Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vrei sa inveti sa modelezi in lut?

0

Curs de modelaj in lut

Fundatia Calea Victoriei va invita din 6 octombrie, de la ora 18:30, la Cursul practic de modelaj in lut sustinut de artistul plastic Alina Dumitrascu.

Cursul se adreseaza tinerilor si adultilor care vor sa dea forma si expresivitate unui material inert, dar foarte ascultator – lutul. Partea practica se va imbina cu notiuni teoretice despre forma, volum, proportii, compozitie, textura, stilizare, relatia dintre lumina si umbra, dintre plin si gol.

Veti avea ocazia sa modelati liber obiecte diverse, frumoase si totodata utile, care isi vor gasi un loc in casa dumneavoastra.

Lucrarile reusite pot deveni mai durabile prin ardere intr-un cuptor de ceramica, la cerere, contra unei taxe de 25 ron/lucrare.

Structura cursului:

1. Intoducere;  prezentarea tehnicii modelarii in lut: materiale, instrumente, etape de lucru. Vizualizarea unor imagini si comentarea lor. Exercitii de modelare.

2. Obtinerea unor placi decorative unde vom exersa incizarea, textura si suprapunerea –  obtinerea reliefului.

3. Realizarea unor obiecte utile (cani, farfurii etc.) cu  inspiratie antropomorfa, zoomorfa, vegetala etc.

4. Realizarea unor suporturi de lumanare; vom exersa relatia dintre lumina si umbra, dintre  plin si gol.

Lector: Alina Dumitrascu

Data incepere: 6 Octombrie 2011

Ora curs: 18:30

Numar ateliere: 4

Frecventa: saptamanal

Cost: 250 ron (inclusiv materiale de lucru)

Numar maxim persoane: 12

Locatie: Fundatia Calea Victoriei, Str. Caimatei nr. 20, etaj 3

INSCRIERI LA CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.