Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au sărbătorit Ziua Mondială a Sănătății

0

De Ziua Mondială a Sănătății, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale i-au vizitat pe beneficiarii și angajații Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din București. Ca semn de recunoaștere publică și respect pentru cei care se pun în slujba sănătății oamenilor, voluntarii le-au oferit atât angajaților, cât și celor îngrijiți aici, flori și cărți de rugăciuni.

DĂNUȚ PRUNĂ, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a declarat: ”Probabil, cuvântul de referință pentru ziua de astăzi este unitate. Avem nevoie mai mult ca oricând să fim alături unii de alții. Noi, prin campaniile pe  care le desfășurăm la Paraclisul Catedralei Naționale, colaborăm foarte mult cu cei din sfera medicală. Aș dori să mulțumesc tuturor medicilor implicați voluntar în aceste campanii umanitare, medici care se hrănesc sufletește oferind ajutor,  dragoste și bucurie celor suferinzi. Un număr foarte mare de medici, aproximativ 80, care participă numai în cadrul campaniei <Sănătate pentru sate>, alți 20 de medici implicați în campaniile <Prevenire și diagnosticare a cancerului> respectiv <Prevenție și educație pentru sănătate. Sunt medici dedicați întrajutorării aproapelui. Pe lângă faptul că de dimineața până seara de luni până vineri sunt prezenți în instituțiile medicale  unde își desfășoară activitatea,  își găsesc timp și pentru activitatea de voluntariat. Această implicare a lor ne responsabilizează și ne mobilizează. Pe această cale aș dori să le urez un sincer „La mulți ani!” cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății”.

ADRIANA CĂRUNTU, Directorul Centrului de Îngrijiri Paliative Sf. Nectarie din București a afirmat: “Aș dori să spun, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, că le mulțumesc angajaților și voluntarilor centrului, pentru toată activitatea desfășurată, pentru dăruirea, pentru sacrificiul pe care îl fac aici în fiecare zi, dar de asemenea, cred că se cuvine să mulțumim personalului medical la nivel național și mondial care se implică și trebuie să știm că sunt oameni de valoare care își sacrifică propria viață și stau la patul pacientului îngrijindu-l. Sunt oameni simpli, oameni modești, de mare valoare care niciodată nu apar poate în imaginile publice din presă și televiziune. Ei așa își desfășoară în mod obișnuit zilele de muncă, îngrijind pe cel aflat în suferință și cred că de astfel de oameni, de astfel de valori avem și noi nevoie pentru că sunt după modelul Mântuitorului care spune să ne îndeplinim activitatea în simplitate, modestie și multă smerenie”.

Ziua Mondială a Sănătăţii este sărbătorită anual în data de 7 aprilie.  Aceasta a fost stabilită în anul 1948 şi a fost serbată pentru prima oară în anul 1950.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.