Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Weekendul incepe cu BUCHAREST MUSIC FILM FESTIVAL – editia a XI-a

0

CELE MAI FREDONATE ȘLAGĂRE ROMÂNEȘTI ȘI COLOANE SONORE CELEBRE DAU STARTUL  BUCHAREST MUSIC FILM FESTIVAL

Orchestra Simfonică București, Corina Chiriac și Mirabela Dauer, Ionel Tudor Orchestra și Bucharest Symphonic Pops urcă în acest weekend pe scena BMFF din Piața Universității

Poster BMFF 2016

A unsprezecea ediție a festivalului muzicii clasice și contemporane, organizat de Primăria Municipiului București prin ARCUB, Bucharest Music Film Festival aduce în mijlocul orașului, în Piața Universității, între 9 și 18 septembrie, zece zile de concerte live și proiecții ale operelor Metropolitan Opera.

Din repertoriul primei zile de Bucharest Music Film Festival, de vineri, 9 septembrie, ora 21, divulgăm câteva titluri ale unor teme muzicale din filme celebre precum Casablanca, Singing in the Rain, The Godfather, Zorba grecul sau Maria Mirabela, în interpretarea Orchestrei Simfonice București. Fondată cu misiunea de a atrage publicul spre universul muzicii clasice, inovatorul și prolificul ansamblu urcă pe scena din Piața Universității alături de notoriul prim-dirijorul Filarmonicii Pitești, Tiberiu Oprea.

 

Dacă în 1987, Ionel Tudor compune Mirabelei Dauer piesa Te-aștept să vii, iar Corina Chiriac concertează în mai multe rânduri sub bagheta acestuia, în 2016, cele trei vedete ale muzicii ușoare românești cântă împreună pe scena Bucharest Music Film Festival, în seara zilei de sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 21. Instrumentiști din tânăra generație și studenți de la Universitatea Națională de Muzică București interpretează, în cadrul Ionel Tudor Orchestra, șlagăre precum Dormeau pe-o frunză două stele, Stai, nu pleca și Morărița, alături de divele muzicii ușoare românești Corina Chiriac și Mirabela Dauer.

Duminică, 11 septembrie, una dintre cele mai noi orchestre, Bucharest Symphonic Pops, renumită pentru sonoritatea modernă dată de secțiunea de ritm și big-band, urcă pe scena BMFF cu un repertoriu dedicat compozitorilor ruși. Cu solista Mădălina Pașol la pian și sub bagheta dirijorului de naționalitate rusă, Sergey Simakov, câștigătorul Concursului Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales București – ediția a VI-A, muzica lui Shostakovich și Tchaikovsky se va auzi în Piața Universității, începând cu ora 21.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.