Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vineri si sambata are loc cea mai mare editie Angajatori de TOP din ultimii 5 ani. Care sunt domeniile si orasele in care iti poti gasi un job?

0

100 de companii participante, peste 3400 de oportunitati de cariera si aproximativ 15 000 de vizitatori sunt asteptati la cel mai mare targ de cariera din aceasta primavara. Vineri si sambata, pe 4-5 aprilie, la Sala Palatului din Bucuresti va avea loc editia cu numarul 16 a evenimentului de cariera Angajatori de TOP.

11115955506_e0be5e137b_k

Evenimentul ofera posibilitatea vizitatorilor sa intre in dialog cu oameni de business din cadrul companiei, reprezentanti de HR sau top management. Chiar si pentru candidatii care nu isi cauta activ un loc de munca, participarea este o ocazie buna pentru a intelege evolutia pietei in acest moment. Pentru cele peste 3400 de pozitii deschise, vizitatorii evenimentului pot aplica cu un singur CV BarCODE. Tot ce trebuie sa faca un candidat, este sa intre in contul personal de pe www.hipo.ro, sa selecteze iconita de descarcare CV BarCODE pentru Angajatori de TOP si sa il printeze intr-un exemplar.

„Este cea mai mare editie Angajatori de TOP din ultimii 5 ani, dimensiunea fiind data atat de numarul de companii participante cat si de planurile mari de recrutare anuntate de angajatori pentru urmatoarea perioada.  Fata de editiile anterioare am observat o diversificare a industriilor din care provin angajatorii, care se reflecta intr-o varietate foarte mare de oportunitati pentru profesionisti si studenti – aproape toate domeniile fiind acoperite. Tot in crestere este si numarul companiilor internationale care participa la Angajatori de TOP din tari precum Marea Britanie, Irlanda, Ungaria, Grecia, Turcia” – Adrian Stanescu, Project Manager, Angajatori de TOP.

In functie de numarul oportunitatilor de cariera deschise de cele 100 de companii, domenile in care vizitatorii Angajatori de TOP isi pot gasi un job sunt:

  1. IT
  2. Client Service
  3. Financiar – Bancar
  4. Vanzari
  5. Telecomunicatii
  6. Inginerie
  7. Marketing&PR
  8. Alte domenii: Resurse Umane, Logistica, Productie, Administrativ, Transporturi, Asigurari

“Angajatori de Top” reprezinta o oportunitate deosebita de a interactiona cu tineri studenti si absolventi, dar si cu profesionisti din toate domeniile de activitate. Noi, L’Oréal Romania, am ales sa fim parte la acest eveniment pentru ca dorim sa reperam tineri cu potential pentru oportunitati de cariera viitoare in toate ariile in care operam: Marketing Operational, Vanzari, Finante si Contabilitate, Aprovizionare, Serviciul Clienti, Achizitii, Logistica si Resurse Umane. Echipa de Resurse Umane, precum si manageri si profesionisti din Diviziile si Departamentele L’Oréal Romania vor fi acolo pentru a iti oferi mai multe informatii despre noi, despre provocarile industriei de beauty si sfaturi despre cum poti sa iti dezvolti cariera in compania noastra” – Magdalena Cring, HR Director L’Oréal Romania.

„Prezenta Schneider Electric la aceasta editie a targului Angajatori de Top este concentrata, in primul rand, pe generarea unui pool de tinere talente pe care dorim sa le familiarizam cu mediul de lucru si cu valorile companiei, pentru a le integra ulterior, mai usor, in echipa. Astfel, continuam implementarea programului de internship inceput anul trecut, oferind posibilitatea tinerilor profesionisti sa lucreze in departamentele noastre de vanzari, marketing, ofertare, managementul proiectelor si aplicatii tehnice, IT, digitizare si satisfactia clientilor. O arie prioritara este identificarea candidatilor care imbina competentele tehnice cu cele de limbi straine pentru centrul regional de suport al partenerilor companiei” – Miriana Matei, HR Director Schneider Electric Romania.

In ce orase iti poti gasi un job la Angajatori de TOP? In urma centralizarii informatiilor cu privire la joburile deschise de companiile participante a rezultat faptul ca angajatorii cauta candidati atat pentru Bucuresti (70%) cat si pentru celelalte orase din tara. Cei care doresc sa se relocheze au posiblitatea sa opteze pentru unul dintre joburile deschise de angajatori in: Timisoara 8%, Iasi 5%, Brasov 3%, Cluj-Napoca 2%, Sibiu 2%, Arad 1%. Restul procentelor fiind alocate oraselor din tara si joburilor din strainatate.

O parte dintre oportunitatile de cariera deschise de companii in cadrul Angajatori de TOP sunt destinate celor care isi doresc o cariera la nivel international. Franta, Egipt, Olanda, Irlanda, Malta, Cehia, Marea Britanie, Ungaria, Grecia si Turcia sunt cateva dintre tarile pentru care companiile participante cauta candidati in cadrul evenimentului. In ceea ce priveste profilul acestora, sunt cerute cunostinte tehnice, specifice jobului respectiv, la care se adauga: abilitati de comunicare, abilitati de invatare continua cunosterea a cel putin unei limbi straine, dar si competente generice precum: pasiunea, curiozitatea, spiritul de echipa, flexibilitate.

In functie de expansiunea companiei la nivel global, angajatorii prezenti la eveniment vor avea deschise atat pozitii full-time, dar si programe de pregatire la nivel international: „Ii invitam la standul nostru din cadrul targului Angajatori de Top pe toti cei care doresc sa faca parte din echipa Lidl Romania. Vom oferi pana la finalul acestui an aproximativ 350 de locuri de munca, atat in cadrul sediului central, cat si in sediile regionale si in magazine. Cautam angajati cu experienta, dar si tineri absolventi. Investim in formarea profesionala a angajatilor nostri, iar pentru cei noi veniti, oferim o perioada corespunzatoare de scolarizare, indiferent de postul ocupat. In plus, le dam sansa sa participe la cursuri de specializare in alte tari si sa se bucure de schimburi de experienta la nivel european” – declara reprezentantii Lidl Romania.

In cadrul targului de cariera Angajatori de TOP vizitatorii au ocazia sa participe la workshop-uri si conferinte, deoarece in acest mod vor avea o sansa in plus sa interactioneze cu angajatorii, sa ii cunoasca mai bine si sa afle mai multe detalii despre companie:

  • 26 workshop-uri si conferinte sustinute de companii precum: Google, Oracle, IBM, EY Romania, Computer Generated Solutions, BearingPoint, Deloitte, Coca-Cola HBC Romania, BCR, Stefanini, HP, WNS Romania, Accenture, Bitdefender, Genpact, JTI, Educativa, RINF Outsourcing Solutions, McDonald’s Romania, Institutul de Fizica Atomica Magurele, TELUS International Europe. Cateva dintre temele abordate in cadrul conferintelor si workshop-urilor sunt: „Audit and Taxes – discover a fresh mindset”, „IT&C Internship Conference: IBM & Vodafone”, „Career Coaching Workshop”, „Entry level careers at Accenture”.

Celor care intentioneaza sa participe la Angajatori de TOP le recomandam sa aiba in vedere cateva aspecte care ii vor ajuta sa profite la maximum de aceasta experienta:

  1. Inainte de eveniment le recomandam sa isi actualizeze CV-ul. Sfatul nostru este sa se asigure ca au mentionat in CV toate experientele relevante pentru pozitiile la care vor sa aplice. Sa viziteze site-ul www.hipo.ro pentru a afla lista companiilor participante si pozitiile deschise. Odata ce au aflat lista angajatorilor care vor fi prezenti, sa se informeze despre acestia si sa-si pregateasca cateva intrebari pe care sa le adreseze reprezentatilor, la stand.  Cateva astfel de intrebari pot fi: „Din cate etape este format procesul de selectie in cadrul companiei dvs?”, „Care sunt asteptarile pe care le aveti de la un candidat care aplica pentru pozitia aceasta”.

La capitolul sfaturi pentru participarea din timpul evenimentului, le recomandam sa vina la inceputul sau la sfarsitul programului. In acest mod vor evita aglomeratia. Sfatul nostru este sa opteze pentru o vestimentatie business casual, ca si cum ar participa la un interviu.

Cei vor trece pe la standul CV Clinic vor avea sansa sa beneficieze de consiliere in cariera cu privire la modul de prezentare a CV-ului. La standul CV Clinic din cadrul Angajatori de TOP, vizitatorii vor primi gratuit feedback din partea consultantilor in resurse umane cu privire la modalitatile de redactare a CV-ului si sfaturi despre cum isi pot imbunatatit CV-ul pentru a atrage atentia angajatorilor.  

Lista completa a companiilor participante si modalitatea de inscriere la cele 26 de workshop-uri sunt disponibile in sectiunea Angajatori de TOP, de pe www.hipo.ro

Accesul publicului va fi permis vineri si sambata, in intervalul 10:00 – 17:00, la Sala Palatului din Bucuresti.


Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanta in domeniul resurselor umane, specializata in dezvoltarea de solutii de recrutare si employer branding.

Avand o experienta de 8 ani, Catalyst Solutions adauga valoare clientilor si candidatilor cu fiecare dintre proiectele sale: Angajatori de TOP (cel mai mare targ de cariera din Romania organizat bianual in Bucuresti, Timisoara si Iasi), www.HiPo.ro – singurul portal de cariera dedicat exclusiv candidatilor cu studii superioare, Top Talents Romania (proiect ce identifica in fiecare an cei mai valorosi 300 de tineri absolventi la nivel national), Career Innovation Week (identifica tineri cu rezultate remarcabile in domeniile financiar, vanzari, marketing, IT&C, cercetare si inginerie), Consulting Days (cuprinde o serie de conferinte dedicate celor interesati de audit, taxe, contabilitate, legal si IT&C), Ghidul Angajatorilor (publicatie de orientare in cariera adresata studentilor si masteranzilor din domeniul economic si tehnic distribuita in 15 centre universitare), Targul Virtual pentru Absolventi si Angajatori de TOP Virtual.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.