Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vrei sa predai engleza prin joc pentru copii din 8 centre sociale?

0

Se cauta tineri voluntari pentru a preda engleza prin joc!

Asociatia Shakespeare School pentru Educatie recruteaza noi voluntari pentru proiectul Engleza pentru Viata, de predare a limbii engleze prin joc. Copiii din 8 centre sociale bucurestene asteapta deja tineri voluntari, liceeni si studenti, pentru ore interactive de limba engleza.

Program de voluntariat Engleza pentru Viata

Miscarea educationala a Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie, se extinde tot mai mult datorita solicitarilor centrelor sociale din Bucuresti si a scolilor din tara. In modulul de toamna au beneficiat de program peste 350 de copii din 14 centre sociale bucurestene, iar acum s-au mai alaturat 5 centre sociale si inca 8 centre asteapta noi voluntari.

Echipa de voluntari din Bucuresti s-a extins saptamana aceasta cu 35 de tineri, iar acum asociatia a lansat un nou apel la voluntariat. Asociatia recruteaza tineri liceeni, studenti sau tineri profesionisti, ce nu trebuie sa aiba neaparat experienta in predare sau lucrul cu copiii, pentru ca vor beneficia de training si indrumare din partea profesorilor centrului de invatare a limbii engleze Shakespeare School.

Voluntariatul presupune predarea limbii engleze in centre sociale prin jocuri si activitati interactive. Echipele de doi sau trei voluntari merg saptamanal in centre sociale pentru o sedinta de doua ore de limba engleza distractiva. Grupele sunt in general formate din 6-15 copii cu varsta intre 4 si 12 ani, in functie de varsta si nivelul de limba engleza.

Metoda de predare este interactiva si dinamica si foarte indragita de copii. Programul “Engleza pentru Viata”a primit in 2013 premiul european pentru inovatie in invatarea limbilor straine acordat de Comisia Europeana.

Programului prezinta beneficii deopotriva pentru copii si voluntari. Cei mici descopera bucuria invatarii limbii engleze, capata incredere in ei si privesc altfel educatia, cosiderandu-i pe voluntari modele de urmat. Activitatea din centre ii ajuta pe tineri sa devina mai responsabili, mai rabdatori, mai optimisti si mai altruisti.

Interactiunea cu acesti copii destepti si ambitiosi din centre, ce au nevoie doar de un imbold pentru a-si depasi conditia, ii ajuta pe voluntari sa isi deschida perspectivele. Voluntari au prins multa incredere in ei si si-au descoperit noi abilitati de comunicare, relationare sau lucru in echipa, iar conform noii legi a voluntariatului, activitatea de voluntariat se va considera experienta de munca la angajare.

Cei care doresc sa devina voluntari sunt rugati sa trimita CV –ul si o scurta scrisoare de motivatie in limba engleza pana la data de 23 februarie la adresa office@asociatiapentrueducatie.ro. Cei selectati vor fi invitati saptamana urmatoare la training, urmand ca in prima saptamana din martie sa poata incepe activitatea.

Mai multe informatii despre program se gasesc pe pagina proiectului, iar aici puteti vedea filmul proiectului “Engleza pentru Viata”, realizat cu sprijinul ANPCDEFP, prin programul Tineret In Actiune.

Devino voluntar!

Alatura-te echipei Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie!

Miscarea educationala a Asociatiei Shakespeare School pentru Educatiede predare a limbii engleze prin joc in centre sociale se extinde tot mai mult in Bucuresti si in tara.

Asociatia recruteaza voluntari pentru modulul trei, pentru care echipa s-a extins deja cu 35 de noi voluntari. In modulul 2 au beneficiat de program aproxomativ 350 de copii din 14 centre sociale, iar acum s-au alaturat 5 centre sociale si inca 8 centre asteapta noi voluntari.

Programul “Engleza pentru Viata”a primit in 2013 premiul european pentru inovatie in invatarea limbilor straineacordat de Comisia Europeana.

Ce presupune voluntariatul?

Predarea limbii engleze in centre sociale prin jocuri si activitati interactive. O echipa de doi sau trei voluntari merge saptamanal intr-un centru social pentru o sedinta de o ora si jumatate sau doua ore de limba engleza distractiva. Grupele sunt in general formate din 6-15 copii cu varsta intre 4 si 12 ani, grupati in functie de varsta si nivelul de limba engleza.

Cine poate deveni voluntar “Engleza pentru Viata”?

  • Voluntarii pot fi tineri peste 15 ani, indiferent de domeniul de specializare, dornici să se implice; elevi, studenţi, tineri absolvenţi, etc.
  • Tineri comunicativi, cu un puternic spirit de echipă
  • Tineri ce pot aloca 4 ore pe săptămână activității de voluntariat (pregatirea lectiei si ora propriu-zisa)
  • Nu este necesara experienta in predare sau lucrul cu copiii

Voluntarii asociatiei sunt seriosi si punctuali, deschisi si prietenosi. Isi planifica din timp activitatile pentru lectie si la ora sunt mai mult decat profesori de engleza: devin prietenii si indrumatorii copiilor, iar acestia ii considera modele de urmat.

Care sunt beneficiile pentru voluntari?

Activitatea din centre ii ajuta pe tineri sa devina mai responsabili, mai rabdatori, mai optimisti si mai altruisti.

Interactiunea cu acesti copii destepti si ambitiosi din centre, ce au nevoie doar de un imbold pentru a-si depasi conditia, ii ajuta pe tineri sa isi deschida perspectivele.

Voluntari au prins multa incredere in ei si si-au descoperit noi abilitati de comunicare, relationare sau lucru in echipa.

Programul de voluntariat presupune si training-uri despre metodologia predarii prin joc sustinute de profesorii Shakespeare School. De asemenea, ei pot beneficia de mentorat din partea profesorilor pentru a imbunatati calitatea orelor de engleza.

NOU! Conform noii legi a voluntariatului, activitatea de voluntariat se va considera experienta de munca la angajare!

Cum se face inscrierea?

Cei care doresc sa devina voluntari sunt rugati sa trimita CV –ul si o scurta scrisoare de motivatie in limba engleza pana la data de 23 februarie la adresa office@asociatiapentrueducatie.ro. Cei selectati vor fi invitati saptamana urmatoare la training, urmand ca in prima saptamana din martie sa poata incepe activitatea.

Mai multe informatii despre program se gasesc pe pagina proiectului, iar aici puteti vedea filmul proiectului “Engleza pentru Viata”.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.