Workshop gratuit de tehnici psihodramatice în lucrul cu persoanele vârstnice instituționalizate susținut de traineri internaționali

0

Asociația Fluens, alături de Norway Moreno Institute, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1 (DGASPC) și Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) organizează în perioada 21 august și 23 august, la București, un workshop destinat psihologilor, consilierilor și reprezentanților organizațiilor neguvernamentale (ONG) în cadrul căruia se vor discuta tehnici psihodramatice aplicate în cadrul lucrului cu persoanele vârstnice, care se confruntă cu diferite tulburări de memorie și se află instituționalizați în centre sociale. Workshopul va fi susținut de Eduardo Verdú, director de studii al Institutului Moreno din Norvegia, expert în metode de acțiune moreniană și trainer ce are la activ numeroase cursuri susținute în toată Europa și Anita Lexau, specialist în psihodramă.

Afis Workshop_mail

În cele trei zile de workshop, participanții vor avea oportunitatea ca, alături de cei doi traineri internaționali, Eduardo Verdu și Anita Lexau, să învețe prin intermediul exercițiilor practice tehnici psihodramatice axate pe lucrul cu persoanele vârstnice și terapie prin reminiscență, o metodă nouă în România. Astfel, aceștia vor avea oportunitatea de a explora noi metode de lucru, prin intermediul cărora vor putea oferi servicii sociale inovative și vor putea contribui la combaterea marginalizării și excluziunii vârstnicilor, dar și de a-și dezvolta abilitățile de comunicare și relaționare cu seniorii și de a face schimb de experiență cu ceilalți participanți. De asemenea, se va avea în vedere realizarea unei metodologii de lucru în cadrul camerelor de reminiscență și în cadrul sesiunilor de terapie.

Participarea la cele trei zile de workshop este gratuită, iar persoanele care doresc să ia parte la acest eveniment trebuie să trimită un email pe contact@asociatiafluens.ro cu datele de contact (nume, prenume, instituția pe care o reprezintă, scurt istoric profesional) și un paragraf prin intermediul căruia să își motiveze intenția de participare. Locurile la acest workshop sunt limitate.

Otilia Geavlete, Director de programe Asociația Fluens- Este o premieră pentru țara noastră să avem specialiști cu o bogată activitate internațională care vor împărtăși din experiența lor participanților informații despre tehnicile psihodramatice în lucrul cu vârstinicii din centrele sociale. Acest workshop continuă eforturile noastre de a aduce mai aproape de specialiștii în servicii sociale terapii și metode inovative de lucru cu seniorii care sunt diagnosticați cu diferite boli mentale, venind astfel atât în întâmpinarea nevoilor pe care le persoanele vârstnice instituționalizare, dar și a lucrătorilor în domeniu. Echipa Fluens deja aplică terapia prin memorie în cadrul programelor sale și ne bucurăm că, prin
intermediul workshopului, vom putea să deschidem un dialog cu colegii noștri și să găsim împreună idei de creștere a calității serviciilor pe care le oferim.

Asociația Fluens și partenerii săi au redeschis anul acesta 6 camere de reminiscență în cadrul Complexul Social de Servicii „Străulești”, Complexul Social de Servicii „Odăi”, Centrul de Îngrijire și Asistență „Sf. Elena”, Centrul de Îngrijire și Asistență „Sf. Vasile” si Complexul de Servicii Socio-Medicale al Municipiului Bucuresti care a integrat Centrele de Îngrijire și Asistență „Sf. Ion” și „Sf. Dimitrie”, iar săptămânal seniorii beneficiază de activități terapeutice, de socializare și de reintegrare bazate pe terapia memoriei.

Workshopul are loc în cadrul proiectului Porți deschise- acces la servicii sociale inovative pentru persoane vârstnice instituționalizate, care se derulează pe o perioadă de 12 luni (15 aprilie 2015 -14 aprilie 2016), fiind un proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Bugetul total al proiectului este de 82,942Euro, din care 70,394 Euro reprezintă finanțare nerambursabilă.

Despre Asociația Fluens

Asociatia Fluens derulează, cu ajutorul echipei de voluntari, programe care vin în sprijinul celor mai vulnerabile categorii sociale: copii abandonați, bătrâni singuri, tineri aflați la început de drum, persoane bolnave și familii care provin din medii defavorizate.. Asociatia dezvoltă o serie de proiecte în parteneriat cu direcțiile de protecție a copilului, căminele de vârstnici, organizatii publice și private.
Activitatea organizatiei poate fi urmarită online, pe www.asociatiafluens.ro sau www.facebook.com/damdirectiebinelui

Despre Porți Deschise- acces la servicii inovative pentru persoanele vârstnice insituționalizate

Asociația Fluens, Direcția Generală de Asistentă Socială și Protecția Copilului Sector 1, Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti și Norway Moreno Institute derulează în perioada aprilie 2015 –aprilie 2016 proiectul Porți deschise- acces la servicii sociale inovative pentru persoane vârstnice instituționalizate. Organizațiile își propun să vină în sprijinul a 200 de vârstnici instituționalizați, cu risc crescut de excluziune socială prin oferirea de servicii inovatoare și asistență completară celei pe care o primesc: psihoterapie, dobândire de abilități în domeniul tehnologiei, activități de socializare, acces la servicii medicale. Principalul obiectiv al proiectului este să se reamenajeze camerele de reminiscențe din cadrul celor 6 centre ale DGASPC Sector 1 si DGASMB, o metodă terapeutică nouă în România. 50 de persoane care lucrează în acest domeniu vor beneficia de ateliere vizând dezvoltarea abilităților de comunicare cu persoana vârstnica și de grupuri de suport psihologic.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.