Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Weekendul acesta începe sărbătoarea capitalei! PROGRAM Zilele Bucureștiului 2015

0

Primăria Municipiului București prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție vă invită să participați, în perioada 18-20 septembrie, la marea sărbătoare a orașului care marchează 556 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului.

Timp de trei zile creart propune o călătorie în timp prin intermediul unor evenimente culturale dar și de divertisment ce vă vor prezenta un București al schimbărilor, pornind din perioada interbelică a Micului Paris, până în era digitală, a proiecțiilor de video-mapping.

zb cover creart

Expoziţia „De 25 de ori București”

Galeria creart

Expoziția „De 25 de ori București” prezintă mutaţiile urbanistice şi arhitecturale din capitala României în decursul a unui sfert de veac. Douăzeci şi cinci de ani reprezintă, practic, o generaţie, de aceea este momentul încheierii unui bilanţ simbolic, prin intermediul căruia să ne privim capitala şi să observăm schimbările unui oraș dinamic, precum și fuziunea de stiluri reflectate în literatură și artă.
Expoziția poate fi vizitată până pe 30 septembrie 2015, la Galeria creart din piața Alexandru Lahovari, nr. 7, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

Povești de București

Parcul Herăstrău – Intrarea Charles de Gaulle

În perioada 18-20 septembrie 2015, Parcul Herăstrău va deveni una dintre principalele zone de sărbătoare, unde atmosfera Bucureștiului de odinioară va fi reconstituită printr-o serie de manifestări, precum Târgul Bucureștiului, zona culinară, concerte, parada costumelor de epocă, „Bătaia cu flori”, statui vivante, piese de teatru și spectacole de acrobație și echilibristică.

Afis Povesti de Bucuresti creart

Târgul Bucureștiului și Grădina culinară sunt deschise în intervalul orar 11:00-22:00 (vineri) și 10:00-22:00 (sâmbătă și duminică), oferind publicului, și în acest an, produse diverse, de la obiecte autentice ale meșterilor populari, delicii ale bucătăriei tradiționale, până la produse neconvenționale aparținând tinerilor creatori. Grădina culinară este spațiul unde veți putea încerca rețete autohtone, alături de familie și prieteni, amintindu-ne de atmosfera grădinilor de vară, de odinioară.

Parada costumelor de epocă va fi momentul prin care vom face o călătorie în timp, alături de domni și domnițe, în haine de sărbătoare, care vor defila pe aleile parcului, la fel ca în frumoasa perioadă a „Micului Paris”. Mai mult decât atât, vizitatorii vor fi întâmpinați de statui vivante care îi vor cuceri, cu siguranță, prin povești nerostite și prin mister, dar și de spectacole de acrobație și echilibristică, unele dintre elementele de noutate ale ediției de anul aceasta.

„Bătaia cu flori de la șosea” va aduce culoare și veselie pe aleile Parcului Herăstrău, motiv pentru care vă invităm duminică, 20 septembrie, între 17:30 și 18:00 să menținem viu acest obicei frumos!

Pentru cei mici am pregătit momente de teatru și spectacole pentru copii, prin intermediul cărora vor fi purtați într-o lume a poveștilor și multe alte atracții și activități interactive precum spectacole cu baloane de săpun, mimi și jonglerii cu bile.

Concertele de diferite genuri muzicale vor avea loc în intervalul 17:00-22:00, în toate cele trei zile de eveniment. Pe scena din Parcul Herăstrău vor concerta minorități, orchestre, precum și artiști și trupe îndrăgite, astfel încât fiecare se va putea bucura de ritmurile artistului preferat. Pe lista spectacolelor se află minoritatea rușilor-lipoveni, minoritatea aromână, greacă, italiană, maghiară, germană, rromă, turco-tătară, trupe și artiști consacrați precum Ștefan Bănică Jr, Breeze, Tibi Scobiola Band, Provincialii, Virgil Ianțu & Bucharest Jazz Orchestra, Daniel Lazăr Band și Orchestra „Mundi Colour”, dirijor Daniel Jinga, Mihai Chițu, Maria Radu Band, Jukebox, Analia Selis, Orchestra Națională „Valahia”, alături de maestrul dirijor Marius Zorilă și invitații, Orchestra Reprezentativă a Armatei Române.

Video: https://www.facebook.com/photo.php?v=1004271739615013

iMapp Bucharest 2015

Piața Constituției

Sâmbătă, 19 septembrie 2015, începând cu ora 19:00, în Piața Constituției, va avea loc evenimentul iMapp Bucharest, unul dintre cele mai mari spectacole de video-mapping din lume. Șase echipe de artiști au fost desemnate câștigătoare în urma Open Call-ului destinat comunității internaționale de artiști video: AVA (Mexic), Dirty Monitor (Belgia), Urbanscreen (Germania), RadugaDesign (Rusia), Light Event Consulting (Franța) și Mindscape (România). Acestea vor realiza show-uri a câte 4 minute și 30 de secunde pe cea mai impresionantă suprafață pe care o poate oferi o clădire, și anume, pe fațada Palatului Parlamentului. Publicul își poate vota echipa preferată, în seara evenimentului, prin sms la numărul 1703, mai multe mesaje, mai multe șanse de a câștiga o excursie pentru două persoane la Paris.

Afis iMapp Bucharest

Conceptul creativ al concursului iMapp Bucharest este următorul: „Elementele” – pământ, aer, apă, foc – elemente primordiale ale căror impus generativ vor transforma Palatul Parlamentului, impresionând printr-un gigantic spectacol de sunet, lumină și culoare. Fațada clădirii, cu o suprafață de 23.000 de metri pătrați, va fi personalizată și reinterpretată printr-o imagine 3D complexă.

Amploarea evenimentului va fi dată și de alte momente special pregătite pentru public. Seara va începe cu un concert susținut de Argatu’ & Friends, urmat de Șuie Paparude ce va cânta în deschiderea celebrei formații de electro-swing PAROV STELAR. De asemenea, trupa de dansatori Ledlight Dance Group va aduce pe scenă o coregrafie luminoasă interactivă, cu ajutorul unor costume spectaculoase.

Screen shot 2015-09-10 at 4.09.47 PM

Screen shot 2015-09-10 at 4.19.20 PM

Screen shot 2015-09-10 at 4.20.54 PM

Anul acesta, în cadrul iMapp Bucharest, a fost introdusă o nouă secțiune, StillMapp – Picture Competition, un concurs de fotografie în urma căruia cele mai bune fotografii vor fi proiectate pe fațada Palatului Parlamentului, pe 19 septembrie, marele câștigător primind un premiu în valoare de 1000 de euro.
Video: https://www.facebook.com/iMappBucharest/videos/o.805571406225840/1656835447868156/?type=2&theater

Colţuri de Bucureşti
Grădina cu Filme – Cinema & More

Și în acest an creart găzduiește proiecția filmului „Colţuri de Bucureşti”, inițiat și regizat de Vlad Trandafir, un proiect video cultural care îşi propune să scoată la lumină afectivităţile bucureştenilor pentru locurile care definesc peisajul urban şi care au ajuns să alcătuiască fondul intim al oraşului, „chipul” lui mai profund.
Regizorul Vlad Trandafir intervievează oameni simpli şi personalităţi, povestind despre emoţiile pe care le provoacă diferite zone din capitală, locuri de care sunt legaţi afectiv prin prisma întâmplărilor trăite aici. Se dorește, astfel, reconstituirea unei hărți intime a capitalei și nu a unui ansamblu de obiective turistice, oferindu-le celor care vizionează prilejul să cunoască și să îndrăgească Bucureștiul.

Colturi de Bucuresti

Iubitori de București, precum Radu Paraschivescu, Eugen Istodor, Ioana Pârvulescu, Claudiu Teohari, Cristian Radu, Paul Ipate, Vlad Eftenie au fost o parte dintre cei care au contribuit la colecția de confidențe întâmplate în „colțuri” de București. Aceste interviuri vor fi proiectate pentru publicul larg în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Bucureştiului, la Grădina cu Filme – Cinema & More din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7, pe 20 septembrie 2015. Detalii pe www.colturidebucuresti.net.

Pentru mai multe informații vă stau la dispoziție paginile de Facebook și site-urile:

https://www.facebook.com/ZileleBucurestiuluicreart
https://www.facebook.com/creartpmb
https://www.facebook.com/iMappBucharest
http://imapp.ro/
http://www.creart.ro/

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.