea mai bună calitate, oportunităţi de networking, mentorat şi finanţare. Akcees contribuie la formarea de noi generaţii de tineri antreprenori prin facilitarea transformării ideilor inovatoare în afaceri de succes.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.