Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Wild Carpathia – proiecție maraton la HipTrip Travel Film Festival

0

Pe 24 mai, HipTrip Travel Film Festival va găzdui o proiecție maraton a celor trei părți din documentarul Wild Carpathia, la Cinema Eforie din București .

WildC1

Wild Carpathia este o serie de documentare fenomen despre România, văzută ca ultim bastion european al conservării peisajelor naturale și sălbatice. Jurnalistul britanic Charlie Ottley a străbătut țara de la Carpați și până la Dunăre, a stat de vorbă cu personaje pitorești – artizani, păstori, săteni, persoane publice și artiști, dar și personalități precum Prințul Charles de Wales și Principesa Margareta, pentru a descoperi ceea ce face din România un spațiu unic.

Prima parte, Transylvania, se concentrează pe potențialul sălbatic și moștenirea primită de la strămoșii daci, care a rămas aproape intactă în această zonă. Pentru partea a doua a documentarului, From the Mountains to the Sea, Charlie Ottley a făcut un tur prin partea vestică a României, a vizitat locul nașterii lui Vlad Țepeș și s-a întâlnit cu Principesa Margareta în castelul Peleș din Sinaia, pentru ca apoi să coboare spre Dunăre și să exploreze un ecosistem fără echivalent în Europa. Cea de-a treia partea, Wild Forever, este rezervată nordului tării, Maramureș și Bucovina, unde reporterul descoperă tradițiile românești. De asemenea, această ultimă parte îl are ca invitat special pe Prințul Charles de Wales, intervievat și în episodul Transylvania, unul dintre străinii fascinați de România, dar și unul dintre cei mai importanți promotori ai frumuseții acestui teritoriu.

Seria de documentare Wild Carpathia va rula sâmbătă, 24 mai, la cinema Eforie din București, într-un maraton în premieră în România, inclus în seara românească a HipTrip Travel Film Festival. Toate cele trei proiecții vor avea intrarea liberă.

HipTrip Travel Film Festival este un proiect al Fundației OVI. Cu o activitate de peste trei ani în proiecte culturale, educaționale și sportive, Fundația OVI dorește prin organizarea primului festival de film de călătorii din România să promoveze și să susțină industria filmului de travel și potențialul turistic românesc.

Sponsor principal: Vivolis

Parteneri: Ambasada Marii Britanii la București, Ambasada Irlandei în România, Institutul Cervantes, Travel Communication Romania, Media Advertising, Arhiva Națională de Filme, Autoritatea Națională pentru Turism, The European Nature Trust

Parteneri media: România Liberă, Academia Cațavencu, Zile și Nopți, Tabu, Orasul Meu, Cooperativa Urbana

Blogguri oficiale ale evenimentului: imperatortravel.ro, viajoa.ro, turistu.ro, lumeamare.ro, travelgirls.ro.

hiptripafis

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.