Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Violența de gen în România în dezbatere în cadrul evenimentului “(NE)Convenția de la Istanbul”

0

Asociația A.R.T. Fusion, în colaborare cu Asociația Necuvinte, vă invită la o dezbatere în cadrul evenimentului “(NE)Convenția de la Istanbul,unde vom discuta problematici și soluții legate de fenomenul violenței de gen. Evenimentul va avea loc în data de 9 martie la ora 19:00, în Sala Atrium a  Institutului Francez (Bulevardul Dacia 77, București).

La cinci ani de la semnarea Convenției de la Istanbul, evenimentul își propune să analizeze maniera în care aceste prevederi sunt implementate și să asigure un context în care cetățenii, societatea civilă și instituțiile pot veni cu soluții acolo unde implementarea rămâne deficitară.

Evenimentul constă într-o expoziție interactivă în jurul Convenției de la Istanbul, cu scopul de a informa cetățenii cu privire la existența acestia și a conținutului său, și o dezbatere cu experți ce urmărește o discuție mai aprofundată pe două tematici: ordinul de protecție și monitorizarea acestuia și educația în ceea ce privește egalitatea dintre femei și bărbați.

Evenimentul va dura aproximativ o oră și va fi moderat de către Florentina Pruteanu. Vă invităm să fiți alături de noi  alături de alți reprezentanți ai instituțiilor și societății civile.

Acest eveniment face parte din proiectul “Using Theatre to Make Politics” desfășurat în parteneriat cu organizații nonguvernamentale din Grecia, Norvegia, Portugalia, Polonia și Ungaria și finanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene. Proiectul are ca scop creșterea nivelului de participare civică și implicare a tinerilor în diferite procese democratice și de elaborare a politicilor publice.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.