Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii, 4 – 5 aprilie

0

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 4-5 aprilie, evenimentul  cultural Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii, parte din programul Datini şi obiceiuri de peste an. Sărbători creştine şi precreştine.

Sărbătoarea Floriilor, cunoscută şi sub numele de Duminica floriilor, Duminica florilor sau Duminica vlăstarelor marchează momentul intrării lui Iisus Hristos în Ierusalim.

afis-floriile-2015

Sărbătoarea Bucuriei – Floriile oferă publicului vizitator întâlnirea cutradiţiile specifice sărbătorilor pascale.

Programul cuprinde muzică şi poezie, colinde şi pricesne.

Invitaţi: Grupul vocal de muzică bizantină Anton Pann – Bucureşti, coordonat de dr. Constantin Răileanu; Corul Sound – Bucureşti, dirijor prof. Voicu Popescu; Compania Civic Art CvM – cu programul Rugăciunea Floriilor susţinut de artiştii Cristina Moldoveanu, Marian Ciripan şi Cornelia Tihon; intrepreţii de muzică populară Doina Lavric, Ion Creţeanu cu pricesne şi colinde pascale; elevul Mario Dumitraşcu, cu gânduri de copil la sărbătoare; ansamblurile Kymata şi Oniro ale Uniunii Elene din România, Corul Serenada al Asociaţiei Liga Culturală a Albanezilor din România.

Publicul vizitator este invitat să descopere valori ale artei creştine în expoziţiile: Anuala  de Artă religioasă – Cădere, ridicare, supravieţuire. Arta sacră. Creaţie şi restaurare realizată în parteneriat cu  Asociaţia Filiala Artă plastică religioasă şi restaurare a U.A.P.- Bucureşti şi Universitatea Naţională de Arte şi Frânturi de rai – icoane pe sticlă realizate de copiii Parohiei Doamna Oltea – Bucureşti.

La Târgul de Florii sunt invitaţi meşteri populari, producători de preparate din gastronomia tradiţională şi produse bio. Puteţi participa la ateliere interactive de iniţiere în pictura pe sticlă şi încondeierea ouălor.

Iubitorii de natură au posibilitatea să descopere de Ziua păsărilor un programul divers –  expoziţie de fotografie, ateliere de creaţie şi proiecţii de filme documentare – oferit de  Societatea Ornitologică din România în data de 5 aprilie.

În ziua de Florii este acces  gratuit pentru toţi cei care poartă nume de flori!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.