Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Academia ONG, workshop 7: Networking şi Advocacy

3

Asociaţia Bridging The Gap lansează al VII-ea atelier gratuit din cadrul Academiei ONG! Dacă faci parte dintr-o organizaţie nonguvernamentală, completează formularul de înscriere până la data de 5 mai ca să-ţi asiguri unul dintre cele 15 locuri la  atelierul „Networking şi Advocacy”!

Reţelele joacă un rol important în educarea publicului larg şi în advocacy-ul realizat în orice domeniu. Reţelele permit mai multor grupuri să lucreze împreună pentru a atinge un obiectiv comun, prin punerea laolaltă a resurselor şi stabilirea unei strategii comune. Acestea se pot extinde asupra unui număr mare de organizaţii, grupuri comunitare sau indivizi care pot să influenţeze ulterior factorii de decizie.

Networking-ul este un proces facil prin care putem iniţia şi menţine contactul cu indivizi şi organizaţii care împărtăşesc sau sprijină obiective similare şi decid să lucreze împreună pentru a le atinge.

În cadrul atelierului vom învăţăm despre:

  • Ce este o reţea, definim avantajele şi dezavantajele întâlnite în networking;
  • Cooperare, nu competiţie: teambuilding;
  • Procedee de luare a deciziilor: consens la nivel de grup;
  • Gestionarea reţelei: dificultăţi operaţionale care ţin de organizare şi structură.

Acest atelier se adresează celor care iniţiază noi reţele sau le solidifică pe cele existente. Networking-ul eficient pentru advocacy are în spate un plan bine pus la punct şi porneşte de la o identitate comună. Pasul următor presupune stabilirea unei strategii de comunicare, definirea unor procese de luare de decizii şi cercetarea instrumentelor şi competenţelor disponibile în rândul membrilor are aparţin reţelei.

bridging the gapAtelierul se va desfăşura în limba engleză şi poate participa orice ONG înregistrat în România.

Toate atelierele sunt gratuite. Vă oferim posibilitatea de a face o donaţie pentru a ne sprijini activitatea prin sistemul PAYBAY (Pay As Your Budget Allows You, plăteşte atât cât îţi permite bugetul). Donaţia nu este obligatorie.

Mai multe informaţii despre Bridging The Gap NGO Academy, activitatea Bridging The Gap şi proiecte viitoare, aici.

Program

Marţi 12 mai 2015
10:00 – 16:30
Locaţie: Maastricht School of Management,
Str. Puţul lui Zamfir 36, Bucureşti 011684

Data limită pentru completarea formularului este ora 17:00, 6 mai 2015.
Candidaţii selectaţi vor fi informaţi joi, 7 mai.

Trainer

Daniela Drăghici este consultant şi trainer în advocacy. Este certificată de US Centre for Development and Population Activities şi de Bill & Melinda Gates Foundation. În ultimii 20 de ani s-a ocupat de construirea de coaliţii şi parteneriate, s-a ocupat de advocacy în rândul factorilor de decizie şi de training destinat liderilor societăţii civile.

Ca Advocacy Officer al Bill & Melinda Gates Foundation, Daniela a coordonat programul Bibliotenet în România, în cadrul căruia a stabilit legătura şi a format personal provenind din biblioteci şi instituţii publice, folosind metoda „whole-system-in-the-room” („Toţi actorii în aceeaşi cameră”).

Vă aşteptăm la training!

Echipa Bridging The Gap

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

3 comentarii

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.