Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Workshop chameckilerner @ WASP

0

Workshop15:00 – 18:00 / 25 & 26 aprilie 2015

Evenimentul face parte din programul de formare profesionala in artele performative contemporane – GROWASP si este organizat de catre Asociatia 4 Culture si WASP – Working Art Space and Production in cadrul Performance Situation Room, activitate din cadrul proiectului Life Long Burning. Cu sprijinul: Programul Cultura al Uniunii Europene.
Life Long Burning (LLB) este un proiect dedicat dezvoltării dansului contemporan și performance-ului european, precum și deschiderii acestei arii culturale către public. Programul este implementat pe o perioadă de 5 ani (1 Iulie 2013 – 30 Iunie 2018) printr-o rețea de asociații de dans, companii și case de producție.

Ca artiști, suntem interesate să facem personalul public, folosind mereu corpul și prezența lui ca unelte. Nu mediul este cel care atrage piesele. În 1965, Susan Sontag a spus că stilul este în mesaj. Astăzi, noi credem că mediul este în mesaj. În viețile noastre, trăim mereu în prezent, trecut și viitor. Camera capturează doar prezentul. O reprezentație live, pe de altă parte, există doar în prezent și nu capturează nimic. Pentru fiecare piesa noi decidem care mediu este cel mai potrivit.

În acest workshop ne propunem să prezentăm și să discutăm piese sau fragmente ale unor piese care au fost realizate ca instalații, video și/sau performance-uri. Apoi, vom implica cursanții în exerciții de grup pentru a experimenta cu concepte și idei simple precum repetiția, sincronicitatea, opoziția, precum și posibilele utilizări ale camerei. În final, vom discuta avantajele fiecărui mediu de a comunica fiecare idee către public.”

Duo-ul chameckilerner (Rosane Chamecki și Andreea Lerner) este recunoscut ca unul dintre fondatorii tehnicii de manipulare, folosind un vocabular de mișcare complex și articulat, integrat în structuri care definesc o stare psihologică a corpului. Cele două coregrafe sunt într-o căutare de redefinire a modului de mișcare și a felului în care corpul este reprezentat pe scenă. Printre cele mai importante creații ale artistelor se numără “Visible Content”, “Costumes by god” și “Exit”, performance-uri care împreună alcătuiesc o trilogie, focusată pe conceptul de extincție: dizolvarea punctului de atenție a spectatorului, discolcarea corpului, anularea funcțiilor autorului într-un performance. Cele două coregrafe se disting în peisajul american prin mișcarea lor brută, încărcată de fantezie. Atelierul condus de chameckilerner face o introducere în stilul caracteristic interdisciplinar al artistelor implicând arta video, analiză și structuri modulare performative.

 

Rosane Chamecki și Andreea Lerner sunt coregrafi și artiști video care creează împreună performance-uri, filme de dans și instalații sub pseudonimul de chameckilerner. Colaborează de 15 ani, timp în care au creat  28 de piese cu care au călătorit în turnee internaționale, câștigând aprecierea publicului de specialitate. Originare din Brazilia, cele două artiste au o carieră de succes în New York activând în spații destinate artei contemporane precum: Dance Theater Workshop, The Joyce Theater, The Kitchen, Performance Space 122, Jacob’s Pillow etc. Din 1995 sunt comisionate sa creeze performance-uri, filme de dans și lucrări expoziționale pentru American Dance Festival (Durham, NC) și Central Park SummerStage (New York) sau companii de dans ca Espacio Alterno (Venezuela), Guaira Theater Ballet (Brazilia), the M.A.D. Co. (Finlanda), și the Woo Co. (Danemarca) etc. Ca directori artistici ai CASA HOFFMANN, Centru de Studiu al Mișcării Brazilia, au luat contact prin activitatea lor curatorială cu artști ca Vera Mantero, La Ribot, Thomas Plischke, Sarah Michelson, David Zambrano, Tere O’Connor, John Jasperse, Margarita Guergue, Deborah Hay și Xavier LeRoy. Ca și curatori au avut o strânsă legătură cu Andre Lepecki și Jeremy Wade, organizând întâlniri și discuții critice care vizează identitatea artistică. În 2007 se lansează în lumea filmului de dans cu EXIT, aducându-le prestigiosul premiu Guggenheim Fellowship pentru merite excepționale în trasnscrierea poeziei corporale în film. Al doilea film FLYING LESSON a câștigat printre altele premiul juriului la cel mai mare festival de gen din lume – Dance on Camera Festival la Lincoln Center, New York. Filmul a fost preluat de televiziuni din America, Olanda, Australia și Marea Britanie. Începând cu anul 2009 cele două coregrafe încep să dezvolte lucrări destinate exclusiv galeriilor sub formă de instalații video, precum CONVERSATION WITH BOXING GLOVES BETWEEN CHAMECKI AND LERNER, comisionată de PERFORMA 09 și de San Francisco Museum of Modern Art ca parte a FUTURIST LIFE REDUX, mai târziu instalația fiind preluată de San Francisco MOMA. În prezent trei dintre lucrările lor sunt expuse ca instalații la NYLA (New York Live Arts).

 

Pentru inscrieri trimiteti CV-ul vostru la adresa: contact@waspmagazine.com

Intrare libera, in limita locurilor disponibile.

Atelierul face parte din programul de formare profesionala in artele performative contemporane – GROWASP si este organizat de catre Asociatia 4 Culture si WASP – Working Art Space and Production in cadrul Performance Situation Room, activitate din cadrul proiectului Life Long Burning. Cu sprijinul: Programul Cultura al Uniunii Europene.

Performance Situation Room este un model inovativ de cercetare și partajare de cunoștinte unde diferiți actori ai artei discută preocupările și interesele lor. Acesta susține un mediu în care are loc o reformulare dinamică a principalelor aspecte ale practicii artistice. Metoda de lucru variază de la module săptămânale sau lunare, conferințe de weekend, perioade de cercetare de 6 luni cu întâlniri pe Skype până la procese de studiu nomade.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.