Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Voluntarii Crucii Roșii Sector 4 – locul al III-lea la Competiția de Prim Ajutor

0

Voluntarii Crucii Roșii Române – Filiala Sector 4 București, au ocupat locul al III-lea la etapa zonală a „Competiției Naționale a echipajelor de prim ajutor din cadrul detașamentelor de intervenție în situații de urgență”, ce s-a desfășurat la Buftea.

Competiția este organizată în fiecare an de Crucea Roșie Română și are ca scop creșterea nivelului de pregătire și a capacității de intervenție a voluntarilor Crucii Roșii pentru înlăturarea efectelor calamităților și catastrofelor naturale sau provocate de om și pentru acordarea primului ajutor de bază.

11304228_10152962300523435_852690445_n

Concursul se desfășoară în aceeași zi în toate cele opt euro-regiuni ale țării, conform Regulamentului de organizare al competiției . Pentru regiunea București au participat cinci echipaje formate din cinci voluntari și o rezervă.

Echipajele sunt supuse unei probe teoretice, care cuprinde 20 de întrebări din domeniul primului ajutor  și din legislația în vigoare cu privire la intervenția în caz de dezastre. Cea de-a doua probă, practică, cuprinde trei situații diferite de accidentări, cu cel puțin trei victime, în care voluntarii trebuie să aplice manevrele corecte de prim ajutor în cel mai scurt timp. Sunt punctate rapiditatea, intervenția și lucrul în echipă, corectitudinea diagnosticării victimelor, precum și aplicarea manevrelor potrivite.

Echipajul Filialei Sector 4 din acest an a fost format din voluntari : Răzvan Olteanu (elev în clasa a XII-a), Alexandru Andrieș (elev în clasa a XII-a), Mircea Macavei (student la Politehnica București), Ștefania Rusu (studentă la Facultatea de Matematică din București) și Antonia Giura (studentă la Psihologie). Cu toții sunt voluntari ai Crucii Roșii, cu vechime de peste patru ani, care își dedică timpul liber pregătirii în domeniul primului ajutor și al ajutorării celor mai vulnerabile persoane.

„Suntem fericiți că am reușit să obținem un astfel de rezultat. A fost o competiție grea, strânsă, toți colegii noștri au fost foarte buni. De fapt aici vin cei mai buni. Nu este o joacă pentru noi, este momentul în care se văd roadele unei pregătiri intense, care a durat mai bine de șase luni. Ne întâlneam și de două – trei ori pe săptămână pentru antrenamente. Deși unii dintre noi se află în pregătirea pentru Bacalaureat, alții au trecut prin examene grele în timpul sesiunilor, am preferat să nu ne pierdem timpul în cluburi sau în alte astfel de activități și ne-am dedicat timpul către ceva care ne place în mod necondiționat. Pentru noi Crucea Roșie și voluntariatul aici au devenit mai mult decât o pasiune, au devenit un stil de viață. Iar când știm că suntem pregătiți să intervenim și în situații de urgență, ne dăm seama că de fapt avem o mare responsabilitate pentru comunitatea din care facem parte”, a declarat șeful echipajului de prim ajutor al Filialei Sector 4 a Crucii Roșii Române – Răzvan Olteanu.

Câștigătorii din acest an au fost voluntarii Filialei Sector 6, urmați de cei din Ilfov, care s-au clasat pe locul al II-lea. Filialele din sectoarele 1 și 5 ale Capitalei au primit mențiuni.

„Salvezi dacă știi să acționezi! Fii voluntar, ajuta primul!”

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.