Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Voluntar în Social

0

Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual a lansat proiectul SOCVOL – Voluntariat în social, focus pe problematica vârstnicului şi a dizabilităţii intelectuale şi/sau asociate, proiect finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

organizatia suedeza

Proiectul își propune să aducă în organizație voluntari de toate vârstele și din toate mediile de pregătire sau de experiență. Vom merge în vizită în școli generale, în licee, facultăți, în instituțiile publice și companii pentru a provoca oamenii să-și îmbunătățească mediul în care lucrează și trăiesc, să-și pună la dispoziție valorile, ideile și cunoștințele și bineînțeles, nu în ultimul rând să se distreze provocându-i în a-și folosi propriul timp liber într-un mod folositor pentru ei și pentru oamenii vulnerabili din jurul lor.

Activitățile organizației sunt atât de diverse încât orice persoană își va putea găsi locul de a se voluntaria: fie că este vorba de propria profesie (specializare, exersare) dacă este vorba despre persoane de formație psihopedagogică, asistență socială, psihologică, kinetoterapeutică, logopedică etc, fie că este vorba de propriul timp liber sau de o experiență care poate să ne ajute în alte arii (social media, blogging, organizarea de evenimente speciale etc … chiar si muncă fizică).

Mesajul nostru este următorul: acolo unde este o idee, facem loc pentru a fi aplicată! Totul spre beneficiul grupurilor noastre vulnerabile: persoane cu dizabilități severe și vârstnici.

În ajutorul nostru vine partenerul Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat care are o experiență de peste 22 de ani de lucru cu și pentru voluntari. ProVobis ne va sprijini să facem activitățile de voluntariat cât mai interesante și provocatoare dar și să construim un manual de lucru cu voluntarii.

Informații suplimentare: www.organizatia-suedeza.ro,

Facebook: Organizatia_Suedeza_pentru_Ajutor_Umanitar_Individual.

Organizatia Suedeza pentru Ajutor Umanitar Individual are o experienta de 22 de ani, misiunea acesteia fiind de a milita pentru incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati si a varstnicilor prin servicii si interventii adaptate nevoilor individuale. Serviciile sale se deruleaza in cadrul centrelor rezidentiale si de zi din Bucuresti, sector 2 si Voluntari, jud. Ilfov.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.