Vino şi ia-ţi permis la Biblioteca Vie!

0

În perioada 9-11 mai între orele 14:00-19:00, Asociaţia A.R.T. Fusion deschide din nou Biblioteca Vie. Locaţia acestei ediţii va fi “Fabrica”, Str. 11 Iunie, nr. 50. (Bucuresti)

CARŢI VII vă aşteaptă să veniţi într-un număr cât mai mare să intraţi în dialog cu ele şi să le cunoaşteţi poveştile care se ascund în paginile lor. Poti găsi titluri diverse în rafturile Bibliotecii Vii :”Imigrant”, “Fost consumator droguri”, “Artist stradal”, “Femeie pilot” etc.

afis-biblioteca-vie-2

Ce este Biblioteca vie?

Biblioteca vie funcţionează ca o bibliotecă obişnuită – cititorii vin şi împrumută cărţi pentru o perioadă limitată de timp. Dupa ce au “citit” cărţile, le returnează în bibliotecă. Există însă un aspect important. Cărţile din Biblioteca Vie sunt oameni reprezentând grupuri care se confruntă sau se pot confrunta cu prejudecăţi sau stereotipuri (de gen, vârstă, etnie, rasă, religie etc.).

Prin acest proiect, Biblioteca Vie îşi propune să promoveze respectul pentru drepturile omului şi demnitatea umană, să atragă atenţia asupra diversităţii în toate formele ei, să stimuleze dialogul între oameni.

Metoda Biblioteca Vie este adaptata si implementata in Romania de catre Asociatia A.R.T. Fusion ca organizatie contact autorizata de implementatorii metodei Human Library Organization. Pentru folosirea oricarui document in organizarea unei Biblioteci Vii contactati A.R.T. Fusion la art_fusion_romania@yahoo.com

Biblioteca Vie reuneşte pe rafturile sale cărţi dintre cele mai intersante care vă aşteaptA
să paşiţi în lumea lor fascinantă şi să le cunoaşteţi mai bine.

Asociaţia A.R.T. Fusion a implementat în decursul anilor 2009 – 2014 peste 20 Biblioteci Vii! Peste 400 de cărţi şi 4000 de cititori au trecut pe la Biblioteca Vie în toţi aceşti ani.

 www.artfusion.ro

afisBibliotecaVie

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.