Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Voluntarii Provident au strâns peste 19.000 de lei la Swimathon pentru 3 cauze sociale

0

Provident Financial România a participat la cea de-a cincea ediție a Swimathon, desfășurată în 5 și 6 iulie la Iași și București. Două echipe formate din cinci, respectiv trei înotători s-au mobilizat în campania de strângere de fonduri pentru cauze sociale și proiecte de responsabilitate socială, pe platforma Swimathon București. O a treia echipă a luptat cu același scop pe platforma Swimathon Iași. În total, voluntarii Provident au atras donații de peste 19.000 de lei pentru cele trei cauze sociale susținute.

Vineri, 5 iulie, la Ștrandul Municipal din Iași, echipa Provident formată din doi membri a înotat 49 lungimi de bazin pentru centrul social Căsuța dintre Coline, însumând donații de aproape 10.500 de lei. Sâmbătă, la Swimathon București, cele două echipe Provident formate în total din 8 membri au înotat împreună 103 de lungimi de bazin pentru centrul social Casa Noastră și pentru proiectul pilot de incluziune socială Casa Mihail, donațiile fiind de peste 8.600 de lei.
Swimathon este o platformă de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală. Este un mecanism construit în jurul unei competiții de înot, prin care comunitatea interacţionează şi se implică în strângerea de fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Organizațiile înscriu cauze din comunitate, iar înotătorii înscriși aleg o cauză pe care o susțin, parcurg un număr cât mai mare de lungimi de bazin într-un anumit interval de timp și adună cât mai mulți susținători care să îi sprijine prin donații pentru efortul depus.

”Suntem onorați că am putut sprijini, prin intermediul echipelor de voluntari care au înotat la Swimathon București și Iași, realizarea visurilor celor 18 copii din centrul social Casa Noastră și a celor 33 de copii din centrul social Căsuța dintre Coline din Iași, dar și că am dat o șansă celor 6 persoane cu dizabilități mintale din centrul Casa Mihail la o viață mai bună”, a declarat Romina Roșu, coordonatorul programelor de responsabilitate socială al Provident Financial România.

Casa Noastră este un centru social unde locuiesc, temporar, 18 copii din familii defavorizate. Acești copii duc lipsa unui loc de joacă și a unei mașini de spălat industriale. Echipa de 5 înotători a Provident a parcurs 54 de lungimi de bazin pentru Casa Noastră și a strâns donații de peste 7.800 de lei.

Casa Mihail, cel de-al doilea proiect susținut de Provident la Swimathon București, este un centru pilot care își propune să reintegreze în societate 6 persoane cu dizabilități mintale printr-un program amplu și multidimensional de incluziune. Echipa Provident, formată din trei înotători, a parcurs 49 de lungimi de bazin, strângând donații de peste 800 de lei.
Nu în ultimul rând, Căsuța dintre Coline, cauza de la Swimathon Iași susținută de Provident, este un centru social unde locuiesc 33 de copii din familii defavorizate. Acești copii au nevoie la condiții de viață mai bune și de activități de socializare și integrare în familie la final de săptămână. Echipa Provident, formată din doi voluntari, a înotat 49 de lungimi de bazin, iar valoarea donațiilor pentru cauza socială Căsuța dintre Coline s-a ridicat la peste 10.500 de lei.

Despre Provident Financial România
Provident Financial România este o instituție financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naționale a României și este parte a grupului britanic International Personal Finance (IPF), care are 2,4 milioane de clienţi în cinci ţări din Europa Centrală şi de Est, precum şi în Mexic. IPF este al doilea cel mai mare angajator britanic din Europa Centrală și de Est și este una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra.
În cei 7 ani de prezență pe piața locală, compania a investit în România peste 160 de milioane de euro, dintre care peste 600.000 de euro în programe de responsabilitate socială, și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de aproape 24 de milioane de euro. Provident are acum peste 750 de angajați și colaborează cu peste 3.900 de agenți independenți în peste 60 de orașe din întreaga țară (www.provident.ro).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.