Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Voluntarii Orange au digitalizat peste 11.900 de pagini

0

Voluntarii Orange au digitalizat peste 11.900 de pagini accesibile acum publicului larg și persoanelor cu dizabilități de vedere

Peste 11.900 de pagini, aproximativ 1429 de materiale, din fondul Bibliotecii Naționale a României și Bibliotecii Județene „Octavian Goga” din Cluj au fost digitalizate în două săptămâni, iar acum sunt accesibile publicului larg. O parte din materiale au fost realizate inclusiv în format audio pentru a fi disponibile persoanelor cu dizabilități de vedere. Toate acestea au fost realizate cu ajutorul a peste 130 de voluntari Orange si a peste 70 de tineri din ONG-uri și mediul universitar.

În București, voluntarii au scanat si au catalogat materiale din colecţiile Bibliotecii Naţionale a României, adunate sub denumirea de „Istorie bucureșteană”, precum și cărți poștale cu Bucureștiul vechi și alte orașe din România, o parte dintre aceste documente fiind convertite în format audio pentru persoanele cu dizabilități de vedere. În Cluj, voluntarii au digitalizat documente de corespondență ale unor personalități clujene, precum Emil Isac şi  Aurel Isac, și articole publicate în presă de Emil Isac.

După scanare, cărțile au fost incluse în catalogul bibliotecilor și apoi încărcate pe site-urile acestora, într-o secțiune specială dedicată proiectului Orange, de unde pot fi accesate de publicul larg. Materialele prelucrate de către voluntarii Orange pentru Biblioteca Națională a României sunt disponibile aici, iar cele prelucrate pentru Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj aici

Prin acest proiect, Orange, alături de Biblioteca Națională a României și Biblioteca Județeană din Cluj, și-a dorit să  facă un prim pas în păstrarea cărţilor şi în format electronic şi audio pentru un public mult mai larg. Prin aceasta acțiune s-au pus la dispoziția publicului materiale care altfel sunt greu de accesat. Orange a sprijinit implementarea proiectului prin echipamente tehnice și know-how, iar rezultatele obţinute au fost posibile numai cu ajutorul voluntarilor implicaţi, nu doar angajaţi, ci şi membrii ai comunităţii locale.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.