Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Voluntarii Crucii Roșii Române au participat la procesiunea cu torțe aprinse de la Solferino – Italia 156 de ani de la „Bătălia de la Solferino”

0

La Solferino – Italia, a avut loc sâmbăta aceasta cea de-a XXII-a ediție a celei mai mari procesiuni „Fiaccolata”, în memoria evenimentelor care au dus la înființarea, la nivel mondial, a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

Delegatia Crucii Rosii Romane si Francesco Rocca -  Presedintele Crucii Rosii Italiene

În cadrul evenimentului a fost reconstituit, în mod simbolic, traseul urmat în 1859 de către salvatorii care au purtat răniții pe câmpul de luptă de la Solferino către primul post medical din Castiglione delle Stiviere. Ca în fiecare an, evenimentul a reunit mii de voluntari și lucrători ai Crucii Roșii și ai Semilunii Roșii, în locul unde a avut loc „Bătălia de la Solferino”, moment ce l-a inspirat pe Henry Dundant să înființeze ideea de Cruce Roșie.

Peste cinci mii de oameni cu torțe aprinse au parcurs un drum de 15 km și au creat momente fermecătoare și pline de emoții. Manifestarea a fost deschisă de Președintele Crucii Roșii Italiene și Vicepreședinte al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC), Francesco Rocca și de Secretarul General al IFRC, Elhady Ca Sy. La eveniment au participat de asemenea grupuri de migranți ce sunt găzduiți de Crucea Roșie Italienă.
Evenimentul din acest an a coincis cu Ziua Mondială a Refugiatului și simultan cu lumina torțelor de Solferino, în Ventimiglia, migranții prezenți în Ponte San Ludovico, au creat un flash mob: au format un cerc, ținându-se de mâini și au păstrat un moment de reculegere pentru evenimentele mondiale petrecute în ultimele zile, mulțumind totodată Crucii Roșii pentru implicare.

Crucea Roșie Română a fost reprezentată în acest an, la evenimentele de la Solferino, de o delegație formată din opt voluntari din sectorul 4, care au dus cu ei mesajul de pace și de solidaritate între oameni, același pe care fondatorul Crucii Roșii, Henry Dunant, l-a adresat în urmă cu mai bine de 156 de ani în urmă: „Siamo tutti fratelli!”

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.