Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Voluntariatul in strainatate, mai accesibil tinerilor romani prin AIESEC Bucuresti

0

Inscrierile pentru programul global de dezvoltare a comunitatii oferit de AIESEC Bucuresti, parte a celei mai mari organizatii de tineri din lume, sunt deschise pana pe 28 iulie 2011 pe www.aiesecbucharest.ro.

„Ce parere ai despre o vacanta de toamna?” este propunerea pe care AIESEC Bucuresti o lanseaza studentilor ce vor sa isi testeze limitele si sa se dezvolte intr-un cadru multicultural, contribuind in acelasi timp la dezvoltarea societatii. Stagiile din cadrul acestui program presupun un minim de 6 saptamani de munca la un proiect AIESEC sau la un alt ONG din una dintre cele 107 tari si teritorii in care AIESEC activeaza. De asemenea, ele reprezinta excelente oportunitati pentru a lega noi prietenii, a calatori peste hotare si mai ales pentru dezvoltare personala si profesionala.

In cadrul acestui tip de internship tinerii selectati in urma procesului de recrutare vor avea ocazia sa colaboreze cu ONG-uri, fundaţii şi institute culturale, sau se pot implica în proiecte sociale care au teme precum:  drepturile copilului, probleme de mediu sau educatie aparute in unele tari.O buna cunoastere a limbii engleze este necesara.

Procesul de recrutare consta in urmatoarele etape: completarea unui formular online pana pe 28 iulie 2011, doua interviuri: unul de grup si unul individual, o perioada de inductie de o saptamana si un interviu final. Odata admis, participantului la program i se va da oferi acces la platforma online pe care poate vizualiza ofertele de stagii si suport pentru a o identifica pe cea mai potrivita. In plus, in tara de destinatie va beneficia de cazare gratuita, petreceri de intampinare si ajutor pentru a se acomoda, iar la revenirea in tara se poate integra in AIESEC Bucuresti.

 

AIESEC reprezinta cea mai mare organizatie de tineri la nivel international, fiind prezenta in peste 107 tari si teritorii si avand o istorie de 62 de ani in dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor. Organizatia ofera tinerilor o experienta de dezvoltare inedita bazata pe 7700 de oportunitati de leadership, 5500 de posibilitati de exchange, 470 de conferinte anuale, platforme virtuale si activitati de invatare in cadrul unui mediu international. Prezenta AIESEC in Romania s-a facut remarcata timp de 21 ani, extinzandu-se intr-un numar de 13 orase.

Programul global de dezvoltare a comunitatii al AIESEC este modalitatea prin care anual 300 de tineri romani au parte de experiente memorabile, facand voluntariat peste hotare. Aceasta practica, deja bine inradacinata in tari precum SUA, contribuie la dezvoltarea personala si la formarea unei gandiri globale si reprezinta un plus pentru orice CV.

Cei interesati de acest program sunt invitati sa se inscrie pe site-ul organizatiei, www.aiesecbucharest.ro, pana pe 28 iulie.


 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.