Weekend estival 22-23 iunie 2024 la „Străzi Deschise, București – Promenadă Urbană”: concerte, spectacole de teatru, ateliere creative pe Calea Victoriei și în sectorul 6. VEZI PROGRAMUL!

0

WEEKEND ESTIVAL LA „STRĂZI DESCHISE, BUCUREȘTI – PROMENADĂ URBANĂ”: CONCERTE, SPECTACOLE DE TEATRU, ATELIERE CREATIVE PE CALEA VICTORIEI ȘI ÎN SECTORUL 6

În weekendul 22-23 iunie, programul artistic al proiectului „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” cuprinde o nouă serie de concerte, spectacole de teatru pentru copii, instalații de artă interactivă, mini show-uri de acrobații, dar și concursuri cu premii surpriză, pe Calea Victoriei.

În premieră la această ediție, strada Sibiu din sectorul 6 al Capitalei se transformă în zonă pietonală între Bulevardul Timișoarei și strada Aleea Bujoreni și devine scena unui program complex, destinat publicului de toate vârstele: de la activități sportive, concerte de muzică live, spectacole de animație, până la ateliere creative de construcție păpuși.

„Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, unul dintre cel mai de impact evenimente outdoor al Capitalei, este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București – în calitate de operatori zonali. Evenimentul este susținut de Raiffeisen Bank România în calitate de partener principal și de PPC în calitate de partener. Până la 13 octombrie, Calea Victoriei, dar și anumite străzi din sectoarele Capitalei devin în fiecare weekend zone pietonale și îi încurajează pe bucureșteni și turiști să (re)descopere autenticitatea arhitecturii orașului și să participe la evenimente artistice și interactive organizate pe traseele pietonale în colaborare cu teatrele, instituțiile culturale, operatorii independenți și artiștii Bucureștiului.

Program artistic „Străzi deschise” pe Calea Victoriei // Weekend #11: 22-23 iunie 2024

Teatrul Odeon prezintă vizitatorilor instalația de artă interactivă „Odeon Theatre Fountain”,  o selecție de imagini din cele mai îndrăgite spectacole din repertoriu, disponibile în ambele zile de weekend în intervalul 10:00-21:00.

Pe parcursul celor două zile, tot în zona Teatrului Odeon, Raiffeisen Bank România, în calitate de partener principal al proiectului „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” #4, îi așteaptă pe toți locuitorii Capitalei, în intervalul 17:00-20:00, cu numeroase surprize și concursuri cu premii.

Asociația Artiștilor Plastici București organizează, în zilele de 22 și 23 iunie, demonstrații de pictură pe pânză, în zona Muzeului Colecțiilor de Artă, în intervalul orar 10:00-19:00, iar participanții sunt invitați să admire operele de artă și să interacționeze cu artiștii vizuali.

Duminică, 23 iunie, începând cu ora 11:00, pe Calea Victoriei nr. 110 are loc atelierul „Povești din vechiul București”, susținut de Oana Oroș, unde participanții vor călători în timp prin intermediul imaginii și vor afla cum s-a transformat Podul Mogoșoaiei în Calea Victoriei de astăzi, precum și povestea familiei Mavrocordat și a casei în care se află expoziția Muzeului Național al Literaturii Române.

Ca o noutate a programului, în zona Statuii Iuliu Maniu, publicul este așteptat sâmbătă, începând cu ora 11:00, să ia parte la singurul eveniment național de evaluare a consumului propriu de alcool – Săptămâna Națională de Testare a Consumului Personal de Alcool, derulat de Asociația ALIAT pentru Sănătate Mintală, în parteneriat cu Institutul Național de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății din România. Participanții sunt încurajați să intre în centrele de testare, unde își pot evalua nivelul de consum de alcool prin efectuarea Testului AUDIT.

Pentru iubitorii de muzică live, trupa REAL – Andra Pierșinaru (voce), Angelo Stoica (chitară), Leon Craioveanu (percuție) – îi va încânta cu recitaluri electrizante și variate în prima zi de weekend începând cu ora 17:00, în fața Hotelului Novotel, iar pentru cei care preferă spectacolele de acrobații, Circul Metropolitan Bucureșteni completează atmosfera sâmbătă seara cu mini show-uri pline de energie și adrenalină în zona Monumentul Renașterii, de la ora 19:30. Fundația Andantino prezintă în cea de-a doua zi de weekend un spectacol de muzică și dans, începând cu ora 20:00 în zona Cercului Militar Național, iar artista Miruna Vidican va susține un concert de harpă inedit de la ora 20:00 în zona Magazinului Max Mara.

Întâlnirile preferate ale copiilor cu actorii Teatrului de Animație Țăndărică în fața Muzeului Național de Artă al României continuă și în acest weekend cu spectacolul de animație „Freestyle Puppetry”, sâmbătă, începând cu ora 18:00, iar duminică, de la 17:30.

Tot duminică, cunoscutul artist Damian Drăghici, în formula Damian & Brothers, va susține în programul artistic al weekendului #11 „Străzi deschise” pe Calea Victoriei un flashmob muzical pe traseul Strada Piața Amzei – Hotel Novotel în care publicul este invitat să cânte și să danseze, începând cu ora 18:30. Momentul pregătit de Damian Drăghici va continua cu podcastul moderat de Andrei Niculae, unde artistul va prezenta povești inedite despre viața profesională în zona Hotelului Novotel (ora 19:30).

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București își așteaptă vizitatorii în fiecare zi de weekend între orele 10:00 și 17:30, cu expozițiile „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” // „Comorile haznalelor istorice din București”, prilej de a face o incursiune în istoria orașului.

Program artistic „Străzi deschise” în Sectorul 6, Strada Sibiu // Weekend #11: 22-23 iunie 2024

Timp de două zile, noua zonă pietonală „Străzi deschise” inaugurată în acest weekend, strada Sibiu (între Bd. Timișoara și Str. Aleea Bujoreni) devine centrul de atracție al locuitorilor cartierului. Programul artistic și recreativ pe strada Sibiu începe la ora 9:00 cu activități sportive și continuă până la ora 21:00 cu nenumărate spectacole de teatru, concerte și ateliere, dar și cu demonstrații ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, programate duminică în intervalul 10:00-19:00.

Spectacolul fascinant „Vițn, Sprițn & Kaprițn – Chirița & invitați și păpușele”, după un scenariu de Maia Morgenstern, organizat de Teatrul Evreiesc de Stat, vine la „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” în prima zi de weekend, de la ora 10:00, iar duminică, de la ora 11:00, are loc spectacolul concert-lecție „Viața lui Mozart” prezentat de Opera Comică pentru Copii.

Teatrul „Stela Popescu” dă întâlnire micilor locuitori ai Sectorului 6 la atelierele de joacă „Stela în vacanță”, susținute sâmbătă, 22 iunie, în intervalul 12:00-12:30, iar duminică, 23 iunie, între 17:30 și 18:00, vor prezenta Concertul „Dragă Ana”. În ambele zile de weekend, începând cu ora 18:00, concertele live de muzică populară, pop și de percuție susținute de artiștii Școlii de Artă București vor antrena participanții la joc, dans și voie bună.

Reprezentațiile dedicate copiilor continuă cu spectacolul interactiv „Călătorie muzicală” sâmbătă, începând cu ora 11:00, și duminică, de la ora 17:00, adus în fața publicului de Teatrul „Ion Creangă”, precum și cu un spectacol antrenant susținut de artiștii Teatrului Masca, „Spectacol NOU”, cu două reprezentații programate sâmbătă, 22 iunie, de la orele 18:00 și 19:00.

Tot pe strada Sibiu, din sectorul 6 al Capitalei, Teatrul de Animație Țăndărică va prezenta sâmbătă, 22 iunie, de la ora 16:00, spectacolul „Capra cu trei iezi”, iar de la ora 17:00, Teatrul „Ion Creangă” va susține  spectacolul de teatru „Prostia Omenească” , iar duminică, de la ora 11:00.

Every Can counts România, programul dedicat colectării și reciclării dozelor din aluminiu se alătura proiectului „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană”  în acest weekend, cu scopul de a încuraja bucureștenii să valorifice dozele de aluminiu și de a contribui la conștientizarea importanței protejării mediului. Participarea va fi marcată prin prezentarea instalației PIXELATA, o lucrare de artă realizată din 1.300 de doze de băuturi din aluminiu. Publicul este invitat să se alăture acestei inițiative sâmbătă și duminică, în intervalul 16:00-19:00.

Teatrul Excelsior prezintă spectacolul „Cei trei purceluși”, duminică de la ora 12:00, o adaptare a poveștii clasice menită să aducă un strop de bucurie în rândul celor mici.

În ambele zile de weekend, talentatul caricaturist Vasile Catrina va oferi momente de neuitat trecătorilor, începând cu ora 13.00, iar spectacolele-atelier „Joacă-n stradă cu Tzitzi și Poc”, vor anima participanții sâmbătă, 22 iunie, de la 14:30 și 15:30. Duminică, 23 iunie, începând cu ora 12:00, cei mici vor învăța tehnici de mânuire ale păpușilor și marionetelor împreună cu artistul păpușar Brândușa Oancă.

Restricții rutiere

Calea Victoriei | În weekendul 22-23 iunie, pe durata restricțiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia, strada Știrbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00.

Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

În sectorul 6 al Capitalei, începând de sâmbătă, 22 iunie, ora 07:00, până luni, 24 iunie, ora 01:00, traficul este restricționat pe Strada Sibiu, pe segmentul de drum cuprins între Bulevardul Timișoarei și Strada Aleea Bujoreni.

PROGRAM ARTISTIC

„STRĂZI DESCHISE, BUCUREȘTI – PROMENADĂ URBANĂ” 2024

WEEKEND #11 | 22-23 IUNIE 2024

SÂMBĂTĂ, 22 IUNIE 2024

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu

10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” // „Comorile haznalelor istorice din București” – expoziții permanente și tematice (Muzeul Municipiului București)

Calea Victoriei – zona Teatrul Odeon

10:00 – 21:00: ODEON Theatre Fountain – instalație de artă interactivă (Teatrul Odeon)

17:00 – 20:00: Concursuri cu premii surpriză (Raiffeisen Bank România)

Calea Victoriei – Zona Muzeului Colecțiilor de Artă

10:00 – 19:00: Demonstrații de pictură pe pânză (Asociația Artiștilor Plastici din București)

Calea Victoriei – Zona Statuii Iuliu Maniu

11:00 – 19:00: Săptămâna de Testare a Consumului Personal de Alcool (Asociația ALIAT pentru Sănătate Mintală)

Calea Victoriei – zona Hotel Novotel

17:00 – 20:00: Concert trupa REAL – Andra Pierșinaru – (voce), Angelo Stoica (chitară), Leon Craioveanu (percuție)

Calea Victoriei – Zona Monumentul Renașterii

19:30 – 20:00: Minishow de acrobație (Circul Metropolitan București)

Calea Victoriei – zona Muzeul Național de Artă al României (spre Biserica Kretzulescu)
18:00 – 19:20: „Freestyle Puppetry” – spectacol de animație (Teatrul de Animație Țăndărică)

Sectorul 6 – Strada Sibiu (între Bd. Timișoara și Str. Aleea Bujoreni)

09:00 – 21:00: Activități sportive

10:00 – 10:30: Fragmente din spectacolul „Vițn, Sprițn & Kaprițn – Chirița & invitați și păpușele”; Cu: Maia Morgenstern, Lorena Luchian, Corina Băjenaru, Rodica Gangea – vioară, Bogdan Lifșin – acordeon  (Teatrul Evreiesc de Stat)

11:00 – 11:30: „Viața lui Mozart” – spectacol, concert-lecție (Opera Comică pentru Copii)

11:00 – 11:45: „Călătorie Muzicală” – spectacol interactiv (Teatrul „Ion Creangă”)

12:00 – 12:30: „Stela în vacanță” – atelier de joacă (Teatrul „Stela Popescu”)

13:00 – 20:00: Caricaturi – Vasile Catrina

14:30 – 15:00 // 15:30 – 16:00: Joacă-n stradă cu Tzitzi și Poc – spectacol-atelier

16:00 – 19:00: Instalația PIXELATA (Asociația Non-Profit Alucro)

16:00 – 17:00: „Capra cu trei iezi” – spectacol de teatru pentru copii (Teatrul de Animație Țăndărică)

17:00 – 17:45: „Prostia Omenească” – spectacol de teatru (Teatrul „Ion Creangă”)

18:00 // 19:00: Spectacol NOU (Teatrul Masca)

18:00 – 19:00: Concert de muzică populară, secția Canto Muzică Populară – expert: Maria Constantin (Școala de Artă București)

19:00 – 20:00: Concert de percuție, secția Percuție – expert: Pavel Stoica (Școala de Artă București)

20:00 – 21:00: Concert de muzică pop, secția Canto Muzică Ușoară, experți – Ozana Barabancea, Virgil Duțan, Adina Secobeanu (Școala de Artă București)

DUMINICĂ, 23 IUNIE 2024

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu

10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” // „Comorile haznalelor istorice din București” – expoziții permanente și tematice (Muzeul Municipiului București)

Calea Victoriei – zona Teatrul Odeon

10:00 – 21:00: ODEON Theatre Fountain – instalație de artă interactivă (Teatrul Odeon)

17:00 – 20:00: Concursuri cu premii surpriză (Raiffeisen Bank România)

Calea Victoriei – Zona Muzeului Colecțiilor de Artă

10:00 – 19:00: Demonstrații de pictură pe pânză (Asociația Artiștilor Plastici din București)

Calea Victoriei, nr. 110

11:00: „Povești din vechiul București” – atelier; coordonator: Oana Oroș (Muzeul Național al Literaturii Române)

Calea Victoriei – zona Muzeul Național de Artă al României (spre Biserica Kretzulescu)

17:30 – 18:50: „Freestyle Puppetry” – spectacol de animație (Teatrul de Animație Țăndărică)

Calea Victoriei – intersecție cu Str. Piața Amzei până în zona Hotel Novotel

18:30 – 19:30: Concert Damian Drăghici & Brothers

Calea Victoriei – zona Hotel Novotel

19:30 – 21:00: Podcast cu Andrei Niculae, invitat Damian Drăghici (Virgin Radio)

Calea Victoriei – zona Magazin Max Mara

20:00 – 20:45: Concert de harpă – Miruna Vidican

Calea Victoriei – zona Cercul Militar Național

20:00 – 21:00: Spectacol de muzică și dans (Fundația Andantino)

Sectorul 6 – Strada Sibiu (între Bd. Timișoara și Str. Aleea Bujoreni)

09:00 – 21:00: Activități sportive

10:00 – 19:00: Demonstrații ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” (Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov)

11:00 – 11:30: „Viața lui Mozart” – spectacol, concert-lecție (Opera Comică pentru Copii)

11:00 – 11:45: „Prostia Omenească” – spectacol de teatru (Teatrul „Ion Creangă”)

12:00 – 13:00: „Cei trei purceluși” – spectacol de teatru (Teatrul Excelsior)

12:00 – 14:00: Ateliere de construcție și instrucțiuni mânuire păpuși – Brândușa Oancă

13:00 – 20:00: Caricaturi – Vasile Catrina

16:00 – 19:00: Instalația PIXELATA (Asociația Non-Profit Alucro)

17:00 – 17:45: „Călătorie muzicală” – spectacol interactiv (Teatrul „Ion Creangă”)

17:30 – 18:00: Concert „Dragă Ana” (Teatrul „Stela Popescu”)

18:00 – 19:00: Concert de muzică populară, secția Canto Muzică Pop – expert: Maria Constantin (Școala de Artă București)

19:00 – 20:00: Concert de percuție, secția Percuție – expert: Pavel Stoica (Școala de Artă București)

20:00 – 21:00: Concert de muzică pop, secția Canto Muzică Ușoară – experți: Ozana Barabancea, Virgil Duțan, Adina Secobeanu (Școala de Artă București)

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.