Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

WASP Studios prezintă Visualizing the Sound la București și Laboratorul de Creație din cadrul GROWASP 2017, la București și Iași

0

Visualizing the Sound continuă vineri, 3 noiembrie, de la 19.30 la WASP Working Art Space and Production – White Box, cu proiectul (E)motion of sound al Augmented Space Agency/Sabin Șerban (concept), Ciprian Făcăeru (grafică/design UX), Dan Făcăeru (programare), Marian Dumitrescu (sound).

De asemenea, în aceeași seară, la WASP Working Art Space and Production pot fi vizitate instalațiile Anastasiei Manole (Gabriela Mateescu) – I Like You Better Online (Platforma X) și cea a Andreei Vladuț – Artificial lungs (Visualizing the Sound).

(E)motion of sound ~ Instalația imersivă

Instalația augmentează spațiul White Box al WASP și transpune vizitatorii instalației într-un spațiu audio-vizual virtual care urmărește transferul senzațiilor dintr-un anumit tip de percepție senzorială la altul.

Proiectul este bazat pe o formula sinestezică: transferul senzațiilor dintr-un anumit tip de percepție senzorială la altul. Vizitatorii vor putea să perceapă sunetul ca informație vizuală. Prin intermediul dispozitivelor folosite vor vedea forme tridimensionale care reacționează și își schimbă configurația în timp real pe baza semnalelor sonore pe care le receptează. În acest scop se dorește realizarea unor diferite feluri de interactivitate între peisajele sonore și cele generate prin tehnici 3D, care sunt menite să intensifice emoțiile pe care le simte vizitatorul.

Augmented Space Agency sunt exploratori ai frontierelor digitale, augmentând simțurile umane cu ajutorul celor mai noi tehnologii mobile, depășind astfel barierele dintre spațiul fizic și cel digital. Dezvoltă noi tipuri de experiențe și produse cu o gamă largă de aplicabilitate, concentrându-se asupra unui mediu al realității mixte.

Accentul principal este pus pe realitatea augmentată și mixtă, targhetând platformele mobile ce joacă un rol important în evoluția noilor medii digitale.

Olivia Nițis și Ciprian Ciuclea

Curatori Visualizing the Sound 2017

Producator: WASP Studios

Co-producator: Asociatia 4Culture

Parteneri: UNArte – Universitatea Nationala de Arta, Zeppelin,  PostModernism Museum, kinema ikon, Centrul de Fotografie Contemporană, Iaşi – RO

Proiect cultural co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Acest proiect cultural este finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de catre Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.