Wine Journey #9: Crama Oprișor | degustare de vin

0

12 octombrie 2016, orele 19.30, intrare liberă, la Journey Pub ( str. George Enescu, nr.25, în Piața Romană)

FB: https://www.facebook.com/events/315466312145360/

crama-oprisor

Pe măsură ce vremea se răcește, vinurile albe și cele rosé lasă loc pe masă celor roșii, motiv pentru care destinația lunii octombrie la Wine Journey este Crama Oprisor din Oltenia Profundă – o cramă care, an de an, produce unele din cele mai apreciate vinuri roșii din România.

Un subiect care revine în discuție, mai ales când avem în față vinuri foarte bune, este enologul. Dacă la ediția la care am avut alături M1CramaAtelieram văzut ce rol are enologul în crearea vinurilor albe, la această a 9-a ediție, vom vedea cum se implică acesta în obținerea vinurilor roșii. Vom afla cum reușește Liviu Grigorică, enologul Cramei Oprișor și unul din cei mai cunoscuți enologi din România, să creeze vinuri roșii bine structurate și cu buchet bogat. Și vom vedea ce rol joacă baricarea – maturarea vinurilor în butoaie de lemn – în obținerea acestor rezultate.

Apoi, pentru a înțelege cele discutate, vom gusta 3 dintre vinurile roșii ale Cramei Oprișor. Vom începe cu Shiraz-ul La Cetate – un vin complex, cu note de migdale, cacao, tutun, condimente și eucalipt – apoi vom continua cu Merlot-ul La Cetate – un vin caracterizat de note de fructe roşii şi condimente, acestea fiind întrerupte de tușe de piele şi tutun – iar la final vom gusta Drăgaica Roșie – un cupaj clasic al Oprișorului care combină suplețea Pinot Noir-ului cu forța Cabernet Sauvignon-ului, cu catifelarea Merlot-ului și cu picanteria Shiraz-ului.

Intrarea este liberă, însă locurile sunt limitate.
Rezervările se fac telefonic la numărul 0752 285 286.

Vă așteptăm!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.