Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Voluntarul Anului in Educatie isi cauta armata! Apel la voluntari pentru educatie prin joc si orientare profesionala in centre de plasament

0

Programul educational Ajungem MARI anunta noi inscrieri pentru voluntari care vor sa le ofere noi sanse copiilor din centre de plasament, intr-un mod interactiv, cu multa joaca si bucurie! La 11 luni de la startul programului 400 de voluntari s-au implicat prin cursuri interactive, ateliere creative, excursii, vizite si actiuni culturale. Acum copii au nevoie de si mai multi voluntari care sa ii indrume si sa ii ajute sa se dezvolte.

Devino voluntar in centre de plasament

 

Proiectul de voluntariat “Da-ti pasiunea mai departe!”a fost triplu nominalizat la Gala Nationala  a Voluntarilor, iar initiatoarea Ajungem MARI a primit premiul  pentru Voluntarul Anului in Educatie.

“Sa fii voluntar intr-un centru de plasament e o frumoasa provocare, pentru ca le transmiti copiilor cunostintele si valorile tale, experientele acumulate si in acelasi timp ii incurajezi si motivezi sa mearga mai departe. Primesti in schimb mai mult decat daruiesti:  multa energie, imbratisari si lectii surprinzatoare.”, spune Iarina Stefanescu, fondatoarea programului.

Iarina invita tinerii peste 15 ani (fara limita superioara de varsta) sa ajute copiii din centre de plasament sa descopere bucuria educatiei, pentru a Ajunge MARI, oameni responsabili si independenti. Pentru modulul de vara, voluntarii au doua optiuni: sa mearga saptamanal in centre pentru doua ore in care sa le predea copiilor prin metode interactive, sau sa ii insoteasca pe copii in explorarea orasului si orientarea profesionala.

  • Prin proiectul “Da-ti pasiunea mai departe!” voluntarii sustin, in functie de pasiunile lor, cursuri interactive (romana, matematica, engleza, informatica, educatie pentru sanatate) sau ateliere creative (muzica, dans, teatru, fotografie, cinematografie) in echipe de cate 2, saptamanal, timp de doua ore pentru grupe formate din 6-12 copii.
  • Prin proiectele “Explorator pentru o zi” si “Indrazneste sa visezi” voluntarii ii insotesc pe copii la teatru, muzee, spectacole, respectiv in diverse locuri de munca, fabrici si companii. Scopul este ca cei mici sa descopere ce se place, la ce sunt buni si ce pot deveni. Rolul voluntarilor este sa ii incurajze si motiveze, dar si sa le raspunda intrebarilor cu “De ce..?” la care copiii nu au de la cine sa primeasca raspuns.

“Uneori e o diferenta foarte mare intre reperele copiilor si ale voluntarilor, iar voluntarii ii aduc pe cei mici aproape de o alta lume, a intelegerii, ascultarii, afectiunii si rabdarii. Ce este o celula? au intrebat voluntarii la o ora de biologie sau educatie pentru sanatate. Iar un copil a raspuns senin O camera unde stai inchis.”, adauga Iarina.

Pentru cei 600 de copii din program intre 3 si 16 ani din Bucuresti, Buzau, Cluj, Iasi, Ilfov si Timis este nevoie de o armata de voluntari care sa ii implice impreuna pe copii in 3-4 activitati saptamanal, pentru a avea un impact puternic in educatia lor.

Doritorii se pot inscrie ca voluntari pana pe 31 mai prin e-mail cu CV si scrisoare de intentie la office@ajungemmari.ro.

Mai multe detalii pe site, iar povesti de la ore spuse de voluntari se gasesc pe pagina de Facebook Ajungem MARI.

Modulul de vara se desfasoara intre 1 iulie si 15 septembrie, iar programul este flexibil pentru ca voluntarii se pot inlocui unii pe altii. La final se elibereaza diplome si adeverinte, iar experienta de voluntariat este recunoscuta ca experienta profesionala conform Legii Voluntariatului. Voluntarii participa la training-uri inainte de a incepe activitatea si primesc si pe parcurs consiliere de la specialisti printr-un parteneriat cu Scoala privata Butterfly care ii invata cum sa predea prin joc si metode interdisciplinare.

Programul educational Ajungem Mari – Asociatia Lindenfeld

Asociatia Lindenfeld este o organizatie non-guvernamentala ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societatii.

Principalul program este Ajungem Mari, care sustine educatia copiilor din centre de plasament si medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat si orientare profesionala, workshop-uri, ateliere creative si activitati socio-recreative, programul isi propune sa reduca trauma institutionalizarii, a abandonului si a separarii de familie, sa  le dea copiilor incredere in ei si sa le formeze abilitati pentru a deveni adulti responsabili si independenti. Detalii pe www.ajungemmari.ro.

www.ajungemmari.ro

https://www.facebook.com/ajungemmari

Voluntarul anului in educatie la Gala Nationala a Voluntarilor

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.