Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vino să cunoști comunitatea internațională Social Impact Award pe 14 iunie!

0

Pe data de 14 iunie 2019, Social Impact Award realizează un eveniment alături de reprezentanți din 17 țări și echipa internațională a SIA & Board of Advisors, cu tema “Breaking the Myth of the Hero Entrepreneur”. În cadrul acestui eveniment, vor fi anunțate oficial și cele 15 echipe finaliste din România, care vor merge mai departe în incubatorul de afaceri sociale, timp de 3 luni.

Din experiența adunată în cadrul comunității Social Impact Award la nivel global, ne-am dat seama că foarte rar este vorba de un singur antreprenor care face toate lucrurile să se întâmple. Mai degrabă este vorba despre efortul de echipă sau sinergiile unei comunități. În contextul în care din ce în ce mai mulți antreprenori sociali sunt în risc de burn-out (pe alocuri și din cauza supraîncărcării) , seara va fi dedicată topicului wellbeing – ca o precondiție pentru impact pe termen lung.

Participanții se vor bucura de perspectivele următorilor invitați:

– Franz-Karl Prüller, Chair SIA’s Advisory Board

– Dita Přikrylová, CEO & Founder Czechitas

– Elena Calistru, Chair & Co-founder Funky Citizens

– Peter Vandor, Founder & Academic Director SIA International

– Corina Angelescu, Country Coordinator SIA Romania

– Jakob Detering, Managing Director SIA International

Agenda va cuprinde o serie de discuții care pun accentul pe poveștile și trăirile personale ale invitaților cu privire la provocările de care s-au lovit ca antreprenori sociali, dar și la strategiile pe care le-au încercat până acum, atât la nivel de individ, cât și la nivel organizațional. Astfel, agenda serii va fi împărțită astfel:

 • Welcome Note by Jakob Detering, Managing Director of SIA International (18:00-18:10)

 • The Entrepreneur’s Insights: What I learned about wellbeing while leading a fast-growing social business by Dita Přikrylová, CEO & Founder of Czechitas (18:10-18:20)

 • Wellbeing at Social Impact Award – An evidence-based perspective: Peter Vandor, Founder & Academic Director of SIA International (18:20-18:35)

 • Panel: Building a Culture of Wellbeing (18:35-19:20)

  • Elena Calistru, Chair & Co-founder at Funky Citizens

  • Franz-Karl Prüller, Chair of SIA’s Advisory Board

  • Corina Angelescu, Country Coordinator of SIA Romania

  • Moderator: Jakob Detering, Managing Director of SIA International

 • Introducing the SIA Finalists of 2019 from Romania (19:20-20:00)

 • Networking & Drinks (20:00-21:00)

Fiind o comunitate internațională, Social Impact Award acordă o atenție deosebită bunăstării antreprenorilor sociali tineri. Prin felul în care programele de incubare sunt gândite, finaliștii din toate țările sunt încurajați să dezvolte de la bun început o cultură sănătoasă, cu focus pe starea de bine – a lor, a întregii echipe și, implicit, a clienților și beneficiarilor lor.

Pentru a sărbători acest lucru, în cadrul evenimentului vor fi anunțați și cei 15 finaliști ai SIA România, iar echipa SIA va împărtăși din experiențele uimitoare pe care le-au pregătit pentru călătoria lor de învățare din anul acesta.

Indiferent dacă sunteți antreprenori sociali cu experiență sau sunteți încă în stadiul de idee, vă invităm cu drag la acest eveniment, pentru a explora împreună un subiect atât de important pentru societatea noastră pe termen lung.

Evenimentul va avea loc la sediul Maastricht School of Management (Dacia 99, etajul 3), iar rezervarea unui loc se face aici: http://bit.ly/joinus_SIAevent.

Despre Social Impact Award

Social Impact Award este o competiție de idei de afaceri sociale și un program educațional pentru tinerii care vor să producă o schimbare în societate într-un mod constructiv. Misiunea proiectului este promovarea antreprenoriatului social în rândul tinerilor la nivel european și nu numai. Astăzi, proiectul este prezent în 17 țări din Europa, Asia și Africa.

În România, proiectul se află la cea de-a opta ediție și este organizat de către Universitatea Alternativă, Social Innovation Solutions și Global Shapers Bucharest Hub,cu sprijinul partenerilor BCR și Enel România.

Despre autor

avatar

Universitatea Alternativă este un mediu de învățare complementar universităților tradiționale, puternic conectat la mediul de afaceri, bazat pe practică, autonomie și colaborare. Ne propunem să avem impact în creșterea studenților pentru ca aceștia, la rândul lor, să aibă impact în societate. Pentru ei construim o comunitate în care cultivăm libertatea, curajul și învățarea experiențială. Totodată, susținem și promovăm diversitatea și inovația în educație.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.