Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Visele bătrânilor – un antidot al singurătății

0

Se ştie că norocul face adeseori mai bucuros daruri unui tânăr decât unui bătrân (Gotthold Ephraim Lessing)

Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC) a lansat “Visele bătrânilor”, un proiect-remediu al… vârstei înaintate, un conector comunitar intergenerațional, care oferă oamenilor o alta șansă de a fi solidari, de a fi mai buni, făcând visul unui bătrân să devină realitate.

Visele batranilor

10 persoane vulnerabile din București, trecute de vârsta pensionării, vor fi ajutate de 30 de studenți voluntari de la facultățile cu profil socio-uman și economic și de comunitatea de afaceri să-și trăiască visele de o viață sau dorințele de moment. O călătorie, un sejur, un abonament la teatru, un set de aparate electrocasnice, un televizor cu diagonala mare, un abonament la un salon de întreținere, o întânire cu o personalitate din România, poate fi orice, cu excepția banilor și a serviciilor medicale.

Studenții de la Filologie/Jurnalism/Comunicare vor scrie și vor publica poveștile celor 10 seniori, studenții de la  facultățile cu profil economic se vor implica în atragerea acelor companii care pot îndeplini visele și dorințele bătrânilor, iar studenții de la Asistență Socială/Psihologie vor fi… “toiagul” psihic al vârstnicilor.

geac

“Visele bătrânilor” se numără printre proiectele realizate cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Valoarea totală a bugetului proiectului este de 27.500 lei, din care 25.000 de lei reprezintă finanțarea Fondului pentru Inovare Civică.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.