Voluntar în Social

0

Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual a lansat proiectul SOCVOL – Voluntariat în social, focus pe problematica vârstnicului şi a dizabilităţii intelectuale şi/sau asociate, proiect finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

organizatia suedeza

Proiectul își propune să aducă în organizație voluntari de toate vârstele și din toate mediile de pregătire sau de experiență. Vom merge în vizită în școli generale, în licee, facultăți, în instituțiile publice și companii pentru a provoca oamenii să-și îmbunătățească mediul în care lucrează și trăiesc, să-și pună la dispoziție valorile, ideile și cunoștințele și bineînțeles, nu în ultimul rând să se distreze provocându-i în a-și folosi propriul timp liber într-un mod folositor pentru ei și pentru oamenii vulnerabili din jurul lor.

Activitățile organizației sunt atât de diverse încât orice persoană își va putea găsi locul de a se voluntaria: fie că este vorba de propria profesie (specializare, exersare) dacă este vorba despre persoane de formație psihopedagogică, asistență socială, psihologică, kinetoterapeutică, logopedică etc, fie că este vorba de propriul timp liber sau de o experiență care poate să ne ajute în alte arii (social media, blogging, organizarea de evenimente speciale etc … chiar si muncă fizică).

Mesajul nostru este următorul: acolo unde este o idee, facem loc pentru a fi aplicată! Totul spre beneficiul grupurilor noastre vulnerabile: persoane cu dizabilități severe și vârstnici.

În ajutorul nostru vine partenerul Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat care are o experiență de peste 22 de ani de lucru cu și pentru voluntari. ProVobis ne va sprijini să facem activitățile de voluntariat cât mai interesante și provocatoare dar și să construim un manual de lucru cu voluntarii.

Informații suplimentare: www.organizatia-suedeza.ro,

Facebook: Organizatia_Suedeza_pentru_Ajutor_Umanitar_Individual.

Organizatia Suedeza pentru Ajutor Umanitar Individual are o experienta de 22 de ani, misiunea acesteia fiind de a milita pentru incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati si a varstnicilor prin servicii si interventii adaptate nevoilor individuale. Serviciile sale se deruleaza in cadrul centrelor rezidentiale si de zi din Bucuresti, sector 2 si Voluntari, jud. Ilfov.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează