Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vioara lui Enescu este în plin turneu prin sate şi oraşe

0

Turneul Vioara lui George Enescu, organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media ce are loc în perioada 22 octombrie-3 noiembrie 2015, a marcat deja pe harta sa patru localităţi din Transilvania şi Suceava, urmând să se oprească în alte patru din judeţul Olt , apoi la sala Teatrelli din Bucureşti, acest recital fiind organizat cu sprijinul “creart-CENTRUL DE CREAŢIE, ARTĂ ŞI TRADIŢIE AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI”, şi la Sala Radio, tot din Capitală, unde va avea loc concertul de gală care va încheia turneul.

Vioara lui Enescu -Poiana Stampei
Violonistul Gabriel Croitoru are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziţie şi aflându-se în patrimoniul Muzeului naţional ”George Enescu”), vioară cu care marele compozitor dădea concerte de binefacere sau cânta în şcoli, pe front sau în spitale pentru a alina suferinţe.

Au trecut mulţi ani de atunci şi încă mai este nevoie de astfel de gesturi, lucru demonstrat de reacţiile spectatorilor din sate:

„Mi-a plăcut foarte mult. Avem ocazia foarte rar din păcate. A fost extraordinar. Şi muzica live e mai deosebită decât la televizor sau la radio”. „Mie mi-a plăcut la nebunie. Serios. Aşa m-a liniştit Shostakovich… Asta mi-a plăcut cel mai mult.” „Excepţional a fost. Excepţional. De la Cluj am venit. Am aflat aşa într-o secundă şi într-un minut am fost în Viişoara.” „Profităm cât putem de seri din acestea, liniştite. Uităm.” „M-a fermecat vioara. Se vede că e din 1731, deci e o vioară aşa de preţioasă pentru că o rezistat în atâta timp şi cântă din ce în ce mai bine.”

Gabriel Croitoru împărtăşeste primele impresii din turneu:

„De fiecare dată când mergem cu acest proiect prin ţară, avem parte de auditoriu diferit. E clar că am acoperit, în aceşti patru ani de când facem turneul Vioara lui George Enescu la sate, multe zone geografice din România şi vreau să spun că cel mai cald public, sau cel mai receptiv, este, de cele mai multe ori în zona transilvană. Şi asta mă bucură, pentru că iată, avem ocazia să prezentăm acest minunat instrument şi alături de el, muzica pe care o reprezentăm prin intermediul acestui proiect al Radio România. Eu cred că am avut un impact în seara asta. Sigur proporţia aş zice că e mai mare a celor cărora le-a plăcut, faţă de cei care s-au plictisit”

Cum este primită muzica în aceste localităţi spune Horia Mihail:

„Nu e vorba de a înţelege ceea ce cântăm. Ceea ce facem nu este un limbaj care nu are cuvinte, litere, silabe, ci este un limbaj al muzicii, este o energie pe care o transmitem. În momentul în care spui cuiva că îl iubeşti, nu cred că acel om trebuie să înţeleagă acel lucru, ci trebuie să îl simtă. „

Pentru detalii despre turneu, vă invităm să consultaţi site-ul www.vioaraluienescu.ro

DATELE de desfăşurare ale concertelor – Turneul “Vioara lui George Enescu:

22 octombrie, ora 18 – Comuna Viișoara, jud. Cluj – Casa de Cultură
23 octombrie, ora 18 – Câmpia Turzii, jud. Cluj – Palatul Cultural ”Ionel Floașiu”
24 octombrie, ora 19 – Brașov- Sala Patria
25 octombrie, ora 19 – Poiana Stampei, jud Suceava – Casa de Cultură

28 octombrie, ora 19 – Slatina, jud. Olt- Centrul Cultural ”Eugen Ionescu”
29 octombrie, ora 19 – Caracal, jud. Olt- Teatrul Dramatic
30 octombrie, ora 18 – Izbiceni, jud. Olt- Centrul Cultural ”Tudor Gheorghe”
31 octombrie, ora 18 – Osica de Sus, jud. Olt- Căminul Cultural

2 noiembrie, ora 19 – București – Sala Teatrelli
3 noiembrie, ora 19 – București – Sala Radio

Un proiect: Radio România
Organizatori: Centrul Cultural Media Radio România
Coproducători : Radio România Cultural și TVR 2
Parteneri: creart- CENTRUL DE CREAŢIE, ARTĂ ŞI TRADIŢIE AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI”, Muzeul Naţional George Enescu

Transportator oficial : Dacia
Sponsori: Vimetco-Alro, ADEGas Oil
Cu sprijinul: Chez Marie, Hotel Pantex Brasov

Parteneri media: Antena Satelor, Radio România Muzical, Radio România Actualități, Radio România Regional, România Liberă, Observator Cultural,România TV, Caţavencii, Şapte Seri, Agenţia de carte, Actualitatea Muzicală, Ziarul Metropolis, Accendo, Media Trust

Parteneri culturali:
Primăria şi Consiliul Local Viişoara ,Primăria şi Consiliul Local Câmpia Turzii, Filarmonica Braşov, Primăria Poiana Stampei, Casa de Cultură Poiana Stampei ,Asociaţia Culturală Center Inter Art, Asociaţia Fiii şi Prietenii Caracalului, Centrul Cultural Tudor Gheorghe, Primăria Osica de Sus şi Consiliul Local Osica de Sus

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comments are closed.