Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vreau șansa mea!

0

Fundaţia CHANCE FOR LIFE este o organizaţie neguvernamentală infiintata in anul 2001, care îşi propune dezvoltarea comunităţilor din România prin intermediul copiilor şi tinerilor. Prin campanii sociale şi educaţionale care provoacă oamenii să gândească diferit, prin programe care oferă suport emoţional şi social pentru copii şi tineri, Chance for Life formează spiritul civic al românilor, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă a comunităţilor din ţara noastră.

In prezent, in cadrul Programului Speranta pentru Azi, derulam Proiectul „Vreau sansa mea!” prin care ne propunem sa sprijinim tineri dezavantajati in a-si completa educatia, a beneficia de formare profesionala si a se integra social si profesional.

Vreau sansa mea vizual

Serviciile oferite in cadrul proiectului sunt servicii de orientare, consiliere, formare profesionala si integrare pe piata muncii pentru tineri cu dizabilitati.

Sesiunile de consiliere in cariera pot fi individuale si/sau de grup si vor fi oferite de un psihopedagog special. Acesta va sprijini tinerii in identificarea intereselor si abilitatilor lor, caracteristicilor de personalitate, precum si in procesul de luare a unei decizii de cariera si in elaborarea traseului educational si traseul profesional.

Tinerii vor fi sprijiniti sa stabileasca care sunt nevoile lor educationale pentru a dobandi cunostintele si abilitatile pentru a putea profesa cu succes in meseria aleasa. In acest sens, tinerii vor putea participa la urmatoarele tipuri de activitati:

a. Cursuri de dezoltare a abilitatilor de lucru cu calculatorul – ca o conditie de baza pentru adaptarea la conditiile actuale pe piata muncii, tinerii isi vor imbunatati abilitatile de lucru pe calculator
b. Cursuri de calificare – tinerii vor putea opta pentru a urma cursuri de calificare in domenii diverse, in functie de interesele si abilitatile lor
c. Educatie financiara – tinerii vor beneficia de sesiuni de educatie financiara corelate cu statusul professional al lor: planificarea si managementul bugetului, aspect legate de economisire si modul de folosire a produselor bancare (carduri, depozite bancare, etc.).

Odata cu finalizarea procesului de consiliere in cariera si formare profesionala, se va incerca sprijinul tinerilor asistati in identificarea unui loc de munca potrivit intereselor, pregatirii si experientelor sale anterioare. In paralel, tinerii vor participa la sesiuni de pregatire pentru angajare (CV, scrisoare de intentie, recomandari, scrisoare de multumire) precum si pentru a se pregati pentru interviu. Post-angajare, ei vor beneficia de servicii de support in perioada adaptarii la noul loc de munca.

In proiect, sunt invitati sa se inscrie tinerii:
– cu varste cuprinse intre 18 si 38 ani
– cu certificat de handicap
– care isi doresc sa se dezvolte personal si profesional.

Pentru mai multe detalii si inscrieri, va rugam sa ne contactati cu incredere:

Diana Janitzek – diana.janitzek@chanceforlife.ro; 0726207082
Ioana Cucu – ioana.cucu@chanceforlife.ro; 0726698175

Aici gasiti mai multe informatii http://chanceforlife.ro/2016/05/25/vreau-sansa-mea-un-nou-proiect-chance-for-life/

Proiectul este realizat de Fundatia Chance for Life cu sprijinul Fundatiei United Way Romania.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.