Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

”Voluntari pentru scoala”

0

Asociatia Parintilor din Scoala 179 Bucuresti, in parteneriat cu Centrul de Analiza si Inovare Economico-Sociala (CAIES), Asociatia CREAS si Asociatia Romanilor din Bergen, Norvegia, lanseaza pe data de 26 septembrie proiectul ”Voluntari pentru scoala”.

11
Proiectul ”Voluntari pentru scoala” vizeaza in mod direct dezvoltarea bazei de voluntari a Asociatiei Parintilor din Scoala 179 Bucuresti, atat numeric cat si ca diversitate etnica, si promovarea culturii voluntariatului si a implicarii parintilor in activitati de voluntariat in cadrul asociatiei.
Pe data de 26 septembrie va fi lansata si pagina web a proiectului, impreuna cu newsletterul electronic. De asemenea, va fi lansata si o pagina de facebook dedicata proiectului. Prin aceste instrumente din mediul online, se urmareste constientizarea importantei si utilitatii proiectului in randul unei audiente bine definite.
Proiectul este cofinantat în cadrul programului Fondul ONG în Romania ca parte integranta a Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009 – 2014.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt: organizarea unei campanii de informare a min. 1000 de parinti cu privire la scopul asociatiei de parinti si oportunitatile de voluntariat in cadrul acesteia, organizarea a 4 module de formare si teambuilding, implicarea a min. 20 parinti voluntari in dezvoltarea a 4 noi cursuri; transferul de experienta dinspre partenerul norvegian.
Familia, scoala si implicarea comunitatii in educatie trebuie sa fie o axa esentiala in conturarea unui drum catre o educatie mai buna pentru copii si catre succesul in cariera viitoare a acestora.

Persoana de contact:
Radu Meirosu – coordonator informare, Centrul de Analiza si Inovare Economico-Sociala (CAIES), telefon: 0740 013 786, e-mail: rmeirosu@yahoo.com.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.