Vrei sa predai engleza prin joc pentru copii din 8 centre sociale?

0

Se cauta tineri voluntari pentru a preda engleza prin joc!

Asociatia Shakespeare School pentru Educatie recruteaza noi voluntari pentru proiectul Engleza pentru Viata, de predare a limbii engleze prin joc. Copiii din 8 centre sociale bucurestene asteapta deja tineri voluntari, liceeni si studenti, pentru ore interactive de limba engleza.

Program de voluntariat Engleza pentru Viata

Miscarea educationala a Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie, se extinde tot mai mult datorita solicitarilor centrelor sociale din Bucuresti si a scolilor din tara. In modulul de toamna au beneficiat de program peste 350 de copii din 14 centre sociale bucurestene, iar acum s-au mai alaturat 5 centre sociale si inca 8 centre asteapta noi voluntari.

Echipa de voluntari din Bucuresti s-a extins saptamana aceasta cu 35 de tineri, iar acum asociatia a lansat un nou apel la voluntariat. Asociatia recruteaza tineri liceeni, studenti sau tineri profesionisti, ce nu trebuie sa aiba neaparat experienta in predare sau lucrul cu copiii, pentru ca vor beneficia de training si indrumare din partea profesorilor centrului de invatare a limbii engleze Shakespeare School.

Voluntariatul presupune predarea limbii engleze in centre sociale prin jocuri si activitati interactive. Echipele de doi sau trei voluntari merg saptamanal in centre sociale pentru o sedinta de doua ore de limba engleza distractiva. Grupele sunt in general formate din 6-15 copii cu varsta intre 4 si 12 ani, in functie de varsta si nivelul de limba engleza.

Metoda de predare este interactiva si dinamica si foarte indragita de copii. Programul “Engleza pentru Viata”a primit in 2013 premiul european pentru inovatie in invatarea limbilor straine acordat de Comisia Europeana.

Programului prezinta beneficii deopotriva pentru copii si voluntari. Cei mici descopera bucuria invatarii limbii engleze, capata incredere in ei si privesc altfel educatia, cosiderandu-i pe voluntari modele de urmat. Activitatea din centre ii ajuta pe tineri sa devina mai responsabili, mai rabdatori, mai optimisti si mai altruisti.

Interactiunea cu acesti copii destepti si ambitiosi din centre, ce au nevoie doar de un imbold pentru a-si depasi conditia, ii ajuta pe voluntari sa isi deschida perspectivele. Voluntari au prins multa incredere in ei si si-au descoperit noi abilitati de comunicare, relationare sau lucru in echipa, iar conform noii legi a voluntariatului, activitatea de voluntariat se va considera experienta de munca la angajare.

Cei care doresc sa devina voluntari sunt rugati sa trimita CV –ul si o scurta scrisoare de motivatie in limba engleza pana la data de 23 februarie la adresa office@asociatiapentrueducatie.ro. Cei selectati vor fi invitati saptamana urmatoare la training, urmand ca in prima saptamana din martie sa poata incepe activitatea.

Mai multe informatii despre program se gasesc pe pagina proiectului, iar aici puteti vedea filmul proiectului “Engleza pentru Viata”, realizat cu sprijinul ANPCDEFP, prin programul Tineret In Actiune.

Devino voluntar!

Alatura-te echipei Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie!

Miscarea educationala a Asociatiei Shakespeare School pentru Educatiede predare a limbii engleze prin joc in centre sociale se extinde tot mai mult in Bucuresti si in tara.

Asociatia recruteaza voluntari pentru modulul trei, pentru care echipa s-a extins deja cu 35 de noi voluntari. In modulul 2 au beneficiat de program aproxomativ 350 de copii din 14 centre sociale, iar acum s-au alaturat 5 centre sociale si inca 8 centre asteapta noi voluntari.

Programul “Engleza pentru Viata”a primit in 2013 premiul european pentru inovatie in invatarea limbilor straineacordat de Comisia Europeana.

Ce presupune voluntariatul?

Predarea limbii engleze in centre sociale prin jocuri si activitati interactive. O echipa de doi sau trei voluntari merge saptamanal intr-un centru social pentru o sedinta de o ora si jumatate sau doua ore de limba engleza distractiva. Grupele sunt in general formate din 6-15 copii cu varsta intre 4 si 12 ani, grupati in functie de varsta si nivelul de limba engleza.

Cine poate deveni voluntar “Engleza pentru Viata”?

  • Voluntarii pot fi tineri peste 15 ani, indiferent de domeniul de specializare, dornici să se implice; elevi, studenţi, tineri absolvenţi, etc.
  • Tineri comunicativi, cu un puternic spirit de echipă
  • Tineri ce pot aloca 4 ore pe săptămână activității de voluntariat (pregatirea lectiei si ora propriu-zisa)
  • Nu este necesara experienta in predare sau lucrul cu copiii

Voluntarii asociatiei sunt seriosi si punctuali, deschisi si prietenosi. Isi planifica din timp activitatile pentru lectie si la ora sunt mai mult decat profesori de engleza: devin prietenii si indrumatorii copiilor, iar acestia ii considera modele de urmat.

Care sunt beneficiile pentru voluntari?

Activitatea din centre ii ajuta pe tineri sa devina mai responsabili, mai rabdatori, mai optimisti si mai altruisti.

Interactiunea cu acesti copii destepti si ambitiosi din centre, ce au nevoie doar de un imbold pentru a-si depasi conditia, ii ajuta pe tineri sa isi deschida perspectivele.

Voluntari au prins multa incredere in ei si si-au descoperit noi abilitati de comunicare, relationare sau lucru in echipa.

Programul de voluntariat presupune si training-uri despre metodologia predarii prin joc sustinute de profesorii Shakespeare School. De asemenea, ei pot beneficia de mentorat din partea profesorilor pentru a imbunatati calitatea orelor de engleza.

NOU! Conform noii legi a voluntariatului, activitatea de voluntariat se va considera experienta de munca la angajare!

Cum se face inscrierea?

Cei care doresc sa devina voluntari sunt rugati sa trimita CV –ul si o scurta scrisoare de motivatie in limba engleza pana la data de 23 februarie la adresa office@asociatiapentrueducatie.ro. Cei selectati vor fi invitati saptamana urmatoare la training, urmand ca in prima saptamana din martie sa poata incepe activitatea.

Mai multe informatii despre program se gasesc pe pagina proiectului, iar aici puteti vedea filmul proiectului “Engleza pentru Viata”.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează