Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

West meets East la București! România întâlnește India

0

Povestea “West meets East” continuă !

O nouă întâlnire la nivel înalt între muzica clasică a Indiei și cea românească, în spiritul muzicii cântate acum 51 de ani de Ravi Shankar și Yehudi Menuhin, pe albumul de temelie al muzicii World, „West meets East”.

După turneul sold out din 2017, Alexandru Tomescu, alături de echipa de artiști din India, vă invită să descoperiți noi pagini inedite din creația lui Ravi Shankar și George Enescu, alături de ragas-uri indiene ȘI, delicatesa acestui turneu, piese românești consacrate rescrise pentru instrumente muzicale indiene.

Sursa: aici.

Veți avea ocazia să ascultați o muzică rară, prea puțin cântată în țara noastră, dar și de a vă convinge o dată în plus de spiritul universal al muzicii noastre naționale.

În 2017 publicul romanesc a ascultat o muzica nemaiauzită de 50 de ani, restituită din arhive: prima fuziune între muzica clasică indiană si cea occidentală.

În acest an, vă veți delecta redescoperind piese românești cunoscute, cântate la vioară, sitar, tabla și bansuri. Udhai Mazumdar, elev al lui Ravi Shankar, va duce mai departe opera maestrului său, recompunând spre bucuria noastră și provocându-ne să ghicim despre ce piese din repertoriul românesc este vorba.

Vom avea plăcerea să revedem echipa cu care Alexandru Tomescu ne-a încântat și anul trecut:

Udhai Mazumdar la tabla (percuții indiene), a fost format ca muzician în tradiția milenară indiană, locuind împreună cu maestrul și avându-le colege de generație pe Anoushka Shankar și pe Norah Jones. L-a însoțit pe Ravi Shankar în concerte memorabile pentru Familiile Regale Britanică și Suedeză, și a cântat alături de Zakir Hussain la concertul aniversării de 75 de ani a maestrului său. A concertat în India, Franța, Italia, Elveția, Germania, Ungaria, România, Rusia, Ucraina, Mongolia, Vietnam și Indonezia.

Udhai Mazumdar va fi însoțit de discipolii săi, Rohan Dasgupta la sitar și Bhaskar Das la bansuri (flaut de bambus), doi tineri maeștri în curs de afirmare și continuatori ai moștenirii lui Ravi Shankar.

Sinziana Mircea va completa echipa de muzicieni, ea simbolizînd prezența în proiectul de acum 51 de ani a lui Hepzibah Menuhin, sora lui Yehudi. Sînziana este o tânără pianistă multipremiată, care se afirmă pe scenele din Europa, SUA, China și Japonia, printre care Carnegie Hall New York, St. Martin-in-the-fields Londra, Tokyo Metropolitan Theater.
______________________________________________________
Turneul “West meets East – Povestea continuă” va oferi melomanilor o experiență rară și irepetabilă, așa cum au dorit Menuhin și Shankar acum 50 de ani. Concertele vor avea loc în aceleași patru orașe: Timișoara, Cluj-Napoca, Pitești și București.
_____________________________________________
BILETELE pot fi cumpărate ONLINE de pe EVENTBOOK.ro
____________________________________________
PUNCTE DE VÂNZARE ÎN ORAȘ:
Librăriile Humanitas, Kyralina
Casieria cinema „Elvira Popescu”

____________________________________________
PREȚURI BILETE:
EARLY BIRD: 50 lei – cat. II / 75 lei – cat. I
Preț complet: 70 lei – cat.II / 105 lei – cat. I

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.