Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vino și predă DEEE la recipientele roșii din Sectorul 3 al Capitalei

0

În perioada 21-27 martie 2016, ECOTIC derulează o campanie de promovare a punctelor de colectare stradală a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) de mici dimensiuni din București – „Reciclează deșeurile electrice și electronice și ECOTIC te premiază!”. Locuitorii din vecinătatea recipienților roșii de colectare DEEE vor fi informați și vor fi incurajați să predea deșeuri, prin organizarea unei tombole cu premii atractive.

Pe 21 martie, ECOTIC a dat startul unei campanii menite să informeze și să promoveze un sistem inedit de colectare a DEEE de mici dimensiuni la nivelul Sectorului 3 din București. Este vorba de un sistem de 15 recipienți de culoare roșie, amplasați alături de recipienții deja bine-cunoscuți de colectare plastic, hârtie și sticlă. Bucureștiul este un oraș care are mare nevoie de soluții de colectare a deșeurilor, situându-se pe unul dintre ultimele locuri între capitalele europene din punctul de vedere al performanțelor de colectare.

ecotic logo

Între 21-23 martie, în proximitatea punctelor de colectare stradală pentru DEEE au fost distribuite doorhangere în vederea promovării campaniei.

Astfel, se pregătesc acțiunile de colectare organizate de ECOTIC, ce se vor desfășura în datele de 26 și 27 martie, în intervalul orar 9.00 – 17.00. Locuitorii Sectorului 3 vor fi încurajați să vină și să predea deșeuri de echipamente electrice și electronice (televizoare, aparate radio, calculatoare, prăjitoare, aspiratoare vechi, etc), astfel fiind înscriși într-o tombolă ce are ca premii 3 televizoare LCD. Tragerea la sorți va fi efectuată în data de 28 martie 2016.

Iată programul și punctele de colectare pentru cele două zile de campanie:

26 martie 2016, 09.00 – 17.00:

o   Strada 1 Decembrie intersecție cu Baraj Bicaz

o   Strada 1 Decembrie intersecție cu Laceni

o   Strada 1 Decembrie intersecție cu Postăvarului

o   Strada Nicolae Grigorescu intersecție cu Burdujeni

o   Strada Nicolae Grigorescu intersecție cu Peco OMV

o   Strada Nicolae Grigorescu intersecție cu Lunca Bradului

o   Bulevardul Unirii intersecție cu Strada Anton Pann

o   Strada Liviu Rebreanu intersecție cu Strada Odobești 

27 martie 2016, 09.00 – 17.00:

o   Strada Mihai Bravu intersecție cu Rond Baba Novac

o   Strada Nicolae Grigorescu intersecție cu Aleea Stănila

o   Strada Mircea Vodă intersecție cu Strada Nerva Traian

o   Strada Matei Basarab intersecție cu Strada Labirint

o   Bulevardul Corneliu Coposu intersecție cu Strada Iuliu Barasch

o   Bulevardul Nerva Traian intersecție cu Strada Panait Cerna

o   Strada Constantin Brâncuși intersecție cu Rond Gloria

Pentru mai multe detalii și regulamentul campaniei, www.ecotic.ro.

………………………………..

Proiect susţinut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Granturile Norvegiene 2009-2014 în cadrul domeniului de finanţare Inovare Verde în Industria din România 

………………………………..

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 500 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 70.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori, este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.