Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Violonistul de origine română Ştefan Tarara a câştigat Concursul Enescu 2014, Secţiunea Vioară

0

Violonistul de origine română Ştefan Tarara a câştigat Concursul Enescu 2014, Secţiunea Vioară, într-o finală cu rânduri de aplauze în care a interpretat Concertul pentru vioară de Ceaikovski

Stefan Tarara

Premiul II i-a revenit tânărului violonist Fedor Roudine (Franţa), iar cel de-al treilea violonistei  Wonhee Bae (Coreea de Sud). Rezultatele au fost anunţate joi seară pe scena Ateneului Român, la finalul unei seri în care s-au interpretat Concertul pentru Vioară şi Orchestră în Re Major Op. 35 de Ceakovski şi Concertul în re minor op. 47 pentru vioară şi orchestră de Sibelius.

Laureaţii Concursului Enescu 2014, Secţiunea Vioară au fost desemnaţi joi seară de către juriul internaţional în cadrul unei ceremonii de gală în Sala Mare a Ateneului Român, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescu. Premiul I i-a revenit violonistului Ştefan Tarara (Germania), Premiul II a fost obţinut de Fedor Roudine (Franţa), iar Premiul III i-a revenit violonistei Wonhee Bae (Coreea de Sud).

Finala Secţiunii de Vioară a fost transmisă live pe un ecran în faţa Ateneului Român, pe TVR 2 şi TVR HD, precum şi pe site-ul Festivalului şi Concursului Enescu, www.festivalenescu.ro.

Şiruri de ovaţii şi strigăte de “Bravo!” s-au auzit din sală când Pierre Amoyal, Președintele Juriului Secţiunii de Vioară a anunţat numele câştigătorului Ştefan Tarara, violonist de origine română stabilit în Germania. Concursul Internaţional George Enescu deschide drumul spre cariere internaţionale pentru tineri artişti. Mari nume ale muzicii clasice de astăzi precum Radu Lupu, Alexandru Tomescu sau Elisabeth Leonskaja au debutat ca laureaţi ai Concursului Enescu, dovedind că, în muzica clasică internaţională, România contează.

“Acest Concurs este dedicat lui George Enescu. Vă asigur că, pentru inima unui francez, Enescu este foarte important. Sunt atât de fericit că un asemenea Concurs îi este dedicat compozitorului român”,  a spus Pierre Amoyal.

“Ce regal, această seară!”, a declarat Alexandru Oprean, Secretar de Stat, Ministerul Culturii.  “Acum zece zile, exact pe aceeşi scenă eram părtaşii  unui concert care deschidea acest mare Concurs, Concursul George Enescu. Ceea ce s-a întâmplat în această seară aici a fost un act de performanţă şi de profesionalism. Mulţumim celor trei virtuozi ai viorii pentru o seară minunată!”.

Premiile Concursului Enescu sunt în valoare de peste 100.000 de euro. De asemenea, Ştefan Tarara va susține un concert la prestigiosul Festival de la Ravello, Italia în anul 2015. Fedor Roudine va beneficia de un masterclass oferit de Kronberg Academy, iar Wonhee Bae de un masterclass la Academia din Viena.

Trofeele Concursului Enescu 2014 poartă semnătura artistei Iulia Năstase şi sunt din sticlă.

Următoarele Finale din cadrul Concursului Enescu 2014 se vor defăşura pe 21 septembrie – Secţiunea Violoncel şi pe 27 septembrie – Secţiunea Pian. Accesul publicul în sala de concert este permis chiar şi fără rezervare, în limita locurilor disponibile. Pentru cei care ajung după începerea concertului, accesul se va putea face la prima pauză. 100 de locuri în aer liber sunt disponibile, de asemenea, pentru public în faţa Ateneului Român unde Finala de Vioară a Concursului Enescu va fi transmisă live. Transmisii live vor fi asigurate şi pe TVR 2 şi pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Ştefan Tarara, violonist de origine română stabilit în Germania s-a născut la 2 mai 1986. A absolvit în 2012 Masteratul în „Interpretare Specializată pentru Solişti”, cu note maxime în cadrul Universităţii de Muzică din Zurich. A concertat, în calitate de solist, alături de orchestre precum SWR Radio Orchestra, Münchner Rundfunkorchester, RTV Symphony Orchestra Ljubljana. Pe lângă cursurile de măiestrie pe care le susţine în Europa, din 2014 Ştefan Tarara este asistentul prof. Zakhar Bron în Interlaken, Elveţia, iar din 2010 este concertmaestru în Orchestra Filarmonicii din Mannheim. Prin „Bursa Germana Musikleben” a obţinut privilegiul de a cânta pe o vioară de Nicolo Gagliano. Printre cele mai importante premii obținute de artist până în prezent se numără Premiul III la Concursul Internaţional „H. Wieniawski” (Poznan, 2011), Premiul I la Concursul Internaţional de Vioară „R. Lipizer” (Italia, 2011) și Premiul II la Concursul Internaţional „Tibor Varga” (2008).

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.