Workshop despre oportunitățile europene pentru tineri

0

Vineri, 18 noiembrie, ora 17:00, în cadrul bibliotecii Metropolitane Ion Creangă, va avea loc un workshop despre oportunitățile europene pentru tineri cu vârsta între 13 și 30 de ani. Prezentarea va fi susținută de 30 de tineri din 5 țări ale Uniunii Europene. Ei le vor arăta participanților cum să aplice, gratuit, la proiecte Erasmus+. Tot în cadrul acestei întâlniri, organizatorii au pregătit și o expoziție foto cu tema comunicării interculturale.

erasmus

Acest workshop face parte din proiectul ”Learn, act, impact”, implementat de Asociația ASK Yourself, în perioada 14 – 22 noiembrie. Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+ și aduce împreună tineri din Lituania, Polonia, Italia, Bulgaria și România. Scopul proiectului este acela de a ajuta tinerii să interacționeze cu alte culturi și să descopere noi moduri de a comunica eficient.

În cele 9 zile de activități, participanții au ocazia să își îmbunătățească cunoștințele despre comunicarea verbală, paraverbală și non-verbală, cu ajutorul metodelor de educație non-formală. Activitățile proiectului doresc să îi pună în contact cu alți tineri de vârsta lor și de aceea există ore de lucru în liceele din București. Cei 30 de participanți vor susține o oră de activități non-formale în 4 licee: Ion Neculce, Nicolae Kretzulescu, Benjamin Franklin și Nicolae Tonitza, implicând peste 150 de elevi.

ASK Yourself este o organizație non-guvernamentală înființată în anul 2015 care concepe, organizează și implementează proiecte în scopul dezvoltării personale și profesionale a tinerilor și lucrătorilor de tineret, încurajând voluntariatul și diversitatea culturală prin intermediul metodelor de educație non-formală.

Erasmus+ este programul Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului ce are ca principale obiective creșterea angajabilității în rândul tinerilor prin acumularea de cunoștințe necesare dezvoltării din punct de vedere personal și profesional, dar și îmbunătățirea cunoștințelor de limbi străine.

Pentru mai multe detalii despre proiect și despre activitățile asociației, ne puteți contacta la adresa contact@askyourself.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.